STOPO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2011 Επειδή δεν έχω δει κάποια διευκρίνηση και έχω κάνει και ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμα σ' εμένα ..... Ο οικίσκος γεώτρησης (3χ3) που βρίσκεται μέσα σε αγροτεμάχιο θεωρείται αυθαίρετος; Η γεώτρηση είναι ηλεκτροδοτημένη από το 1996. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2011 Συνάδελφε,χωρίς να έχω τίποτε επίσημο στα χέρια μου, σε ερώτηση σε υπάλληλο πολεοδομίας μου ανέφερε πως εφόσον υπάρχει κτίσμα για χρήση προστασίας γεώτρησης μέχρις 12 τ.μ. ΔΕΝ ειναι αυθαίρετο. Προσοχή, μόνο για αυτή τη χρήση,ουτε αποθήκη,ουτε κατοικία κτλ. Αλλά όπως προανέφερα,δεν εχω τίποτε στα χέρια μου,ούτε εγκύκλιο ούτε τίποτε. Μπορείς να το ψάξεις κι εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zografos_k Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ θ. Αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα με τις απολύτως απαραίτητες διαστάσεις για τη στέγαση τους, σύμφωνα με το Αρθ-3 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85), εκτός της περίπτωσης που επιβάλλεται η κατασκευή υποστυλωμάτων, και εφόσον έχουν την απαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos_p Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 Ναι, αλλά εκτιμώ ότι πρέπει να έχει άδεια μικρής κλίμακας.Σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE KARA Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 (edited) Λάθος γιατί οι άδειες μικρής κλίμακας ισχύουν από το 2004 αν αυτός το έφτιαξέ το 1996...; τη άδεια μικρής κλίμακας να έχει Edited Νοέμβριος 5 , 2011 by GEORGE KARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
armenopoulos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2011 Έγκριση από την τότε δ/ση Γεωργίας της τότε Νομαρχίας έπρεπε να έχει κάθε οικίσκος γεώτρησης προ του 2004. Τώρα απαιτείται ΚΑΙ έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofia_b Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2012 Καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη οικίσκου γεώτρησης σε αγροτεμάχιο. Η άδεια ηλεκτροδότησης (του 1995) είναι το μοναδικό έγγραφο που έχω για το κτίσμα και αναφέρει ότι "για τους τυποποιημένους οικίσκους των αντλητικών συγκροτημάτων δεν απαιτείται η προσκόμιση οικοδομικής άδειας ή άλλου εγγράφου, εφ'όσον το εμβαδόν τους δεν υπερβαίνει τα 9 τ.μ. σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας". Με βάση και όσα διάβαζω εδώ, μάλλον τότε δεν χρειαζόταν η έκδοση οικοδομικής αδείας για το κτίσμα εάν πληρούσε τις παραπάνω προδιαγραφές. 1) Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ αυτες τις οδηγίες? 2) Επίσης, εάν αντί για 3x3 (9 τ.μ.) που προβλεπόταν, έχει γίνει 3x4 πρέπει να τακτοποιηθεί όλο το κτίσμα ή μόνο τα τετραγωνικά της υπέρβασης? Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2012 (edited) Λάθος γιατί οι άδειες μικρής κλίμακας ισχύουν από το 2004 αν αυτός το έφτιαξέ το 1996...; τη άδεια μικρής κλίμακας να έχει ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. αρ. Πρωτ. οικ. 7646/εγκ.13/04 : Εργασίες δόμησ ης μικρής κλίμακας για τις οποίες αντί της έκδοσης άδεια δόμησης απαιτείται Έγκριση Εργασιών παρ. 4: 4. Η Απόφαση, ως μεταγενέστερη ευνοϊκότερη διάταξη, ισχύει και για τις ήδη εκτελεσθείσες εργασίες, εφόσον προσκομισθούν, τα σχετικά δικαιολογητικά και όπου απαιτείται η έγκριση ΕΠΑΕ, που χορηγείται με βάση φωτογραφίες. Στις περιπτώσεις αυτές μετά τη χορήγηση της έγκρισης ακυρώνεται η τυχόν συνταχθείσα έκθεση αυθαιρέτου και δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Τυχόν βεβαιωθέντα πρόστιμα που έχουν εξοφληθεί δεν επιστρέφονται. Edited Απρίλιος 19 , 2012 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK-ATM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2013 Καλημερα, οι ιδιοκτητες 2 ομορρων αγροτεμαχιων επι χουντας καναν μια γεωτρηση κοινη και για τα 2 για να εχουν και οι 2 νερο, χωρις χαρτια χωρις τιποτα. Το κτισμα της γεωτρησης ειναι στην κοινη πλευρα των 2 ιδιοκτησιων και ειναι περιπου μισο στην μια μισο στην αλλη. Οι οικογενειας των ιδιοκτητων πλεον ειναι σε διαφωνια και ο ενας απο τους δυο αυθαιρετα εκλεισε την παροχη νερου. Μπορω εγω να αποδειξω σε πια ιδιοκτησια ακριβως βρισκεται η γεωτρηση; Τι μπορουν να κανουν οι ιδιοκτητες που τους κοπηκε το νερο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2013 Μήπως αναφέρεται στα συμβόλαια κάποια δουλεία χρήσης ύδατος ώστε να μπορούν να βασιστούν εκεί? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα