Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβίβαση οικοπέδου με κτίσμα προ του 1955


Recommended Posts

Δε είναι θέμα βαρύτητας του εγγράφου. Απουσία άλλων δημοσίων εγγράφων, Α/Φ κτλ, ο χρόνος ολοκλήρωσης αποδεικνύεται και από ιδιωτικά έγγραφα βεβαίας χρονολογίας λέει ο 4030.

Και αν δεν έχεις τίποτα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό έγγραφο (μιλάω για την ένορκη βεβαίωση και πάλι) τουλάχιστον για κάλυψη του μηχανικού?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πως θα δωσω τη βεβαιωση, τ στιγμη που ξερω οτι ειναι προ του 55 αλλα δεν εχω καποια στοιχειο στα χερια μου...(ουτε συμβολαιο, ουτε βεβαιωση δημαρχου, ουτε παλιοτερη ΟΑ τιποτα...)

Link to comment
Share on other sites

Εχεις όμως μια Α/Φ η οποία συνοδευόμενη από αντίστοιχη έκθεση φωτοερμηνείας αποτελεί ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο.

Link to comment
Share on other sites

Terry, όπως δεν έχεις εσύ για την ύπαρξη έτσι δεν έχει και κανένας άλλος για τη μη ύπαρξη προ του 55.Στο τέλος δηλαδή και λόγω τέτοιων περιπτώσεων θα δεις ότι θα καταλήξουμε στην υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη σαν το μοναδικό και εν ισχύ χαρτί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΣΟΣ!

Οικόπεδο Α με κτίσμα προ του 55, το οποίο όμως ειχε χτιστεί κατά ένα μέρος του και στο διπλανο οικόπεδο (33 τμ. μεσα στο οικόπεδο Α και 6 τ.μ στο διπλανό οικόπεδο Β). Εννοειται δεν υπάρχουν ουτε άδειες ουτε τιποτα.

Πρέπει να πουληθεί. Αυτός που θα το αγοράσει είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου Β οπότε και δεν τον νοιάζει το κομματι αυτό μιαςκαι τόσα χρόνια υπομονή έκανε.

Πως πρέπει να κινηθώ? Το 2006 είχαν γίνει συμβόλαια δωρεάς του οικοπέδου Α από τον "παππού" προς τα εγγόνια και ο συνάδερφος μηχανικός είχε δείξει μόνο το κομάτι από το σπιτάκι μέσα στο οικόπεδο Α.

Τωρα εγώ τι κάνω?

α) Τους βάζω να τα γκρεμίσουν όλα? (Ο νεος ιδιοκτήτης θέλει να κάνει το σπιτάκι αποθήκη οπότε δεν θέλει να το γκρεμίσει)

β) Νομιμοποίηση περιγράμματος προ του 55 μόνο για το κομμάτι μέσα στο οικόπεδο Α? και στη συνέχεια έκδοση βεβαίωσης για εξαιρέσεις?

(Ο τωρινός ιδιοκτήτης εννοείται δεν θέλει να κάνει τίποτα πόσο μάλλον να δαπανήσει ευρώ).

γ) Κάτι άλλο???

 

Δεν αναφέρω τι γίνεται με το τοπογραφικό που το οικόπεδο Α έχει φάει από το Β περίπου 50 τμ από τα 240 που έχει συνολικά...

Link to comment
Share on other sites

Το πιο σωστό αλλά δεν ξέρω αν είναι και το πιο εφικτό , είναι να γίνει διόρθωση συμβολαίου της δωρεάς του παππού και να συμπεριλάβει μαζί και το τμήμα που έμεινε απέξω.Στη συνέχεια (ή και την ίδια μέρα) να γίνει το συμβόλαιο μεταβίβασης στο γείτονα σωστά πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Ο παππούς πλέον δεν ζει. Αλλα και να ζούσε πώς θα "δώριζε" κάτι που δεν του ανήκει?

Με την βεβαίωση τι κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Οι Δήμοι δεν έχουν καμμία αρμοδιότητα για τις βεβαιώσεις είναι ξεκάθαρο, ούτε καλύπτεται κάποιος με τις βεβαιώσεις αυτές. Σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα βεβαιώσεις δίνονται για ότι υπάρχει αρχείο ληξηαρχείο κλπ, (υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις) για τον λόγω αυτό τις εξαιρεί όπως αναφέρεται στις οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε λοιπόν ο γείτονας να αποδεχθεί ότι θα πάρει ότι λέει το συμβόλαιο του παππού και θα χρεωθεί ένα αυθαίρετο τμήμα (τα 6μ2) μέσα στην ιδιοκτησία του.Αυτό τώρα ή θα το νομιμοποιήσει ή θα το γκρεμίσει.Πάντως αν αποδεχθεί αυτή τη λύση εσύ δίνεις βεβαίωση για τα υπόλοιπα αν είναι νόμιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.