Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό και ανέγερση κατοικίας


platonas83

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ακούστε την δική μου ιστορία. Είμαι ιδιώτης και έχω μια κληρονομιά από τη γιαγιά μου ένα παλιό πέτρινο σπίτι, η γιαγιά μου εκδήλωσε την πρόθεση να μου δώσει το σπίτι το 2005, πήγε ο πατέρας μου στο συμβολαιογράφο με τη γιαγιά και ρώτησε τι είναι πιο συμφερον να γίνει για να μην πληρώσουμε πολλά, η απάντηση του συμβολαιογράφου ήταν 'πρέπει να το κάνει διαθήκη' όπως και έγινε. Ακούστε όμως τι γίνεται από δω και κάτω, η γιαγια έχει συμβόλαιο του 1930 που φαίνεται ότι το σπίτι της ανήκει αλλά δεν έκανε ποτέ αποδοχή κληρονομιάς. Παρόλ' αυτά έχει ρεύμα. Εγώ θέλω να φτιάξω το σπίτι και δεν μπορώ να προχωρήσω γιατί νομικά το σπίτι δεν μου ανήκει. Συζητάμε με τη γιαγιά η οποία δεν έχει πρόβλημα να πάμε τώρα να μου κάνει γονική παροχή για να προχωρήσω. Το σπίτι εκτός από ρεύμα και το συμβόλαιο του 1930 δεν έχει τίποτε άλλο, ούτε τοπογραφικό ούτε τίποτα. Είναι σε γενικά καλή κατάσταση και με προσφατη ανακαίνιση σκεπής. Είναι μέσα σε οικόπεδο 2 στρ και το σπίτι είναι περίπου 65τ.μ. Το σπίτι βρίσκεται σε χωριό 150κατοίκων, με πολύ χαμηλή τιμή ζώνης.

1)Ποιος είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσω για να ξεκινήσω να το φτιάχνω?

2)Πόσο περίπου θα μου στοιχίσει το συμβόλαιο γονικής παροχής και ο Φόρος?

3)Πρώτα μηχανικός ή πολεοδομία?

4)Αν πάω σε μηχανικό και κάνουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες που χρειάζεται για νομιμοποίηση του κτίσματος πόσο περίπου θα πληρώσω για όλα (στατική μελέτη, κ.τ.λ.)

5)Θα πληρώσω κάποιο πρόστιμο στην Εφορία?

6)Και μια διευκρίνηση, ας πούμε ότι ξεκινάω να το φτιάχνω, τι είναι καλύτερο για το σπίτι να γίνει, κολώνες με τσιμέντο εσωτερικά, δέσιμο με μεταλλικό σκελετό, δεδομένου ότι το πάτωμα είναι με ξύλα του 1890, σε καλή κατάσταση μεν αλλά σίγουρα κάτι θα γίνει εδώ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. Είμαι σε ένα χάος γιατί ακούω από δω ακούω από κει και άκρη δεν βγάζω.

Link to comment
Share on other sites

Ενα πράγμα θα κάνεις που θα σου απαντήσει τα περισσότερα από αυτά που ρωτάς (γιατί έχει και ερωτήσεις προς συμβολαιογράφο) είναι να βρείς πρώτα από όλα ένα μηχανικό που θα σε καθοδηγήσει στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και με ποια σειρά.Θα ελέγξει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται και που δεν έχουμε εμείς τώρα εδώ για να σου απαντήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.