sdtopo Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Το αν δύο όμορα ακίνητα είναι συνενωμένα δεν προκύπτει από την κρίση του Μηχανικού αλλά από τους τίτλους. Αν λοιπόν δεν υπάρχει τίτλος συνένωσης ή τίτλος που να το περιγράφει ενιαίο, ακόμα και αν έχει εκδοθεί άδεια στο ενιαίο, τότε το Τοπογραφικό θα πρέπει να έχει 2 δηλώσεις του Ν.651/77 (μία για κάθε ακίνητο). Αν από την συνένωσή τους προκύπτει σήμερα κατά κανόνα άρτιο οικόπεδο τότε το τοπογραφικό μπορεί να περιέχει και 3η δήλωση του Ν.651/77 που να αφορά το ενιαίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menelaos50 Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Καλησπέρα, όπως ανέφερα δεν υπάρχει τίτλος συνένωσης. Η ερώτηση μου η αρχική είναι αν μπορώ να συνενώσω 2 μη άρτια οικόπεδα σε ένα μη άρτιο οικόπεδο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdtopo Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Νομίζω θα βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί είναι μή άρτια. Αν είναι εντός οικισμού προ του '23 και χωρίς εγκ. Ρυμοτομικό τότε με βάση το ΦΕΚ 138Δ/81 η απαιτούμενη κατά παρέκκλιση επιφάνεια είναι: προ 13-03-1981 300 τ.μ. προ 27-07-1979 150 τ.μ. προ 02-07-1968 όποιο εμβαδόν είχαν Τα συγκεριμένα οικόπεδα πότε δημιουργήθηκαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menelaos50 Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Share Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Καλησπέρα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Τα ακίνητα Α και Β 250 τμ το καθένα περίπου τα απέκτησε ο πελάτης μου και τα δύο με διαδοχικές αγορές το 1994. Ο προκάτοχος του τα είχε αποκτήσει σε μεγαλύτερη έκταση από τον πατέρα του που απεβίωσε το 1948. Έτσι αναφέρει το συμβόλαιο αγοράς του καθενός τμήματος. Δλδ έκανε το 94 υπαίτιες κατατμήσεις των 250 τμ από ενα ακίνητο το 100 στρεμμάτων. Ο πελάτης μου αγόρασε πρώτα τα 250 τμ και μετά τα άλλα 250 τμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdtopo Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Share Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Το τοπογραφικό του συμβολαίου του 1994 τιέλεγε για την αρτιότητα ? Η άδεια πότε εκδόθηκε ? Και τι έλεγε αυτή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menelaos50 Δημοσιεύτηκε 47 λεπτά πριν Share Δημοσιεύτηκε 47 λεπτά πριν To τ/δ του Α έλεγε ΜΗ άρτιο, του Β έλεγε άρτιο (κακώς). Ο μηχανικός του Β τ/δ έβγαλε τις άδειες την ίδια χρονιά για 2 ανεξάρτητα ακίνητα σε 2 αρτια οικόπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdtopo Δημοσιεύτηκε 35 λεπτά πριν Share Δημοσιεύτηκε 35 λεπτά πριν Τότε μήπως θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί αν είναι αυτοδίκαια άκυρη η κατάτμηση με βάση τον Ν.690/48 και δεν υπάρχουν υπαρκτά οικόπεδα για το οποία μπορεί να συνταχθεί οποιαδήποτε δήλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menelaos50 Δημοσιεύτηκε 16 λεπτά πριν Share Δημοσιεύτηκε 16 λεπτά πριν Και τα δύο ακίνητα ήταν προϊόν κατάτμησης έκτασης 100 στρεμμάτων και άνω. Δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή αυτού. Τα υόλοιπα στρέμματα έχουν κατατμηθεί και πωληθεί σε άλλους ιδιοκτήτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdtopo Δημοσιεύτηκε 1 λεπτό πριν Share Δημοσιεύτηκε 1 λεπτό πριν Νομίζω θα πρέπει να συμβουλευτείς τον Δικηγόρο για το πότε δημιουργήθηκαν τα οικόπεδα, εκτός αν είσαι βέβαιος ότι ο πωλητής είχε το 1994 στην κυριότητά του μεγαλύτερη συνεχόμενη έκταση και ο τίτλος αναφέρει σαφώς την κατάμηση και την δημιουργία νέων οικοπέδων το 1994. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα