Manolis gon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2011 Για τους ΗΧ με τις τελευταίες ερωτωαπαντήσεις της 26-10 του ΥΠΕΚΑ έχουμε: 14) Ημιϋπαίθριοι χώροι σε κτίρια με οικοδομική άδεια που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό τους πώς υπολογίζονται ; Οι ημιϋπαίθριοι που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό τους υπολογίζονται ως υπέρβαση δόμησης. 25) Για τον υπολογισμό του προστίμου ημιϋπαίθριου χώρου κατοικίας με βάση οικοδομική άδεια, ο οποίος έχει μετατραπεί σε δωμάτιο προσαυξάνεται με συντελεστή αλλαγής χρήσης ; Υπολογίζεται μόνο ως υπέρβαση συντελεστή δόμησης.
loonie7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2011 οπότε σαν κύριοι χώροι ,δε λέει κάπου για μειωτικό συντελεστή όπως στο παράδειγμα 21 .
loonie7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2011 14)δλδ η/χ που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό αντιμετωπίζονται σαν κύριοι χώροι κ αν δε το ξεπερνούν σαν βοηθητικοί?άρα για κτίρια χωρίς ο.α είναι όλοι κ.χ? 25)δλδ είναι περίπτωση που θα μπορούσε να πάει με 3843/10 . γενική παρατήρηση ,το οτι αποτελεί υπέρβαση δόμησης το ξέραμε δεν απαντά ξεκάθαρα αν είναι κ.χ ή β.χ
AlkistisT Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Συνάδελφε "Moderatos" στις προηγούμενες ΕρωτοΑπαντήσεις ΥΠΕΚΑ μέρος Β' στις 20-10-11 λέει στην Ερώτηση Νο2 Η-Χ που δηλώνεται με τον Ν.4014/11 υπολογίζεται ως κύριος με αλλαγή χρήσης ή βοηθητικός με αλλαγή χρήσης? --Ως Κύριος με αλλαγή χρήσης Δηλαδη εν ολίγοις στις 20-10 ένας η-χ έπρεπε να προσαυξηθεί με αλλαγή χρήσης.... αλλά στις 26-10 ΟΧΙ (μάλλον λόγω 28ης Οκτωβρίου)
diosifides Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Ο μοναδικός λόγος που δεν υπάρχει αλλαγή χρήσης στους ημιυπαίθριους για εμένα είναι καθαρά για να μπορούν να πάρουν τα 2000 € μιάς και όταν υπάρχει μια και μοναδική παράβαση κάτω των 20 τ.μ (σύνηθης περίπτωση για ημιυπαίθριους) βλπ αρθ 24 παρ 6β
Kathanas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 (edited) Έχουμε ένα βασικό δεδομένο: Ο νόμος είναι λάθος (και απορώ που κανένας μηχανικός από όσους κλήθηκαν να τον επεξεργαστούν δε το εντόπισε). Επίσης απορώ διότι το κάθε νόμο το βγάζουν σε διαβούλευση, αυτόν που θα ρύθμιζε τα πάντα δεν το έβγαλαν σε ανοιχτή διαβούλευση. Οι αλλαγές χρήσεων έπρεπε να έχουν μειωτικό συντελεστή και όχι προσαυξητικό. Διότι όταν δηλώνεις ότι έκανες αλλαγή χρήσης εννοείται ότι δεν έκανες καινούρια κατασκευή, απλά άλλαξες το εσωτερικό, άρα ο συντελεστής έπρεπε να είναι 0.4 και όχι 1.4. Αυτό θα έλυνε πολλά θέματα από αυτά που συζητάμε προσπαθώντας μάταια σε ένα παράλογο νόμο να βγάλουμε άκρη. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του θέματος τον ημιυπαιθρίων (δηλαδή αυτούς χωρίς αλλαγή χρήσης, αλλά κατασκευασμένους αυθαίρετα ως ημιυπαίθριους ανοιχτούς χώρους) ο ΓΟΚ ήταν ξεκάθαρος. Λογίζονται ως κύριοι χώροι εκτός από το 15 % της προσθήκης (προσέξτε συνάδελφοι της προσθήκης). Δηλαδή αν έχω ένα κτίριο 100 τ.μ. και προσθέσω στη συνέχεια 15 τ.μ. αυθαίρετο ημιυπαίθριο λογίζεται ολόκληρο ως κύριος χώρος διότι ήταν το άπειρο % της προσθήκης και όχι το 15 %. Τώρα αν σε υφιστάμενο κτίριο προσθέσω 100 τ.μ. κύριους χώρους και 15 τ.μ. ημιυπαίθριους, οι ημιυπαίθριοι αποτελούν το 15 % και άρα δε μετρούν στη δόμηση. Τώρα τίθεται το ερώτημα: Θα μπούμε σ' αυτή τη διαδικασία ή μήπως είναι πιο εύκολο να εντάξουν επιτέλους και τους ημιυπαίθριους στους βοηθητικούς χώρους και να τελειώνει εκεί εύκολα και απλά η ιστορία χωρίς να μπλέκουμε με ΓΟΚ και άλλα. Edited Νοέμβριος 3 , 2011 by Kathanas
vsalt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δηλαδή συνάδελφε θα παμε με υποθέσεις βάση ΓΟΚ;;; Μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα, Η ουσία μέχρι στιγμής είναι, πως οι ΗΧ θα πρέπει να ληφθούν ως Κ.Χ. Και φυσικά αυτό είναι κουφό και απαράδεκτο. Ειδικά στις περιπτώσεις βεραντών με κεραμοσκεπή σε ξύλινα ή μεταλλικά υποστυλώματα, είναι ΘΕΟΚΟΥΦΟ. (Κλασσικές περιπτώσεις στα εκτός σχεδίου). Προσωπικά για όσους πελάτες μπορώ, θα περιμένω καμιά εγκύκλιο. Για τους βιαστικούς ή δεν θα το υπολογίσω ή θα πάω με αναλυτικό (500 €) ή με Β.Χ. Και ο Θεός βοηθός.
Kathanas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Μα και εγώ λέω ότι δεν πρέπει να πάμε σε υποθέσεις βάση ΓΟΚ, αλλά να οριστεί ότι οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι βοηθητικοί χώροι και να τελειώνει η ιστορία. Τον ΓΟΚ τον ανέλυσα για να δείξω που πατάει το υπουργείο και τους θεωρεί κύριους χώρους. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να μπούμε στη λογική ΓΟΚ.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του θέματος τον ημιυπαιθρίων (δηλαδή αυτούς χωρίς αλλαγή χρήσης, αλλά κατασκευασμένους αυθαίρετα ως ημιυπαίθριους ανοιχτούς χώρους) ο ΓΟΚ ήταν ξεκάθαρος. Λογίζονται ως κύριοι χώροι εκτός από το 15 % της προσθήκης (προσέξτε συνάδελφοι της προσθήκης). Πού το λέει αυτό ο ΓΟΚ; Αυτό που προφανώς θυμάσαι είναι το τι μετράει ή τι δεν μετράει στην δόμηση. Αλλά ότι μετράει στην δόμηση δεν είναι απαραίτητα χώριος κύριας χρήσης (βλ. κλιμακοστάσια)
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2011 Ο κτιριοδομικός στους βοηθητικούς χώρους δεν αναφέρει τον ΗΧ οπότε αν δεν είναι μαύρο θα είναι άσπρο ε?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα