Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρετο με προγενεστερη επιβολη προστίμου


Recommended Posts

Καλημέρα, νέος μηχανικός κι εγω και προσπαθώ να βγαλω μία άκρη στο χάος των διαδικασιών. Μου έχει προκύψει η εξής περίπτωση , όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη:

 

Σε διώροφο κτίσμα του 1966(δεν υπάρχει η αρχική άδεια αλλα οι αδειες επέκτασης του ισογείου 1967 και προσθήκης του ορόφου το 1974) το 2000 αποφασίζουν να κλείσουν τον ημιυπόγειο χώρο ( σε οικόπεδο με εντονη κλιση) και να τον μετατρεψουν σε διαμερισμα (περίπου 70 τ.μ.). Το συγεκριμένο ειναι εντός κάλυψης αλλά δεν φαινεται σε καμία άδεια ως υπόγειο , pilotis ή αλλο. Το 2008 γινεται καταγγελία , αυτοψία από πολεοδομία και μετα από επιβολή υπέρογκων προστίμων , ενστασεων κτλ... έρχεται προσφατα τελική απόφαση για 2000€ πρόστιμο ανέγερσης και 200 € πέρίπου διατήρησης ετησίως.

 

Ο πελάτης σκεπτεται να το αγνοήσει και να προχωρήσει σε τακτοποίηση με το νέο νόμο φοβούμενος ότι εαν πληρώσει το πρόστιμο με τις παλιότερες διαδικασίες δεν θα μπορεί να το μεταβιβάσει . Έχει δίκιο ? Είναι εφικτό να αγνοήσει την προηγούμενη κατάσταση και να πάει με το νέο νόμο?

 

Εαν ναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται ο χώρος πουθενα στα συμβολαια (όχι ώς υπόγειο και βοηθητικός χώρος ) το κατατάσσει στα χωρίς Ο.Α. ?

 

Το ότι δεν υπάρχει η Ο.Α του 1966 δημιουγεί πρόβλημα?

 

Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά σε όποιον μπορει να απαντήσει σε οτιδήποτε παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.