Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

 

μου ανέθεσαν την Εκπόνηση ΠΠΕ για Προσωρινή Αποθήκευση Βρώσιμων Ελαίων. Μπορείτε να μου πείτε τί ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί δεν μου έχει ξανατύχει ανάλογη περίπτωση; Απαραίτητα δικαιολογητικά κλπ...

 

 

Ευχαριστώ.

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν δες αν το έργο είναι Α2 ή Β3. Η προσωρινή αποθήκευση στερεών μη επικινδύνων είναι σίγουρα Β3. Τα απόβλητα ελαίων όμως ανήκουν στα επικίνδυνα και επειδή δεν έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου τη νομοθεσία δεν θυμάμαι την κατάταξή τους.

 

Η πορεία είναι η κλασσική με γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κτλ και μετά σύνταξη και κατάθεση της ΠΠΕ και της ΜΠΕ. Ιδιαίτερη προσοχή στις χρήσεις γης. Για τα επικίνδυνα απόβλητα είναι περίεργη η κατάσταση και ελπίζω η χωροθέτηση της εγκατάστασης να έχει γίνει είτε σε βιομηχανική περιοχή είτε σε γεωργική για να μην έχεις πρόβλημα.

 

Επίσης έχε το νου σου ότι ο υπάλληλος μπορεί να στείλει την ΜΠΕ και στον τοπικό δήμο για γνωμοδότηση. Ελπίζω αν το κάνει να μην έχεις πρόβλημα με το Δήμο. Εγώ έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχο ζήτημα με αποθήκευση μη επικινδύνων και με καθυστέρησε εννέα μήνες με συνεχείς προσφυγές από την πλευρά του δήμου και οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν όλες από την Περιφέρεια. Αλλά η καθυστέρηση των 9 μηνών κυριολεκτικά διέλυσε οικονομικά τον πελάτη μου.

Δημοσιεύτηκε

Δυο σημεία:

1. Ο envi δεν ανέφερε κάτι για απόβλητα ελαιοτριβείου ή σπορελαιουργείου, απλώς για αποθήκευση ελαίων. Στον ισχύοντα σήμερα πίνακα δεν βρήκα αποθήκες ελαίων αλλά δεν το έψαξα διεξοδικά.

2. Με το νέο νόμο 4014 καταργείται η κατηγορία Β3, μένουν οι Α1, Α2 και Β (πρώην Β4). Η κατηγορία Β3 ήταν χρυσορυχείο για μερικούς-μερικούς, ονόματα δεν λέμε. Θα εκδοθεί νέος πίνακας ταξινόμησης δραστηριοτήτων.

3. Με τον ίδιο νόμο η προκαταρκτική αδειοδότηση μετονομάζεται σε ΠΠΠΑ, γίνεται προαιρετική για την κατηγορία Α1 και δεν προβλέπεται για την Α2.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας.

 

1. Αν σύμφωνα με τον ΕΚΑ τα τηγανέλαια κατάσσονται στην κατηγορία "20 01 25 Βρώσιμα έλαια και λίπη", τότε η δραστηριότητα δεν πρέπει να υπάγεται στην 9η ΟΜΑΔΑ με Α/Α 293 "Εγκταταστάσεις αποθήκευσης εμπορευμάτων (χωρίς ψύξη)" ;

 

2. Αν θεωρηθεί επικίνδυνο απόβλητο υπάγεται στην 9η ΟΜΑΔΑ με Α/Α 270β "Προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων";

 

3. Γνωρίζω ότι το βάρος του αποθηκευμένου τηγανέλαιου δεν θα υπερβαίνει το 1 τόνο. Αυτο σημαίνει ότι αν υπαχθεί στην πρώτη περίπτωση παίρνει απαλλαγή και αν υπαχθεί στη δεύτερη πάει σε Β3?

 

4. Και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει να βρίσκεται εκτός πόλεως ή σε οικισμό έως 2000 κατοίκων;

Δημοσιεύτηκε

Σωστό αυτό που λέει ο φίλος Elminster για τον νέο νόμο, ωστόσο μέχρι να δημοσιευθεί το ΦΕΚ και το κυριότερο μέχρι να βγουν οι ΥΑ που θα ορίζουν τις νέες κατηγορίες και που προσωπικά το βλέπω να παίρνει κανα εξάμηνο ακόμα, συνεχίζουμε με ότι ισχύει τώρα.

