Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω στείλει στο ΤΕΕ τις παρακάτω ερωτήσεις για τη Ρύθμιση Αυθαιρέτων. Είμαι πολύ αισιόδοξη αν νομίζω ότι θα μου απαντήσουν?

 

1.Αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί με το Ν. 1337/83 και έχουν γίνει μόνο οι δυο πρώτες φάσεις,(προσωρινή εξαίρεση από την κατεδάφιση) πρέπει να δηλωθούν ξανά?

2.Εάν υπάρχει άδεια οικοδομής η οποία δεν ακολουθήθηκε καθόλου και το κτίριο έγινε σε άλλη θέση ή/και με άλλα σχέδια. Δηλώνεται όλο σαν αυθαίρετο ή αφαιρείται η επιφάνεια για την οποία υπάρχει ήδη άδεια?

3.Αν υπάρχει μια οικοδομή σε ένα οικόπεδο, που έχει δύο ανεξάρτητα σπίτια,(πχ διώροφο) χωρίς οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία με διαφορετικούς Ιδιοκτήτες πρέπει να γίνουν δύο δηλώσεις? Και τι γίνεται αν ο ένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να κάνει δήλωση?

4.Σε οποιαδήποτε πισίνα, αν της βάλουμε έναν πυροσβεστικό κρουνό, πέφτει το πρόστιμο στο 50%? Με ποια διαδικασία βάζεις κρουνό?

5.Πισίνα που έχει έρθει με γερανό πλαστική ένα κομμάτι χωμένο στη γη, θεωρείται αυθαίρετη και πρέπει να δηλωθεί?

6.Τι την κάνουμε την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που εξουσιοδοτεί τον μηχανικό να προβεί στην διαδικασία της ρύθμισης του αυθαιρέτου?

7.Τι την κάνουμε την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που δηλώνει την χρονολογία κατασκευής του κτιρίου?

8. Αν κάποιος δηλώσει αυθαίρετο που έχει μόνο τον φέροντα οργανισμό, και για το οποίο δεν μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια, θα πρέπει μετά να βγάλει άδεια αποπεράτωσης?

9. Στα εκτός σχεδίου που υπάρχει καθορισμένη τιμή αφετηρίας, προφανώς για τον υπολογισμό παίρνουμε αυτήν την τιμή και όχι την μικρότερη τιμή ζώνης που ισχύει στο δημοτικό διαμέρισμα του αυθαιρέτου όπως ίσχυε στον Ν. 3843/2010 ο οποίος το καθόριζε σαφώς. Σαφώς ο νομοθέτης διαχωρίζει έτσι τον υπολογισμό του προστίμου για τα εκτός σχεδίου.

10. Αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης και μπορεί να εκδοθεί άδεια αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλει, μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο και να τελειώνει χωρίς να βγάλει άδεια?

11. Σε οικοδομή που υπάρχει άδεια και υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή, μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης προσθήκη και να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, όταν έχει δηλώσει κάποιον ημιυπαίθριο η υπόγειο με τον Ν. 3843/10.

12. Ποιος κάνει την δήλωση αυθαιρέτου όταν υπάρχει χωριστή επικαρπία, ο επικαρπωτής ή ο ψιλός κύριος? Για ποιόν ισχύει η μοναδική κατοικία αν είναι άλλος ο ψιλός κύριος και άλλος ο επικαρπωτής?

13. Υπέργειες αποθήκες, λεβητοστάσια, γκαράζ κλπ υπολογίζονται με μειωμένο συντελεστή 0,50?

14. Οι αυθαίρετοι ημιυπαίθριοι χώροι και η αυθαίρετη πιλοτή έχουν μειωμένο συντελεστή για τον υπολογισμό του προστίμου?

15. Αν σε ένα οικόπεδο υπάρχουν δύο χωριστά κτίρια του ιδίου η διαφορετικών ιδιοκτητών χωρίς κάθετη η οριζόντια ιδιοκτησία θα πρέπει να γίνει μια δήλωση ή δυο?

16. Τι γίνεται με τις αμοιβές? Υπάρχει ελάχιστη αμοιβή? Και πότε και πως θα κατατεθεί στο ΤΕΕ η ελάχιστη ή η συμφωνημένη αμοιβή, ΦΕΜ, κλπ. ?

17. Αν ο ιδιοκτήτης, μετά την προσωρινή υπαγωγή, αποφασίσει να αλλάξει μηχανικό, τι θα γίνει?

18. Σε νεοενταγμένες περιοχές στο σχέδιο πόλης, που δεν έχει γίνει ακόμα πράξη εφαρμογής. α) Σε ποιο εμβαδόν οικοπέδου υπολογίζουμε την υπέρβαση του συντελεστή δόμησης αφού ακόμα δεν υπάρχει το τελικό οικόπεδο? β) Αν κάποιο αυθαίρετο τμήμα μετά την ένταξη βρέθηκε πχ στην πρασιά, θα πάρει την προσαύξηση 1,40 – 1,80 λόγω πρασιάς?

19.Σε περίπτωση που αυθαίρετο τμήμα βρίσκεται σε νόμιμη οικοδομή, αλλά μετά άλλαξαν οι όροι δόμησης και μειώθηκε η εξαφανίστηκε ο συντελεστής δόμησης, προφανώς λαμβάνουμε υπόψη για την δήλωση του αυθαιρέτου τον συντελεστή δόμησης που ίσχυε όταν εκδόθηκε η άδεια.

20. Πρέπει να “αλλάξει” ή να ερμηνευτεί διαφορετικά το άρθρο 24 παρ γ, για τα εκτός σχεδίου, διότι η επιβάρυνση όσων αργότερα δεν υπαχθούν σε περιοχές προς Πολεοδόμηση, είναι παράλογα εξοντωτική. Επόμενο είναι ότι κανείς από τους ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου ακινήτων δεν θα κάνει ρύθμιση με τέτοια σπάθη του Δαμοκλή να επικρέμαται της κεφαλής του.

Δημοσιεύτηκε

παντως καλο ειναι να γραφουμε συνεχεια ερωτησεις μπας και βγει καμια εγκυκλιος παλι

Δημοσιεύτηκε
Εχω στείλει στο ΤΕΕ τις παρακάτω ερωτήσεις για τη Ρύθμιση Αυθαιρέτων. Είμαι πολύ αισιόδοξη αν νομίζω ότι θα μου απαντήσουν?

 

 

10. Αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης και μπορεί να εκδοθεί άδεια αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλει, μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο και να τελειώνει χωρίς να βγάλει άδεια?

 

Ειδικα αυτο νομιζω ειναι ενα θεμα που χρηζει αμεσης επιλυσης, για πρακτικους κυριως λογους... Δεν μπορεις να υποχρεωνεις τον καθε ιδιοκτητη που ενδεχομενως να βιαζεται να πουλησει ο ανθρωπος, να εκδωσει ΟΑ για αυθαιρεσιες του εργολαβου που στην τελικη δεν ηταν καν ενημερος οτι συνεβησαν πριν να αγορασει την εν λογω ιδιοκτησια...

 

Οπως βγηκε (θεωρητικα παντα) ΥΔ μηχανικου οτι εχει στα χερια του ολα τα απαραιτητα εγγραφα ουτως ωστε να τα δωσει στην υπηρεσια εντος 10ημερου οταν αυτα ζητηθουν, ετσι πρεπει να γινει κατι αναλογο και σε αυτην την περιπτωση νομιζω...

 

Υ.Γ.: Θεωρειται επισημη απαντηση απο ΥΠΕΚΑ η απαντηση μεσω e-mail στην οποια μπορεις να βασιστεις για να πορευτεις στη συνεχεια η εχει την ιδια βασυτητα με τα τηλεφωνηματα που κανουμε και ο καθενας απανταει κατα το δοκουν...?

Δημοσιεύτηκε

[*]Η νόμιμη αμοιβή δεν θα είναι λιγότερη από 4 μέρες μηχανικού δεκαπενταετίας με ότι προσαρμογή αυτό συνεπάγεται για μηχανικό νεότερο (π.χ. 6 μέρες κάτω δεκαετίας ή όσο βγαίνει)

[*]Το τρικ είναι όπως είπε και ο συνάδελφος ότι για να λειτουργήσει σωστά το όλο θέμα, υποχρεούμαστε να έχουμε την νόμιμη αμοιβή με κατάθεση στον λογαριασμό μας έστω και για μια μέρα (μία μέρα είπαν αλλά όλοι ξέρουμε ότι έχει 10 μέρες βαλερ στον λογαριασμό μηχανικού της Ε.Τ.Ε.

 

Οι 10 μέρες δεν ισχύουν πλέον....καταθέτεις το πρωί και την άλλη μέρα τα έχεις διαθέσιμα....κατά 99% υπάρχουν και μετά τις 12 το βράδυ αλλά 100% την επόμενη το πρωί.

  • 5 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι έχω 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες*ισόγειο και Α' όροφος) εντός οικισμού οι οποίες έχουν αυθαιρεσίες. Θα χρειαστούν 2 αιτήσεις.Με το τοπογραφικό διάγραμμα που απαιτείται τι γίνεται? Προφανώς θα είναι ίδιο και για τις 2 περιπτώσεις. Θα χρειαστεί 1 η 2 τοπογραφικά και κατ επεκτασιν 1 η 2 αμοιβές τοπογραφικών? Ομοια ερώτηση θέλω να κάνω και για εκτός σχεδίου οικόπεδο με 6 οριζόντιες και αποκλειστική χρήση. Ποσα τοπογραφικά και πόσες αμοιβες θα χρειαστούν? Θα ήταν πολύτιμη η βοηθεια σας..

Δημοσιεύτηκε

 

12. Ποιος κάνει την δήλωση αυθαιρέτου όταν υπάρχει χωριστή επικαρπία, ο επικαρπωτής ή ο ψιλός κύριος? Για ποιόν ισχύει η μοναδική κατοικία αν είναι άλλος ο ψιλός κύριος και άλλος ο επικαρπωτής?

 

 

έχει κανείς απάντηση στην παραπάνω ερώτηση;

Δημοσιεύτηκε

- Δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με άδεια και αυθαιρεσίες θέλουν δύο δηλώσεις. Χρησιμοποιούμε το τοπογραφικό της άδειας.

- Δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες χωρίς άδεια θέλουν επίσης δύο δηλώσεις. Χρησιμοποιούμε ένα τοπογραφικό. Αμοιβή τοπογραφικού μια φορά.

- Όσον αφορά στην τελευταία ερώτηση: Το τοπογραφικό μια φορά το κάνουμε, μια φορά βγάζουμε αμοιβή και το χρησιμοποιούμε όσες φορές θέλουμε και όπου θέλουμε. Αν ερωτηθούμε επισήμως επιδεικνύουμε την αμοιβή που έχουμε εκδόσει (αφορά στο οικόπεδο κι όχι στους ιδιοκτήτες ή στις ιδιοκτησίες).

Δημοσιεύτηκε

Στην περίπτωση που έχει γίνει σύσταση οριζόντιων μόνο για το κτίριο και επί τού οικοπέδου ειναι και οι δύο συγκυριοί με

διαφορέτικα ποσοστά:

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΙΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ?

 

οποιος συνάδερφος γνωρίζει ας απαντήσει...οχι οπως απαντουν στα τηλεφωνα οι "υπεύθυνοι τουΤΕΕ"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.