Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με τη ροή αέρα σε ενεργειακό τζάκι


kiossesd

Recommended Posts

kiossesd, αν η κατασκευή είναι όπως στο σχέδιο που επισύναψες, θα χάνεις μεγάλη παροχή από τη συναρμογή του ανεμιστήρα με τη σωλήνα. Έβαλες το χέρι να δεις τι γίνεται?

 

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την πρόβλεψη του Κοσμά για την εκτίμιση της παροχής.

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα σταθώ σε 2 πράγματα

1ον, ο ανεμιστήρας δίνει αέρα στην εισαγωγή του τζακιού. Προφανώς το έχουν κάνει έτσι για να μην "καεί" από την θερμοκρασία. επομένως πρέπει να δεις εάν ο διοχετευόμενος αέρας συνεχίζει στον αεραγωγό σου με την ίδια ταχύτητα-παροχή ή έχεις διαρροή και

2ον η εισαγωγή του αέρα του ανεμιστήρα είναι ελεύθερη ? από που παίρνει αέρα ο ανεμιστήρας ?

 

σαν γενική διαπίστωση έχω να πω, ότι τα συγκεκριμένα "βαρελάκια"-ανεμιστήρες περισσότερο χρησιμοποιούνται για αναρρόφηση και λιγότερο για κατάθλιψη, δηλ. οι συγκεκριμένες τιμές των διαγραμμάτων απόδοσης έχουν να κάνουν για την αναρρόφηση του ανεμιστήρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αλλά επείδη δεν μπορώ να κάνω τους υπολογισμούς που προτείνετε, θα το θέσω λίγο πιο απλά: Αν χρησιμοποιήσω ένα μοτέρ μεγαλύτερης ισχύος θα βελτιωθεί το πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

πρόσφατα εγκατέστησα στο σπίτι μου ένα ενργειακό τζάκι ισχύος 11 kW. Το πρόβλημά μου είναι η ροή του αέρα και εξηγώ:

 

Ο μάστορας εγκατέστησε ένα μοτέρ ροής αέρα 410m3/h.

Ο κατασκευαστής προτείνει για τη συγκεκριμένη εστία 350m3/h

 

άρα το εγκατεστημένο μοτέρ υπερκαλύπτει τις ανάγκες τις εστίας.

Παρόλα αυτά, όταν ανάβω το μοτέρ η ροή του αέρα σε απόσταση 30cm από την περσίδα εξασθενεί πλήρως. Ή για να το περιγράψω αλλιώς, είτε δουλεύει το μοτέρ, είτε όχι, η ροή του αέρα είναι σχεδόν ίδια.

 

Με αυτό το μοτέρ δε θα έπρεπε να είναι αισθητή η ροή αέρα σε μεγαλύτερη απόσταση? Μπορείτε να σκεφτείτε ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα?

 

 

Ευχαριστώ πολύ,

Δημήτρης

 

 

 

Το ποσο εξασθενει ο αερας στα 30 εκ (υποψιαζομαι ως καχυποπτος πλεον τωρα οτι ειναι σχετικο το 30εκ, μπορει και να ναι 50 και να νομιζεις κ να μας λες 30..) δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν σου δινει τα κυβικα αυτα. Τα παιδια σου απαντουν εξειδικευμενα και δεν καταανοεις, εγω σου ειπα (απλα, μαστορικα) οτι τετοιο τυπο μηχανακι ειχα σπιτι μου και κατεληξα σ ενα μισης παροχης με καλυτερο αποτελεσμα. Τι ρωτας τοτε? Αγορασε αλλο πιο μεγαλο, μετα αν δν κανει κ εκεινο αγορασε πιο μεγαλο ακομα και μετα παρε αλλου τυπου κ αν δεν κανει κ εκεινο παρε αλλο κ αλλο μεχρι να ευχαριστηθεις.

Σοβαρο τζακι αν αγορασει κανεις δεν θα εχει τετοια θεματα. Δεν ειναι δυνατον ο κατασκευαστης να μην προτεινει συγκεκριμενο μηχανακι! Ρωτα εκει..

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Στελιο να πουμε ομως οτι ο κατασκευαστης μπορει να προτεινει κατι αλλα αυτο δεν ειναι δεδοδεμενο αν εμεις κανουμε αλλες συνδεσεις, με περισσοτερα μετρα, εξτρα καμπυλες, αλλες διατομες κτλ κτλ..

 

Δε μας κανεις εντυπωση που με ανεμιστηρα μισης παροχης ειχες καλυτερο αποτελεσμα, αν και συνδεονται "αναλογικα" η παροχη με τη στατικη, την αναλογια την οριζει ο κατασκευαστης.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς.

 

Γενικά φίλε kiossesd, υπάρχουν δύο λύσεις.

 

α) Δοκιμάζεις ανεμιστήρες μέχρι να σου κάτσει ο κατάλληλος, όπως έγραψε ο Στέλιος.

 

β) Πας σε έναν μηχανικό και του λες το πρόβλημά σου. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει να δει και ο ίδιος από κοντά τι παίζει. Θα σου δώσει λύση. Δεν είναι κακό να αποκτά σιγά σιγά επαφή ο κόσμος με τους μηχανικούς. Οι μηχανικοί δεν είναι "έξοδο", απεναντίας σε γλιτώνουν από έξοδα (εγκατάστασης και λειτουργίας).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.