Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναίνεση συνιδιοκτητών.


Recommended Posts

Καλησπέρα έχω την παρακάτω περίπτωση αυθαίρετου

Ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και πατάρι αυτοτελης ιδιοκτησία σε πολυκατοικία .

Α) Το ισόγειο κατάστημα έγινε μικρότερο από την Ο.Α. Προς ωφελος του κοινόχρηστου της οικοδομής ώστε να γίνει το λεβητοστασιο στον χώρο αυτό. Η παραπάνω αλλαγή φαίνεται σε σκαριφημα παρακολούθησα της σύστασης.

Β) Το υπόγειο όμως έγινε μεγαλύτερο από ότι στην άδεια καθότι πήρε τον χώρο του κοινόχρηστου λεβητοστασιου το οποίο όπως προανέφερα έγινε στο ισόγειο. Για αυτή την αλλαγή δεν υπάρχει σκαριφημα στη σύσταση.

Γ) Το πατάρι του καταστήματος έγινε κατοικία που η είσοδος του είναι στον κοινόχρηστο ημίοροφο της οικοδομής. Η παραπάνω κατοικία είναι εντός του κτιριακού όγκου του καταστήματος.

 

Από ότι συμπαιρενω από τον νομό για το Α δεν χρειάζομαι συναίνεση των συνιδιοκτητών αλλά για το Β και το Γ έτσι όπως τα παρέθεσα ποια είναι η γνώμη σας χρειάζεται συναίνεση για να τακτοποιήσω.? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, μόνο για το Β χρειάζεσαι συναίνεση.

Ίσως κάποιος "υπερβολικός" θεωρούσε ότι, και για το άνοιγμα της πόρτας στον κοινόχρηστο ημιόροφο (που πρέπει να υπολογίσεις ως παράβαση κατηγορίας 13) ν' απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών. Προσωπικά για κάτι τέτοιο δεν θα ζήταγα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την παρακάτω περίπτωση: Το 1 (αποθήκη 1+2+3 + το διάδρομο τον κοινό των 3 αποθηκών)) είναι 25τ.μ.

Το 2 στο συμβόλαιο αναφέρεται 27τ.μ περίπου ενώ από μέτρηση στο σχέδιο είναι 24τμ.

Το 3 είναι 27τ.μ. (συμπίπτει με του συμβολαίου,το 2 δηλαδή στα μέτρα)

 

Το 1 είναι κάτοψη πολεοδομίας, το 2 κάτοψη συμβολαίου αγοράς και το 3 υφιστάμενη κατάσταση.

post-37340-0-11604600-1359666306_thumb.jpg

 

Να θεωρήσω νόμιμο της ιδιοκτησίας του πελάτη μου αυτό που υπάρχει στο σχέδιο 2 με τα αυτά τετραγωνικά, ή πιο ισχυρό να θεωρήσω ότι αγόρασε 27 τετραγωνικά και συμπίπτει με την σημερινή υφιστάμενη κατάσταση???

Θα μου πείτε πολεοδομικά, αλλά και βάση τίτλου ελέγχουμε. Για να διαφέρει το 1 με το 2 ως προς τα κοινόχρηστα (υπογείου αν μπορεί να ειπωθεί) που μεταβιβάστηκαν σημαίνει ότι κοινόχρηστα μεταβιβάστηκαν λάθος. Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει από την αρχη τι είναι κοινόχρηστο και τι όχι. Οι κατόψεις κατι της πλάκας μπορούν να μας δεσμεύσουν?

Καλημέρα!

 

Να τακτοποιήσω όλη την υφιστάμενη κατάσταση???

Να μπλέξω με συναινέσεις? Πιστεύετε είναι απαραίτητες? Έχω αμφιβολίες αν εκτίθεμαι σε περίπτωση που δεν τις λάβω υπόψη καθώς πολύ μπάχαλο και τότε.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η Ε7.

Κάποια άποψη για την παραπάνω περίπτωση?

Διευκρινίζω ότι πρόκειται για υπόγειο.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω ότι προχωράς σε ρύθμιση μετατροπής του υπογείου σε κατοικία.

Δεν έχει σημασία ότι η εμβαδομέτρηση έχει γίνει λάθος(?), εσένα σε δεσμέυει το σχέδιο της σύστασης. Βάσει αυτού θεωρείται απαιτητή η συναίνεση των συνιδιοκτητών για τη ρύθμιση του τμήματος μπροστά από το ασανσέρ (Το ασανσέρ βγάζει απ αυθείας μέσα στο διαμέρισμα; Ουάου-χλιδή η γκαρσονιερίτσα...! ).

Για να πεισθούν οι συνιδιοκτήτες, υπάρχει το ατού της σύμπτωσης των συμβ/φικών και πραγματικών μ2. Τελικά δηλ δεν θα θιχτεί κανείς (ιδιοκτησιακά), ενώ και η διόρθωση των συμβολαίων μαλλον θα είναι εύκολη.

Link to comment
Share on other sites

όχι το ανσανσέρ δεν βγαίνει στη γκαρσονιέρα, ούτε ''πατάει'' μεχρι το δάπεδο του υπογείου. Υπάρχει ένας χώρος υποκείμενος του ανσανσέρ ύψους 1,50μ. το οποίο δεν συμπεριέλαβα στα μέτρα. Είναι όπως φαίνεται στο 3 μπαίνοντας, στο αριστερό χέρι από το δάπεδο μέχρι το 1,50μ. είναι κενό και χρησιμοποιείται ως αποθηκάκι. Χωρίς αυτό ταιριάζουν τα μέτρα.

Επίσης το συμβόλαιο αγοράς-πώλησης δεν αναφέρεται καθόλου σε συμβόλαιο σύστασης. Η μόνη αναφορά είναι ότι ο αφ' ενός συμβαλλόμενος είναι κύριος μιας αποθήκης ...... όπως φαίνεται ανάμεσα στα στοιχεία ................ στο σχεδιάγραμμα κάτοψης υπογείου που προσαρτάται στο υπ' αριθμ. ............ συμβόλαιο ................ στο οποίο αναλογεί % ............ επί τάδε .........

Το συμβόλαιο όμως αυτό είναι το εργολαβικό, εκεί βρήκα το 2.

Που να ψάχνω να βρω το συμβόλαιο σύστασης εφόσον ούτε στο πωλητήριο συμβόλαιο αναφέρεται?

Αλλά και έστω το βρίσκω, δεν έχει και πολύ νόημα έχουμε το 2.

Και λέω να τακτοποιήσω την κατάσταση 3 με όσους συναινέσουν. Του πωλητή που μένει στην ίδια οικοδομή και που σύμφωνα με το σημερινό ιδιοκτήτη έτσι του το πούλησε, και όσοι έχουν κι αυτοί κάποιες παραβάσεις στα κοινόχρηστα πιστεύω να συναινέσουν.

Τώρα τι ποσοστό ιδιοκτητών επί των όλων θα μαζευτεί δεν ξέρω αλλά σκέφτομαι να μη πολύ σκάσω.

Έστω ότι υπογράφουν το 51% νομίζω καλά είμαι και πολύ είναι λόγω του ότι κανένας άλλος υπόγειος χώρος δεν υπάρχει εκεί ούτε θα είχε κανείς λόγω πρόσβασης στο υπόγειο εκτός κι αν ήθελε να χρησιμοποιήσει τον ελάχιστο χώρο κάτω από το ανσανσέρ για αποθήκευση!

Αλλά και αυτό το 51% πώς λαμβάνεται ? 100 ιδιοκτήτες συνολικά. Συναινούν οι 51 άρα έχουμε 51% ή παίζει ρόλο και το ποσοστό τους? Μάλλον το δεύτερο? ή μάλλον όπως μας βολεύει. Είτε έτσι είτε αλλιώς τρέχα γύρευε.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Και σετι πρέπει να συναινούν ? ότι για τον τάδε κοινόχρηστο χώρο συναινούμε να τακτοποιηθεί βάσει Ν.4014/2011....................?

Ή συναινούμε να τακτοποιηθεί βάσει Ν.4014/2011 ο υπόγειος χώρος όπως ''υφίσταται''?

το δεύτερο μ'αρέσει καλύτερα

Όσο για τη διόρθωση συμβολαίων, ως προς τι να διορθωθεί το εμβαδό ως αριθμός θα μείνει ίδιος. Να διορθωθεί αυτό που που υπάρχει '' ανάμεσα στα στοιχεία '' ??? Τα στοιχεία να αλλάξουν θέση δηλαδή??? Φαντάζομαι κι αυτό είναι στο χέρι του συμβολαιογράφου αν και δύσκολο το βλέπω.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Για τη συναίνεση απαιτείται το 100% των συνιδιοκτητών.

Αν δεν το έχεις και είσαι τυχερός και ελεγχθείς θα υπάρχει ..."πρόβλημα".

 

Πρέπει να γράφει "....συναινώ όπως ο τάδε ρυθμίσει μέσω του Ν.4014 το....πλήρη περιγραφή)

Δες εδώ ένα τυχαίο υπόδειγμα: http://www.michanikos.gr/files/file/689-%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%81/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.