Χαράλαμπος Δ. Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 10:58 πμ Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 10:58 πμ Συνάδελφοι καλησπέρα, είναι η πρώτη μου επαφή με την ΜΕΑ οπότε μπορεί οι ερωτήσεις μου να σας φανούν απλές αλλά θα με βοηθήσετε πολύ... 1η: με το πρόγραμμα Tisoft EPAcad σχεδιάζω το γεωμετρικό μοντέλο μιας 2/όροφης οικοδομής με υπόγειο και στέγη. Στο γεωμετρικό μοντέλο του προγράμματος θα πρέπει να σχεδιάσω και το υπόγειο??σαν ξεχωριστό επίπεδο? (το υπόγειο δεν είναι θερμαινόμενος χώρος) 2η: Οι ημιυπαίθριοι σχεδιάζονται στο γεωμετρικό μοντέλο ?και αν ναι σαν διαφορετική θερμική ζώνη? πχ στον ημιυπαίθριο έχει και κολώνες-δοκάρια τα όποια βρίσκονται έγω από το κομμάτι του κτιρίου που θερμαίνεται αλλά δημιουργούν επιπλέον σκίαση 3η: Ξύλινη πέργολα να την θεωρήσω σαν ένα πρόβολο?
dib Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 11:27 πμ Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 11:27 πμ 1η : Ναι το σχεδιάζεις σαν ξεχωριστό επίπεδο και το λαμβάνεις ως ΜΗ θερμαινόμενο χώρο 2η : Σχεδιαζονται, αλλα δεν θεωρούνται θερμική ζώνη, αφού είναι ανοικτοί χώροι (υποχρεωτικά στη μια πλευρά) 3η : ? - Δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω να σου απαντήσω, εκτιμώ όμως οτι ένα είδος σκίασης το παρέχουν σε καποιους χώρους Σημ. Δεν έχω το TiSoft, αλλα τo EnergyBuilding (οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους)
Χαράλαμπος Δ. Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 11:43 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 11:43 πμ Άρα θα πρέπει να δημιούργησω μια νέα ζώνη η οποία δεν θα είναι θερμαινόμενη και θα εισάγω και το υπόγειο και τους ημιυπαίθριους στα διάφορα επίπεδα?γιατί στην ίδια ζώνη δεν μπορούν να είναι...σωστά?
dib Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 12:04 μμ Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 12:04 μμ Σχεδιάζεις όλα τα επίπεδα του κτηρίου και ορίζεις ΘΕΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ και ΜΗ Θερμικές ζώνες = όλοι οι χωροι που περιλαμβάνονται στο χώρο κύριας χρήσης (υποθέτω Α' + Β' όροφος, αν είναι μονοκατοικία) Μη Θερμικές ζώνες = υποθέτω το υπόγειο (το οποίο είναι βοηθητικος χώρος), συνεπως δεν απαιτείται να θερμαίνεται και να ψύχεται - γιατί στην ίδια ζώνη δεν μπορούν να είναι...σωστά? Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις
Χαράλαμπος Δ. Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 07:19 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 07:19 μμ Ήθελα να πω ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια ζώνη πχ το υπόγειο(μη θερμαινόμενος χώρος) και ο Α όροφος (θερμαινόμενος χώρος)...αν κάνω λάθος διόρθωσέ με συνάδελφε...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 11:08 μμ Δημοσιεύτηκε October 13, 2011 at 11:08 μμ Οι μη θερμαινόμενοι χώροι (Μ.Θ.Χ.) -το υπόγειο στην περίπτωσή σου- συμπεριλαμβάνονται στον όγκο του κτιρίου ή βρίσκονται ενός της περιμέτρου αυτού, δεν ανήκουν στη θερμική ζώνη, αλλά συνορεύουν με αυτή. Οπότε ορίζεις την θερμική ζώνη (π.χ. Ισόγειο και Α' όροφο), χωρίς την/τις διαχωριστική/ες επιφάνεια/ες ορίζεις τον/τους Μ.Θ.Χ. (όχι σαν θερμική ζώνη' την έννοια της στην περιέγραψε ο dib πιο πριν) πάλι χωρίς τις διαχωριστικές επιφάνειες (π.χ. δάπεδο μεταξύ Ισογείου και Υπογείου) ορίζεις τέλος την / τις διαχωριστικές επιφάνειες (π.χ. δάπεδο μεταξύ Ισογείου και Υπογείου) τους ημιυπαίθριους απλά τους σχεδιάζεις, χωρίς να ορίσεις αν είναι κάτι που έχει να κάνει με έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας και ενεργειακής απόδοσης Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί το σχεδιαστικό που χρησιμοποιείς, αλλά πάντως η δομή αυτή είναι. Στο τέλος όταν δημιουργήσεις αρχείο xml για "Υπολογισμό με χρήση της μηχανής ΤΕΕ" (ή όπως αλλιώς το λέει η εταιρεία) έτσι θα πρέπει να τα "δει" το λογισμικό του ΤΕΕ. Για τις πέργκολες, αν θες δες λίγο εδώ και εδώ. Δεν ξέρω αν σε βοήθησαν τα παραπάνω ή εννοείς κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος.
miltos Δημοσιεύτηκε October 14, 2011 at 06:48 πμ Δημοσιεύτηκε October 14, 2011 at 06:48 πμ Τα ερωτήματα από ότι μπορώ να καταλάβω είναι άσχετα με το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί. Έχουν να κάνουν με τον τρόπο εκπόνησης της ΜΕΑ. Εκτός αν έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο το TiSoft.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα