Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή 5,7,8,9 όταν δεν υπάρχει άδεια?


Recommended Posts

Faethon11

Εχεις δικιο..

Και γω απο εκει το ειχα διαβασει...

Καλα το θυμομουνα...

Ασε το τοπικο ΤΕΕ να σκουζει..

Εξαλλου ειπαν και αλλες λαθος πληροφοριες χθες...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα τετραγωνικά υπέρβασης είναι σε σχέση με την άδεια και το ποσοστί υπέρβασης είναι σε σχέση με τα επιτρεπόμενα στην περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Υπολογιζεται αμοιβη σε αυτην την περιπτωση?

 

Τι ενεργειες πρεπει να κανει ενας μηχανικος εν τοιαυτει περιπτωσει για να υπαχθει το ακινητο σε αυτην την περιπτωση, να πληρωσει το παραβολο και να εκδωσει ΟΑ εντος 3ετιας?

 

Α)Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω την περίπτωση στον Νόμο παρόλο που το έχω διαβάσει και σε άλλα νήματα. Τελικά το λέει κάπου αυτό?

ΥΓ. Το βρήκα αρθρο 26

 

Β)Επίσης στην παράγραφο 16 του αρ 24

"16. Η εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου για τις κατασκευές ή τις χρήσεις που δηλώνονται, δεν κωλύει καθί οιονδήποτε τρόπο τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Αν το ακίνητο ενταχθεί στον πολεοδομικό σχεδιασμό, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο δεν επιστρέφεται ούτε συμψηφίζεται με υποχρεώσεις εισφοράς σε χρήμα που προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, ενώ συνυπολογίζεται προκειμένου για έκδοση άδειας νομιμοποίησής τους με το πρόστιμο που τους αναλογεί. "

Δηλαδή όταν πάει για νομ/ση αφαιρείται τι ειδικό ενιαίο πρόστιμο από το πρόστιμο που επιβάλλεται για ανέγερση και διατήρηση έως την ημέρα νομ/σης? Τότε γιατί να μπεί στην ρύθμιση αυτή και να μην το αφήσει μέχρι να χρειαστεί την νομ/ση?(για τις περιπτώσεις που βρίσκονται υπο ένταξη)

Link to comment
Share on other sites

......................................................

Δηλαδή όταν πάει για νομ/ση αφαιρείται το ειδικό ενιαίο πρόστιμο από το πρόστιμο που επιβάλλεται για ανέγερση και διατήρηση έως την ημέρα νομ/σης? Τότε γιατί να μπεί στην ρύθμιση αυτή και να μην το αφήσει μέχρι να χρειαστεί την νομ/ση?(για τις περιπτώσεις που βρίσκονται υπο ένταξη)

 

Παιδιά μή λέμε τα ίδια πάλι από τη αρχή...

Απ'αυτά που έχουμε συμπεράνει μέχρι στιγμής, εάν υπαχθείς στον 4014 και έχεις την δυνατότητα να νομιμοποιηθείς, δεν θα υπάρχουν ουτε ειδικά πρόστιμα ούτε προστιμα ανέγερσης και διατήρησης εφόσων κάνεις την νομιμοποίηση εντός 3 ετών.

Προφανώς η παρ.16 του άρθ.24 αναφέρεται στην περίπτωση που κάποιος υπαχθεί, δεν επιλέξει τον δρόμο της νομιμοποίησης, επιλέξει τον δρόμο του ειδικού προστίμου και μετά για κάποιο λόγο πάει να εκδόσει άδεια νομιμοποίησης μετά την παρέλευση των 3 ετών, τότε πιθανότατα θα επιβάλλονται τα πρόστιμα ανέγερσης κ διατήρησης (υπολογισμένα βέβαια όπως προστάζει ο 4014 και όχι όπως υπολολγίζονται σήμερα) και το ειδικό πρόστιμο που έχει ήδη καταβληθεί θα αφαιρείται.

Link to comment
Share on other sites

Φιλαράκι μη βαράς. Υπάρχουν τόσα νήματα με εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) απαντήσεις. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Μετά από σκέψη προσπαθώ να βρω τον λόγο που θα κάνει κάποιον, που έχει αυθαίρετο σε υπο ένταξη περιοχή, να τρέξει να ρυθμίσει τώρα και να μην περιμένει την κύρωση της πράξης. Ο μόνος λόγος που βρίσκω είναι αν θέλει να πουλήσει, αφού δεν θα έχει κάποιο όφελος από πλευρά προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι στο τέλος δεν είμαι σίγουρος αν μέχρι να εκδόσει Ο.Α. σταματάει να πληρώνει το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.