Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση κάλυψης και υπόλοιπο Σ.Δ.


Recommended Posts

Σε οικοδομική άδεια του 2002 για την κατασκευή υπογείου ,pilotis και Α΄ορόφου έχει γίνει υπέρβαση του ποσοστού κάλυψης. Η άδεια ήταν για 99.45τ.μ.(Κάλυψη 100τ.μ.)και κατασκευάστηκαν 125τ.μ. υπόγειο,Pilotis και Α΄όροφος. Το εμβαδόν του οικοπέδου ( Είναι εντος εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ) είναι 250τ.μ., ο Σ.Δ.=1,20, η κάλυψη 40% ( παλιά 50% ) και το οικοδομικό σύστημα πρώην Π.Ε. Επίσης στο πλάγιο όριο της pilotis καθώς και στην είσοδο έχουν κατασκευαστεί τοίχοι που δεν προβλέπονταν στην άδεια καθώς και κολωνάκια απο σκυρόδεμα στα μπροστινά μπαλκόνια. Εκτός απο την περίπτωση του νέου νόμου για τακτοποίηση γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης των όσων περιγράφω;. Επίσης η ιδιοκτήτρια ενδιαφέρεται , μόλις τελειώσει με την τακτοποίηση ( ή νομιμοποίηση ) να βγάλει άδεια για προσθήκη ορόφου και αλλαγή χρήσης της pilotis ή ορόφων ( ανάλογα με τα μέτρα που της απομένουν ). Να σημειώσω πως Η/Χ δέν υπάρχουν. Επειδή δεν είμαι '' μάχιμος '' όπως οι περισσότεροι απο εσάς όποιος θέλει και μπορεί ας αναφερθεί στην περίπτωση αυτή ,ειδικά με το υπόλοιπο των μέτρων της . Είναι συγγενικό πρόσωπο και θέλω να είμαι προσεκτικός ώστε να της προτείνω την καλύτερη γι' αυτήν επιλογή - λύση. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που θα διαθέσετε και τις απαντήσεις σας .

Link to comment
Share on other sites

Αφού παραβαίνει την επιτρεπόμενη κάλυψη δεν νομιμοποιείται.Συνεπώς με τον 4014, αν δεν μπορεί (ή δε θέλει) να κατεδαφίσει τα παραπάνω 25μ2 της κάλυψης.Βέβαια η συνέχεια που θέλει να κάνει είναι μια καλή ερώτηση για το ΤΕΕ, δηλ ενώ υπάρχει υπόλοιπος συντελεστής δόμησης , οι παρανομίες δεν νομιμοποιούνται γιατί δεν είναι σύμφωνες με τις πολεοδομικές διατάξεις και σε περίπτωση μελλοντικής χρήσης του υπόλοιπου συντελεστή με κάποια προσθήκη, αφαιρείται τίποτα από αυτόν από τα μ2 των παραβάσεων που υπάρχουν ή τον χρησιμοποιούμε ολόκληρο?

Link to comment
Share on other sites

manolis gon Ευχαριστώ για την απαντησή σου . Προσπαθώ , με όσα και εγώ γνωρίζω, να βάλω τα πράγματα σε μία '' λογική '' σειρά . Η υπέρβαση (όπως είδα και απο την επι τόπου αυτοψία που έκανα ) έγινε με μετακίνηση υποστυλωμάτων , σε σχέση με την εγκεκριμένη στατική μελέτη , πρός το πλάγιο και πίσω όριο . Συνεπώς νομίζω ότι αφού πρώτα τακτοποιήσει την υπάρχουσα κατάσταση , σύμφωνα με το Ν.4014/11 για τα υπόλοιπα μέτρα οι επιλογές που θεωρώ ότι έχει είναι : α) Να κάνει, αν θέλει ,αλλαγή χρήσης της pilotis χωρίς να υπερβεί <50% και προσθήκη τον Β΄όροφο ίσο με την αρχική επιτρεπόμενη κάλυψη ή β) προσθήκη Β΄και Γ΄ορόφου πάλι με την αρχική επιτρεπόμενη κάλυψη ( Εσοχές ) αν και προβληματίζομαι λίγο με τα στατικά για τα οποία τη βοήθεια και συνεργασία ενός διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού θα χρειαστώ σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.