Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα;


giorgosps

Recommended Posts

...στην τελικη μπορω να κανω και μελετες οταν τελειωσει το ωραριο μου και να υπογραφει καποιος αλλος.

Άντε μετά να πάει μπροστά η κοινωνία μας με νοοτροπίες ανθρώπων που έχουν το θράσος να κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

Άντε μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι να τυγχάνουν σεβασμού από τους πολίτες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διαβάζοντας την προτελευταία δήλωση, καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καβάτζα και τίποτα άλλο!Η "κονόμα" που λέμε...

Γιατί ρε παιδιά???

Το ζήτημα είναι να καταλάβεις από ποιο πόστο θέλεις να προσφέρεις σε αυτή την κοινωνία!Αφού επιλέξεις το πόστο, το ζήτημα είναι να το υπηρετήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Για να γίνεις και εσύ και το κομμάτι της κοινωνίας που υπηρετείς καλύτερο. Στο κάτω κάτω είναι επιλογή σου!!

Αν τα λεφτά δε σου φτάνουν, παράτησε τη δουλειά που κάνεις και βρες αλλού!

Με την άποψή σου φίλε decadence, κάνεις διπλό κακό.

1ο:έχεις καλύψει τη θέση ενός συναδέλφου που πραγματικά θέλει να εργαστεί στο δημόσιο, γιατί δεν του αρέσει το ελεύθερο επάγγελμα και αυτό είναι δικαίωμά του.

2ο:κλέβεις και το μεροκάματο ενός άλλου συναδέλφου που από το σχεδιάκι που θα υπογράψεις εσύ, αυτός περιμένει να βγάλει κάποιο μέρος των εξόδων του, που για έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι αρκετά.

Καταλήγοντας, λοιπόν, ας βγούμε από τη λογική της καβάτζας για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι!!!

Κι εγώ νέος μηχανικός είμαι και παλεύω κάθε μέρα μπας και μπορέσω να βρω κάτι που να με καλύπτει. Έχω την ευκαιρία να μπω στο δημόσιο, αλλά δεν είναι αυτή η προτεραιότήτά μου, οπότε δεν το σκέφτομαι καν!

Ας αλλάξουμε μυαλά για να αλλάξουμε και αυτά που μας ενοχλούν!

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα ολο το θεμα μαζεμενο για πρωτη φορα..

Χωρις να σχολιασω συγκεκριμενες αποψεις που εκφραστηκαν, και προσπαθωντας να βγαλω μια ακρη

1)Εχοντας διαβασει αποψεις και αποψεις εδω

2)Εχοντας διαβασει και ακουσει αποψεις στην καθημερινη - προσωπικη μου ζωη

3)Εχοντας διαβασει και ακουσει αποψεις στην επαγγελματικη μου ζωη

4)Ως νεος μηχανικος με εμπειρια σαν ιδ. υπαλληλος

5)Ως νεος ελευθερος επαγ.

6)Ως γιος δημοσιου υπαλληλου (ασχετος με τον τομεα μας και τις υπηρεσιες με τις οποιες συναναστρεφομαστε)

 

Θα συμφωνησω απολυτα με το Χαρη και μια παλαιοτερη παραθεση του, οτι υπαρχουν δυο κατηγοριες: οι υπαλληλοι (μαζι με τους περισσοτερους με ΔΠΥ) και οι ελευθεροι επαγγελματιες (με τους υπολοιπους με ΔΠΥ). Η πρωτη επιλογη που πρεπει να κανει καποιος ειναι μεταξυ των δυο αυτων κατηγοριων..

 

Αν επιλεξει το ελευθερο επαγγελμα τοτε καλα στομαχια, καλο τρεξιμο, χαπακια στην τσεπη του παντελονιου, τηλεφωνικο σεξ γιατι αλλοιως που να βρεθεις και που να προλαβεις (υπερβολικο και με διαθεση χιουμορ, προς αποφυγη παρεξηγησεων)..

 

Αλλα και ενασχοληση με διαφορα αντικειμενα, και μακροπροθεσμα υπο συνθηκες ενα πολυ καλυτερο εισοδημα..

 

Αν παλι παει για υπαλληλος, δυστυχως η ψυχρη αληθεια στην Ελληνικη πραγματικοτητα ειναι οτι το δημοσιο ειναι η καλυτερη επιλογη..

 

Σε οτι αφορα τωρα χρηματισμους, παραλληλες εργασιες, εκβιασμους κλπ κλπ πιστευω πως ο μονος τροπος για να μειωθουν τετοια φαινομενα ειναι αρση μονιμοτητας αλλα και σημαντικη αυξηση του μισθου των δημοσιων υπαλληλων..

