Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφοι.

Μια απλή ερώτηση σχετικά με τον νόμο μπάχαλο.

Διώροφη οικοδομή(ισόγειο και α' 'οροφς) με δώμα(άδεια του 1981). Κατασκευάστηκε στο δώμα ένας ακόμη όροφος.

1)Θεωρώ ότι έχει άδεια ή όχι?

2)Η ελληνίδα μανούλα ιδιοκτήτρια έγραψε στα παιδιά της τα δύο διαμερίσματα-ορόφους και κράτησε στο ένα , σε αυτό που κατοικεί την επικαρπία. Ο σύζυγος έιναι ΑΜΕΑ >67% με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000. Παίρνω τον κοινωνικό συντελεστή ή όχι.Δεν θεωρείται κύρια και μοναδική κατοικία?

Δημοσιεύτηκε

1) Με την επιφύλαξη του ότι κανείς δε ξέρει τι γίνεται σε αυτό το μπάχαλο, πιστεύω πως ναι, θεωρείς ότι άδεια υπάρχει, και ο επιπλέον όροφος είναι καθ' υπέρβασή της.

 

Ρίξε μάλιστα και μια ματιά μήπως η αρχική άδεια προέβλεπε παραπάνω ορόφους, και τη γλυτώσει ο πελάτης σου με νομιμοποίηση μέσω επέκτασης αδείας.

 

2) Και πάλι με επιφύλαξη, αν κατάλαβα καλά ο αυθαίρετος όροφος είναι γραμμένος (επικαρπία και υψιλή κυριότητα) σε ένα από τα παιδία, οπότε αν αυτό δεν είναι ΑΜΕΑ, ο συντελεστής δεν ισχύει. Ίσως όμως είναι καλύτερα να ρωτήσεις και κάνα δικηγόρο, έτσι που μπλέξαμε.

Δημοσιεύτηκε

θεωρώ ότι ενα 80% των περιπτώσεων χρήζει διευκρίνισης. αλλά και ότι στην Ελλάδα με τις τεράστιες αυθιαρεσίες στα κτίρια έχει να πέσει πολύ μαγείρεμα από εμάς. εν πάσει περιπτώση ευχαριστώ συνάδελφε.

Δημοσιεύτηκε

2) ο αυθαίρετος όροφος είναι στο δώμα (αέρας οικοδομής) χωρίς να έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο και φυσικά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. το ισόγειο είναι στην πλήρη κυριότητα ενός παιδιού, ο πρώτος όροφος κυριότητα στο άλλο παιδί και επικαρπί στην μητέρα του.

με αυτά τα δεδομένα το αυθαίρετο στο δώμα ανήκει σε ποιόν. και αν ανήκει στην μητέρα θεωρείται κύρια και μοναδική κατοικία?

Δημοσιεύτηκε

Η αυθαιρεσία (και όχι η ιδιοκτησία γιατί δε μπορεί να υφίσταται σε κτίριο που έχει σύσταση και σε τέτοια περίπτωση) ανήκει σε όλους. Το δώμα αν δεν προβλέπεται αλλιώς σε κάποιο συμβόλαιο, είναι κοινόχρηστο. Κάποιος ή και όλοι μαζί το "τακτοποιούν" (πολεοδομικά και μόνο) και τα βρίσκουν άτυπα μεταξύ τους για το ποιός θα το χρησιμοποιεί. Άλλος τρόπος δε νομίζω να υπάρχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.