Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οροι δόμησης οικισμών προ του 1923

Recommended Posts

Το αν δύο όμορα ακίνητα είναι συνενωμένα δεν προκύπτει από την κρίση του Μηχανικού αλλά από τους τίτλους. Αν λοιπόν δεν υπάρχει τίτλος συνένωσης ή τίτλος που να το περιγράφει ενιαίο, ακόμα και αν έχει εκδοθεί άδεια στο ενιαίο, τότε το Τοπογραφικό θα πρέπει να έχει 2 δηλώσεις του Ν.651/77 (μία για κάθε ακίνητο).

Αν από την συνένωσή τους προκύπτει σήμερα κατά κανόνα άρτιο οικόπεδο τότε το τοπογραφικό μπορεί να περιέχει και 3η δήλωση του Ν.651/77 που να αφορά το ενιαίο.

Καλησπέρα,
όπως ανέφερα δεν υπάρχει τίτλος συνένωσης. Η ερώτηση μου η αρχική είναι αν μπορώ να συνενώσω 2 μη άρτια οικόπεδα σε ένα μη άρτιο οικόπεδο?

Νομίζω θα βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί είναι μή άρτια.

Αν είναι εντός οικισμού προ του '23 και χωρίς εγκ. Ρυμοτομικό τότε με βάση το ΦΕΚ 138Δ/81 η απαιτούμενη κατά παρέκκλιση επιφάνεια είναι:

• προ 13-03-1981      300 τ.μ.
  • προ 27-07-1979     150 τ.μ.
  • προ 02-07-1968     όποιο εμβαδόν είχαν

Τα συγκεριμένα οικόπεδα πότε δημιουργήθηκαν?

Καλησπέρα,
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Τα ακίνητα Α και Β 250 τμ το καθένα περίπου τα απέκτησε ο πελάτης μου και τα δύο με διαδοχικές αγορές το 1994.
Ο προκάτοχος του τα είχε αποκτήσει σε μεγαλύτερη έκταση από τον πατέρα του που απεβίωσε το 1948. Έτσι αναφέρει το συμβόλαιο αγοράς του καθενός τμήματος. Δλδ έκανε το 94 υπαίτιες κατατμήσεις των 250 τμ από ενα ακίνητο το 100 στρεμμάτων.

Ο πελάτης μου αγόρασε πρώτα τα 250 τμ και μετά τα άλλα 250 τμ

1. Το τοπογραφικό του συμβολαίου του 1994 τιέλεγε για την αρτιότητα ?
  2. Η άδεια πότε εκδόθηκε ? Και τι έλεγε αυτή ?

To τ/δ του Α έλεγε ΜΗ άρτιο, του Β έλεγε άρτιο (κακώς). Ο μηχανικός του Β τ/δ έβγαλε τις άδειες την ίδια χρονιά για 2 ανεξάρτητα ακίνητα σε 2 αρτια οικόπεδα.

Τότε μήπως θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί αν είναι αυτοδίκαια άκυρη η κατάτμηση με βάση τον Ν.690/48 και δεν υπάρχουν υπαρκτά οικόπεδα για το οποία μπορεί να συνταχθεί οποιαδήποτε δήλωση.

Και τα δύο ακίνητα ήταν προϊόν κατάτμησης έκτασης 100 στρεμμάτων και άνω. Δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή αυτού. Τα υόλοιπα στρέμματα έχουν κατατμηθεί και πωληθεί σε άλλους ιδιοκτήτες.

Νομίζω θα πρέπει να συμβουλευτείς τον Δικηγόρο για το πότε δημιουργήθηκαν τα οικόπεδα, εκτός αν είσαι βέβαιος ότι ο πωλητής είχε το 1994 στην κυριότητά του μεγαλύτερη συνεχόμενη έκταση και ο τίτλος αναφέρει σαφώς την κατάμηση και την δημιουργία νέων οικοπέδων το 1994.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.