Manolis gon Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2012 (edited) Αφού υπάρχει το ισόγειο στα σχέδια της αδείας (έστω και μόνο στην όψη, αλλά και η άδεια έχει τίτλο "προσθήκη") γιατί το θεωρείς παράνομο και θες να το δηλώσεις με τον 4014?Αφού εκδόθηκε άδεια προσθήκης έχει ελεγχθεί και το ισόγειο.Κατά τη γνώμη μου αν δεν έχουν κάνει προσθήκες στο ισόγειο μεταγενέστερα μην το δηλώσεις αφού είναι νόμιμο. Edited Αύγουστος 20 , 2012 by Manolis gon Link to comment Share on other sites More sharing options...
chase_durer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 Πιστευεις οτι ο ιδιοκτητης ειναι καλυμενος με την αδεια προσθηκης και θα μπορει να παρει βεβαιωση 4014/11 για μεταβιβαση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avgoust Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 (edited) Εγώ διαφωνώ για το ισόγειο. Αν δεν έχεις ούτε άδεια ούτε μπορείς να αποδείξεις ότι προυπάρχει του 55 να το τακτοποιήσεις. Το ότι εκδόθηκε άδεια προσθήκης δεν σημαίνει ότι ελέγχθηκε το ισόγειο. Δεν μιλάμε για άδεια του 2008 αλλά του 1968. Αλλωστε πολλές από τις άδειες τότε έγραφαν "υπόκειται εις μελλοντικό έλεγχο". Εγώ σε τέτοια περίπτωση που ρώτησα πολεοδομία μου είπαν αυτά και μου είπαν να κάνω αίτηση να εξετάσουνε τον φάκελο για να μου απαντήσουν αν και τι θεωρείται νόμιμο γιατί ..εξαρτάται από την περίπτωση. Μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο ερώτημα. (Εγώ λόγω πίεσης χρόνου τότε το έβαλα στον 4014) Edited Αύγουστος 23 , 2012 by avgoust Link to comment Share on other sites More sharing options...
gi@ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Καλησπέρα και από μένα, έχω μπλέξει με τους όρους δόμησης σε έναν οικισμό προ του 23. Σε ένα χωριό - που δεν έχει δικό του ΦΕΚ - η πολεοδομία επιμένει ότι οι όροι δόμησης που ισχύουν είναι το ΦΕΚ 138Δ'/13.3.1981 και μετά ισχύει ό,τι ισχύει για οικισμούς πάνω από 2000 κατοίκους. Επειδή έχω πάει ήδη σχέδιο με τους όρους δόμησης του ΦΕΚ 138Δ', και ο υπάλληλος μου είπε ότι οι όροι δόμησης είναι λάθος αλλά η απάντηση στο ερώτημα μου 'τι ισχύει;' ήταν η παραπάνω ' το ΦΕΚ για τους οικσιμούς προ του '23 (138δ'/1981) και για άνω των 2000 κατοίκων' θα μπορούσε κάποιος να αποκρυπτογραφήσει την απάντησή του; Έχουν σχέση τα άρθρα 102,103,104 του ΦΕΚ 580Δ' / 27.7.1999; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 δεν έβαλες ως όρους δόμησης του Π.Δ 13-3-81 ΦΕΚ 138Δ; αυτά τα άρθρα 102 κλπ ισχύουν αν ο οικ είναι <2000 κατ και δεν έχει οριοθετηθεί με απόφαση Νομάρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
gi@ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Ναι. Ως όρους δόμησης έβαλα αυτούς με το 138δ. Ο υπάλληλος όμως είπε ότι δεν είναι αυτοί οι σωστοί αλλά εκτός από αυτούς ισχύουν και αυτοί που ισχύουν για οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων. Επί λέξει : "όροι δόμησης προ του '23 και άνω των 2000 κατοίκων" Του πήγα και το Φεκ 138δ/1981 και μου είπε ότι δεν είναι αυτό το σωστό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 gi για πες μας τελικά ποιοί όροι δόμησης είναι αυτοί που σου ζητάει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gi@ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Ξανά; όρους δόμησης για οικισμούς που προϋπάρχουν του 1923 με πάνω από 2000 κατοίκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 δεν εννοώ αυτό!! εννοώ αν του τηλεφώνησες για να στις διευκρινίσει-εξηγήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
akot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2013 (edited) Γνωρίζετε αν στους οικισμους προ του 23' βάση του Π.Δ 2/13.3.1981 (ΦΕΚ 138Δ) γίνεται έλεγχος στο διάγραμμα κάλυψης ως προς τον όγκο του κτιρίου; Κοιτώντας το ΦΕΚ δεν αναφέρει πουθενά για συντελεστή όγκου, γι' αυτό ρωτάω. Ευχαριστώ. Edited Απρίλιος 10 , 2013 by akot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα