Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ mkalliou πολυ χρήσιμο αρχείο ιδίως για την ωρα της μελέτης για το τι διατομές μπορείς να επιλέξεις.

@ lightname, όντως στο εργοταξιο είναι πολύ αργα, είναι σαν να πας να παραλαβεις μετα την σκυροδέτηση...

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει διαδικασία πιστοποίησης της ποιότητας των υλικών που έχεις προδιαγράψει, αλλά είναι πάρα πολύ πολύπλοκη και χρονοβόρα. Περισσότερο καιρό θα χρειαστεί για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να μαζευτούν τα χαρτιά από το να μελετηθεί και να κατασκευαστεί το έργο. Για κοινά οικοδομικά, βιομηχανικά κλπ στην πράξη δε γίνεται, οπότε αρκείσαι στα τιμολόγια. Γίνεται όμως υποχρεωτικά σε αγωγούς υπό πίεση.

 

Ποια είναι η διαδικασία αυτή τώρα. Κάθε στοιχείο όταν φεύγει από το εργοστάσιο παραγωγής της χαλυβδουργίας έχει πάνω του χτυπημένο έναν αριθμό (hit-number). Ο αριθμός αυτός συνοδεύει το στοιχείο (12m ή 15m) παντού, μαζί με τα πιστοποιητικά της ποιότητας υλικών της παρτίδας στην οποία ανήκει. Τα τιμολόγια που παραλαμβάνει ο εισαγωγέας πρέπει να αναγράφουν τα hit-number των στοιχείων που έχει εισάγει. Αν γίνει αυτό υπάρχει αρχικά η αντιστοίχηση hit-number με ποιότητα παρτίδας. Τα πιστοποιητικά πρέπει να ζητηθούν.

 

Όταν μια εταιρία μεταλλικών κατασκευών παραγγείλει κάμποσους τόνους χάλυβα, τα κομμάτια που θα τους έρθουν, κανονικά πρέπει να αντιστοιχίζονται με hit-number. Όταν αρχίζει και κόβει σε μικρότερα κομμάτια θα πρέπει να χτυπιούνται (όχι να γίνεται με ηλεκτρόδιο όπως στην αναγραφή για το μοντάρισμα) ο αριθμός του εκάστοτε κομματιού που αντιστοιχεί στο αρχικό. Αν το 12m IPE360 είχε αριθμό πχ 1000 και αυτό κοπεί σε 3 τμήματα 4m, τότε θα πρέπει να αναγραφεί σε κάθε κομμάτι 1000-1, 1000-2, 1000-3.

 

Στο εργτάξιο λοιπόν, ή και πριν τη μεταφορά σε αυτό μπορεί ο επιβλέποντας να ελέγξει από ποια αρχικά κομμάτια είναι αυτά που παραλαμβάνει και μετά με τα πιστοποιητικά ποιότητας της παρτίδας να έχει μια εγγύηση για την ποιότητα.

 

Τα παραπάνω απαιτούν σε κάθε κομμάτι που κόβεται να χτυπιέται ο αριθμός του και να αναζητώνται τα πιστοποιητικά από τον εισαγωγέα. Είναι όμως πολύ χρονοβόρες διαδικασίες. Οπότε κανείς αρκείται στα τιμολόγια που αναγράφουν απλά τι ποιότητας είναι τα στοιχεία.

Δημοσιεύτηκε

ερώτηση γιατί ειμαι πτωχός αλλά πλην τίμιος μηχανικός: απο πότε οι μυκήδες μπαίνουν κατακόρυφα? και τα πάνελ πως θυληκώνουν? ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
ερώτηση γιατί ειμαι πτωχός αλλά πλην τίμιος μηχανικός: απο πότε οι μυκήδες μπαίνουν κατακόρυφα? και τα πάνελ πως θυληκώνουν? ευχαριστώ

αν μπαίναν κατακόρυφα θα λέγονταν υψήδες.

Τα πάνελ διακρίνονται στα φανερής και κρυφής στήριξης. Και τα 2 έχουν ειδικές εγκοπές με τη διαφορά στα δεύτερα ένα αυτάκι που καλύπτει τη βίδα.

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον εννοείς panel με οριζόντια τοποθέτηση για τα οποία δεν χρειάζονται μηκίδες (αυτονόητο), αλλα πυκνότερη διάταξη των πλευρικών υποστυλωμάτων, ανάλογα την αντοχή του panel.

Δημοσιεύτηκε

Εχω και εγω ερωτηση παρομοια με του φιλου στην αρχη.

 

Πρεπει να βγαλω το συντομοτερο κοστος βιομηχανικου μεταλλικου κτηριου 1000μ2 (50 χ 20 ) και με υφος 6 μετρα στις ακρες και 7,50 στο ψηλοτερο σημειο της στεγης. Το κτηριο πρεπει να ειναι 1 μετρο απο το εδαφος και μεσα θελω και 2 γερανογεφυρες (1 -1,5 τονων η καθεμία στις μεγαλες πλευρες του κτηριου).

 

Δεν εχω ασχοληθει καθολου μα καθολου με μεταλλικα κτηρια και η βιασυνη ειναι για το γνωστο λογο του οτι χρειαζεται για να ενταχτει σε προγραμμα.

 

Επικοινωνησα με μερικες εταιριες που κατασκευαζουν μεταλλικα κτηρια αλλα μου ειπαν οτι θελουν τη μελετη για να μου βγαλουν το κοστος, το οποιο και μου ακουγεται λογικο αν θες ακριβεια στη τιμη. Απο την αλλη καποιοι αλλοι μου ειπαν οτι κοστιζει 350 με 400 / μ2 (χωρις τις γερανογεφυρες) το οποιο μου ακουγεται και πολυ γενικο.

 

Προς το παρων χρειαζομαι τροπο να υπολογισω χοντρα το κοστος το οποιο και θα ''φουσκωθει'' με την υπερτιμολογιση.

 

Μπορει κανεις να βοηθησει η να με παραπεμψει καπου που να μπορουν να μου δωσουν μια απαντηση?

Δημοσιεύτηκε

Φίλε antithema,

1) Που θα κατασκευαστεί το κτίριο;;; Χωρίς αυτό ουσιαστική βοήθεια δεν θα πάρεις.

2) Εσύ χρειάζεσαι αυτό που στα ελληνικά λέγεται budget, ή αλλιώς προϋπολογιστική προσφορά. Ζήτα από κάποιες κατασκευαστικές αυτό ακριβώς, προϋπολογιστική προσφορά για κατάθεση σε επενδυτικό πρόγραμμα. Σίγουρα θα πάρεις.

3) Για το φούσκωμα

i) Δεν είναι σωστό. Πώς να το κάνουμε.

ii) Όσο πιο υγιής είναι μια εταιρία, τόσο μικρότερη υπερκοστολόγηση μπορεί να κάνει. Άρα πριμοδοτείς τα λαμόγια.

iii) Είναι πιθανόν να υπάρχουν κάποια πλαφόν στις τιμές μονάδος ούτως ή άλλως, που μετά το φιάσκο στην Θράκη, είναι κανονικές τιμές αγοράς.

4) Σκέψου και τι θα κάνεις για να βγάλεις και εσύ χρήματα, μην τρέχεις τζάμπα. Δεν σου κάνει εντύπωση που για μια τέτοια επένδυση ο ιδιοκτήτης πήγε σε νέο μηχανικό χωρίς ανάλογη εμπειρία;;;

Δημοσιεύτηκε
έχω να κάνω και γω μία ερώτηση: απλά λέμε ένα ποσό και η ένταξη στο πρόγραμμα είναι ok?

 

Οχι βεβαια, απλα αν εισαι οκ σε ολα, περνεις προεγκριση και προχωρας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.