Πολλοι μπορει να διαφωνησετε μαζι μου και δεν σας κακιζω.. Δινοντας ενα παραδειγμα απο τον χωρο μας ομως, οταν ενας οικογενειαρχης υπαλληλος πολεοδομιας που παιρνει 1500 και 2000 ευρω το μηνα και εχει να ζησει με δυσκολια δυο παιδια, ερχεται αντιμετωπος με τον χ εργολαβο ή μηχανικο, τον οποιο βλεπει να κανει του κοσμου τις παρανομιες αλλα να μην τον ακουμπαει κανεις, και να κυκλοφορει με FERRARI και GRAND CHEROKEE και αλλα 4-5 αυτοκινητα (δεν ειναι τυχαιο και καποιοι ισως με καταλαβετε), ειναι δυστυχως ανθρωπινο να ζητησει το κατι του.. Και το πολυ πολυ αν κατι στραβωσει να παρει καμια μεταθεση μεχρι τη διπλανη πολεοδομια για κανα εξαμηνο.. Και αν δεν το κανει αυτος, θα το κανει ο διπλα υπαλληλος κλπ κλπ..

 

Αν ομως ειχε ενα εισοδημα 3000 - 4000 (και γιατι οχι και καποια μπονους αποδοσης) και ηξερε οτι αν τον πιασουν να κανει κολπα θα παρει ποδι, τοτε νομιζω οτι θα εκανε τη δουλεια του αριστα..

 

Υπαρκτο παραδειγμα. Ενας υπαλληλος συνεργασιμος, ευδιαθετος, αυστηρος αλλα με κατανοηση, καθαριζει 100 αδειες το μηνα. Ο διπλα στριφνος, κακεντρεχης, υπεροπτης, φτανει το πολυ στις 30 αδειες, γιατι απο τις 12.30 με 13.00 "κατεβαζει ρολα", μιλαει στο κινητο, αλλαζει τραγουδακια στο pc, κατεβαινει στο μπαρακι για μια μπυρα (οι αριθμοι τυχαιοι, η αναλογια καθολου)..

 

Ποιον προτιματε??? Φανταζομαι τον πρωτο.. Και ας δουλευει και μονος του.. Δε με πειραζει, γιατι πολυ απλα δεν εχει κοψει και δεν εχει επιβαλει ποτε απόσο γνωριζω σε κανεναν να του κανει τη δουλεια αν θελει να περασει.. Και πολυ απλα το κανει για να ζησει καλυτερα την οικογενεια του..

 

Προσωπικα θα προτιμουσα να υπηρχαν μονο σαν τον πρωτο και να πληρωνοταν (νομιμα) "χρυσο"!!!

 

Γιατι οχι μονο κανει σωστα τη δουλεια του, αλλα φιλοι μου δεν χαλαει και τη δικη μου δουλεια, και τη δικη μου υγεια.. Δεν μου τρωει με δικαιολογιες, χαζοδιορθωσεις και ψευτοπαρατηρησεις τον ελευθερο μου χρονο.. Μου επιβαλει με τον τροπο του σεβασμο ωστε να ειμαι κι εγω οσο περισσοτερο μπορω σωστος απεναντι του.. Και να μην βλαστιμαω την ωρα και τη στιγμη που ανεβαινω τα σκαλια για να μπω στην πολεοδομια.. Ουτε οταν τελειωνω μια απλη δουλεια μου να αισθανομαι σαν να εχω κερδισει το τζοκερ..

 

Θα ελεγα λοιπον σε οποιον εμπαινε σε τετοιες σκεψεις πως,

 

-αν πιστευει πως μπορει να ζησει οσο το δυνατον τιμιοτερα με τα φαινομενικα λιγα λεφτα του δημοσιου υπαλληλου, χωρις να παρασυρθει απο ζηλια και μοχθο για τους αλλους

 

-αν πιστευει πως μπορει να υπηρετησει τον πολιτη με τροπο σωστο και δικαιο (στην Αγγλια που γνωριζω ο δημοσιος υπαλληλος ονομαζεται δημοσιος υπηρετης - και καλως ή κακως ετσι πρεπει να ειναι, υπηρετης του κοσμου)

 

-αν (κακος βεβαια) εχει τη δυνατοτητα με τροπο κατα το δυνατον οχι προκλητικο να προσθεσει στο εισοδημα του κατι επιπλεον

 

-αν εχει ρομαντικη διαθεση να βοηθησει την καλυτερευση της ζωης ολων μας

 

αλλα ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ τοτε να το κανει χωρις να σκεφτει τιποτα παραπανω..

Link to comment
Share on other sites

Με όλο το σεβασμό, αλλά και πάλι διαβάζω τη λογική της καβάτζας..

Θα πάρει αυτός, θα κανω τη δουλειά μου κι εγω και όλα καλά!

Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος όταν διορίζεται, γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά. Σαν νέος άνθρωπος δεν μπορώ να μπω στη λογική του διορίζομαι στο δημόσιο και με "διακριτικό τρόπο" κερδίζω και κάτι από έξω ή.. από μέσα όταν έρχεται ο εργολάβος με τη ferrari του.

Αν οι μισθοί είναι χαμηλοί μπορεί να διαμαρτυρηθεί για αυτό, χωρίς να χρηματίζεται. Δεν νομιμοποιεί την παρανομία η δικαιολογία του χαμηλόμισθου!

Δεν ηθικολογώ αλλά προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ ποιο είναι το σωστό και παράλληλα ποιο είναι το νόμιμο και το δεοντολογικό.

Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, είναι να μπορείς να ισορροπήσεις τις επιλογές σου, ώστε και εσύ να είσαι ικανοποιημένος από αυτές και να μην λειτουργείς εις βάρος των άλλων.

Προσωπικά εγώ, δεν θα μπορούσα να ζήσω με τη ρετσινιά του "τα παίρνω" για να κάνω τη δουλειά μου. Άλλοι μπορούν...

Αν δεν σε φτάνουν, διάλεξε άλλο επάγγελμα ή αναζήτησε αλλού δουλειά με περισσότερα, όχι επειδή υπάρχει ατιμωρησία φάε από όπου μπορείς!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε sger εχεις δικιο αλλα πρεπει να μιλαμε και λιγο στην ουσια του πραγματος, τι πραγματικα συμβαινει.. Και λεω λοιπον οτι προτιμω εναν υπαλληλο που οποιος θελησει να τον εμπιστευτει το κανει, αλλα οποιος δεν το κανει δε χανει και τιποτα.. Στην ουσια και επι πραγματικων καταστασεων, Κατηγορεις (περισσοτερο αν θες) ενα δασκαλο στο σχολειο που κανει τη δουλεια του στην ταξη και οποιο παιδι θελει του κανει και ιδιαιτερα, ή ενα δασκαλο που κοιμαται στο σχολειο για να μπορει να κανει τα ιδιατερα του ξεκουραστος το απογευμα και οποιο απο τα παιδια δεν κανει μαζι του μαθημα περναει δεν περναει..???

Link to comment
Share on other sites

Όλα είναι αλληλένδετα...Κατηγορώ και τους 2 όπως κατηγορώ και το σύστημα που τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ούτε ο ένα, ούτε ο άλλος κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο μεν πρώτος, την κάνει σωστά αλλά κολλάει κάπου στο κομμάτι της δεοντολογίας, που το θεωρώ εξίσου σημαντικό, ο δεύτερος, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του εξ αρχής.

Οπότε, δεν μπορώ θεωρήσω την άποψή σου σαν δίλημμα. Δεν θεωρώ ότι από τα χειρότερα θα πρέπει να διαλέγουμε το λιγότερο χειρότερο.

Link to comment
Share on other sites

Και παλι θα σου πω οτι εχεις δικιο.. Για να γινει ομως αυτο πραξη ειναι εως αδυνατο.. Οπως λεει και ο ΖΑνΙ "η αλλαγή θα αργήσει ΑΙΩΝΕΣ για να έρθει" ... ΑΙΩΝΕΣ...

 

Καλως ή κακως καποια πραγματα υπαρχουν.. Δε μας αρεσουν μεν, αλλα ως ενα βαθμο πρεπει να ζησουμε με αυτα.. Απλος ρεαλισμος.. Το να προσπαθουμε να τα αλλαξουμε ειναι υγιες.. Αλλα δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο να τα αποταξουμε ως δια μαγειας ενα πρωι.. Αρα πρεπει εξ'αναγκης να ζησουμε με αυτα..

 

Γιατι οπως αναφερει και παλι επιτυχημενα ο γνωστος συνομιλητης μας "...το ένστικτο της επιβίωσης έχει τον τελευταίο λόγο....ακόμα κ για τους τολμηρούς...."

Link to comment
Share on other sites

@[email protected] & pk10gr

Η διαφορά σε όσα λέτε είναι ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν πεινάει. Αλλά δε του φτάνουν τα χρήματα που παίρνει όχι για μια αξιοπρεπή ζωή αλλά για μια υλιστική ζωή όπως θα ήθελε. Συνεπώς δεν έχει καμιά απολύτως δικαιολογία για τη δεύτερη παράνομη δουλειά εις βάρος άλλων που πραγματικά πεινούν. ΚΑΜΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

αλίμονο τώρα να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα

 

αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι οτι τέτοιες απόψεις υιοθετούν και κάποια νέα παιδιά

Link to comment
Share on other sites

 

Είμαι freelancer,περήφανος για την απόφασή μου,δεν προσκυνώ κανέναν κ προτιμώ να σβήσω έτσι...

Μόνο που το ένστικτο της επιβίωσης έχει τον τελευταίο λόγο....ακόμα κ για τους τολμηρούς....

 

Διαλέγετε κ παίρνετε

 

Αυτά

 

Με τιμή

[email protected]

 

Δεν ειναι θεμα αν υιοθετουμε την πικρη και απαραδεκτη πραγματικοτητα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.