 

Αν είσαι στον κωδικό 20 01 25 Βρώσιμα έλαια και λίπη τότε ναι υπάγεται στην 9η ΟΜΑΔΑ με Α/Α 293 "Εγκταταστάσεις αποθήκευσης εμπορευμάτων (χωρίς ψύξη)", όπου η κατηγοριοποίηση γίνεται από την επιφάνεια της εγκατάστασης

 

Αν όμως είναι στον κωδικό 20 01 26 τότε είσαι Β3.

 

Δες την άδεια συλλογής μεταφοράς που έχει ο πελάτης σου για τι κωδικό είναι. Αν δεν έχει και του τα πηγαίνουν άλλοι, να ζητήσει από αυτούς να του πούνε τους κωδικούς.

 

Αν είναι όντως επικίνδυνο απόβλητο, τότε η εγκατάσταση θεωρείται μέσης όχλησης και ισχύουν οι αντίστοιχοι περιορισμοί. Αν όχι θεωρείται χαμηλής όχλησης

Δημοσιεύτηκε

Το ΦΕΚ για το νέο νόμο δημοσιεύθηκε ήδη στις 21 Σεπτεμβρίου (είναι ο ίδιος με τον νόμο για τα αυθαίρετα). Οι υπουργικές αποφάσεις είναι άγνωστο πότε θα δημοσιευθούν.

Δημοσιεύτηκε

Δες την άδεια συλλογής μεταφοράς που έχει ο πελάτης σου για τι κωδικό είναι. Αν δεν έχει και του τα πηγαίνουν άλλοι, να ζητήσει από αυτούς να του πούνε τους κωδικούς.

 

Δεν πρέπει να έχει ακόμα άδεια συλλογής/μεταφοράς οπότε πρέπει αρχικά να βγάλει τέτοια πρώτα. Αυτή απο το Υγειονομικό δεν βγαίνει;

Επίσης με ρωταέι σε πόσο χρόνο απο την στιγμή που θα κατατεθούν όλα τα δικαιολογητικά θα πάρουμε έγκριση; Ένα δίμηνο τουλάχιστον δεν θέλει;

Δημοσιεύτηκε

Για την Άδεια Συλλογής και Μεταφοράς πρέπει να καταθέσεις φάκελο με Μελέτη Οργάνωσης και Λειτουργίας στη Δ/νση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της αντίστοιχης Περιφέρειας όπου θα δουλέψει. Ο χρόνος που παίρνει εξαρτάται από το φόρτο εργασίας του υπαλλήλου και το τι επιπλέον δικαιολογητικά μπορεί να ζητήσει λόγω της φύσης των αποβλήτων. Αν μου πεις Περιφέρεια μπορεί να σου πω.

 

Τώρα για συνολικό χρόνο που θα πάρει να αδειοδοτηθεί, αν είναι να γίνει από την αρχή, έχε υπόψη σου ότι πρέπει να γίνουν τα εξής:

 

1. Λήψη Άδεια Συλλογής & Μεταφοράς

2. Λήψη ΈΠΟ για την προσωρινή αποθήκευση

3. Λήψη Άδεια ίδρυσης & εγκατάστασης για την προσωρινή αποθήκευση

4. Λήψη Άδειας προσωρινής αποθήκευσης

5. Εγγραφή στα μητρώα επιχειρήσεων διαχείρισης αποβλήτων του ΥΠΕΚΑ.

 

Μετά το βήμα 4 μπορεί να δουλέψει νόμιμα.

Δημοσιεύτηκε

Ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τα βήματα που έγραψες συνάδελφε είναι με την σειρά που πρέπει να γίνουν φαντάζομαι, οπότε καλό θα ήταν πρώτα να του βγάλω την Άδεια Συλλογής & Μεταφοράς.

Αυτο που με απασχολεί είναι πόσο θα διαρκέσουν συνολικά τα βήματα 1-4 για να απαντήσω στο πελάτη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.