Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑΚΤ. ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΧ.-ΜΗ ΑΡΤΙΟ -ΧΩΡΙΣ Ο.Α.


Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι εχω καποιες αποριες και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας αν ειναι αυκολο!

 

Σε μη αρτιο οικοπεδο χωρις ο.α εκτος σχεδιου ( περα της αρτιοτητας που ειναι μπερδεμα τι θα γινει με το προστημο αρτιοτητας κανεις δεν ξερει.. Και οταν τελικα θα κληθει ο πελατης να πληρωσει θα παει με τ.ζ περιοχης την σημερινη η την εποχη που θα γινει???) :!::!:

Εχουμε κυριο χωρο συμφωνα με την εκθεση αυτοψιας 83 τμ και 40 τμ η/χ ισογειο με κεραμοσκεπη το οικοπεδο ειναι 500 τμ υπολειπεται (3500τμ) . Θα ηθελα να μου πειτε η υπερβαση της δομησης θα παει με την αρτιοτητα τον 4 στρεμματων?? δηλαδη 4 στρεμματα 10% καλυψη και επισης και οι αποστασεις??? 15 μετρα απο τα ορια του γηπεδου? Δηλαδη εχουμε στην ουσια στην επιλογη για το προστημο εωσ 50% της δομησης και πανω απο 20% παραβιαση των πλαγιων αποστασεων (Δ) ??

Επισης στη περιπτωση του Η/Χ πως θα υπολογιστει σαν βοηθ. χωρος?

Σας ευχαριστω πολυ !!!

 

 

Υ.Σ στο νομο λεει " Όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια τότε τα 5, 6 και 8 έως 14 δεν υπολογίζονται " .Δηλαδη δεν με ενδιαφερει καθολου ουτε η ποσο ειναι η υπερβαση ? ουτε οι πλαγιες αποστασεις ? απλα της σημειωνω στα σχεδια ???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σας, μήπως για το ίδιο θέμα γνωρίζετε τι γίνεται με την τιμή ζώνης;

Τα εκτός σχεδίου δεν έχουν τιμές ζώνης αλλά μόνο πίνακες με τους συντελεστές ΑΒΑ ΕΒΑ κλπ. για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας - πράγμα άλλο από την ΤΖ. Άρα στον υπολογισμό για τη συμπλήρωση της αρτιότητας χρησιμοποιούμε την χαμηλότερη ΤΖ του δήμου; Που βέβαια είναι πολύ μεγάλη για εκτός σχεδίου...

Επίσης, στην περίπτωση Μη Άρτιο και εκτός σχεδίου χρειάζεται συμπλήρωση αρτιότητας και πρόστιμα για την αυθαίρετη κατασκευή (και τα δύο μαζί);

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.