Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες Ερωτο-απαντήσεις από ΥΠΕΚΑ


Recommended Posts

Βγάλανε και νέα ανακοίνωση στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ! Όοοχι όχι δεν είναι ερωτοαπαντήσεις, μη θορηβήστε, είναι το νέο διαφημηστικό σποτ για την τακτοποίηση. Και μαντέψτε και τι άλλο...είναι σε HD ανάλυση!!! ΑΑΑΥΤΟ είναι υπουργείο!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μετα και το post του eleon, μιλάω και γω για το θέμα με την ερώτηση υπόλοιπων κατασκευών που δεν παραβιάζουν τις διατάξεις. Η απάντηση της ερώτησης μόνο γέλιο προκαλεί απόπου και να την πιάσεις, όμως είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε οτι μπορούμε. Είχα ανοίξει και ξεχωριστό θέμα γιαυτό αλλά δε είχε ανταπόκριση.

 

Εγώ π.χ. έχω περίπτωση εκτός σχεδίου, μη άρτιο. Σύμφωνα με την ερώτηση λοιπόν:

1. η περιτοίχηση είναι όλη παράνομη αφού σε εκτός σχεδίου μη άρτια επιτρέπεται μονο συρματόπλεγμα.

2. Επίσης, δεν ισχύει ότι τα 2/3 του ακαλύπτου πρέπει να μην έχουν επίστρωση γιατί προορίζονται για φύτευση στα εκτός σχεδίου. Άρα η πλακόστρωση δεν παραβαίνει τις υποτιθέμενες σχετικές διατάξεις??

3. Επιπλέον, σιδερένια πέργκολα και τραπέζι απο μπετόν στον ακάλυπτο επιτρέπονται και δε μετρούν στην κάλυψη και δόμηση (απλά απαιτούν έγκριση εργασιών), άρα και αυτά δεν θεωρούνται αυθαίρετα???.

4. Και τέλος ο βόθρος, που δεν μπορεί να ελεγχθεί αν τηρεί τις αποστάσεις που πρέπει, αλλά και μια γεώτρηση (για αυτήν δεν έχω ακούσει τίποτα και δεν ξέρω καθόλου αν παίζει).

Τα λέω καλά (σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ);;;;

ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια απλή ερώτηση; Για ποιο λόγο ένας «αυθαιρετούχος» να τακτοποιεί λοιπές παραβάσεις που δεν επηρεάζουν τη βεβαίωση νομιμότητας του κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

Για να μην τον καταγγείλουν στην πολεοδομία που δεν κοιτάζει τις βεβαιώσεις αλλά όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν στην οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις τελευταίες ερωτοαπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ, ως μέσο απόδειξης χρονολογίας κατασκευής θα λαμβάνεται και η αεροφωτογραφία, εφόσον συνοδεύεται από μελέτη φωτοερμηνείας. Ξέρει κανείς τι πρέπει να γράφει η μελέτη αυτη; Έχω πάρει μεγένθυση σε υπόθεση που χειρίζομαι, όπου φαίνεται ότι ο εξώστης είναι στεγασμένος. Πρέπει΄να γράψω και κάτιο συγκεκριμένο; Κάποιος μου έιπε για στερεοσκοπική ανάλυση ζέυγους φωτογραφιών. Ξέρει κανείς τι είναι όλα αυτά και επιτέλους τι άλλο πρέπει να μάθουμε για να υποβάλλουμε αυτές τις αιτήσεις των αυθαιρέτων που μας έχουν φάει τόσο χρόνο και τόσο ψάξιμο που σε 1 μήνα θα πάνε όλα χαμένα...;

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ:)

 

Άδεια για ξύλινο οικίσκο το 72 το οποίο έγινε λυόμενο ξύλινο αλλά στην πορεία οι διοκτήτες εξωτερικά το χτίσανε με τούβλο και το σοβατίσανε. Το 96 γίνεται ρυμοτομική μελέτη στην περιοχή και ένα μέρος του οικίσκου το βγάζει στο προκήπιο αλλά ακόμα δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής. Σα να μη φτάναν όλα αυτά έχει και υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα.

 

Η "επιστημονική " μου άποψη για το θέμα είναι να βάλω την επένδυση με το τούβλο σαν υπέρβαση δόμησης (ή μήπως με αναλυτικο?) το τμήμα που είναι στο προκήπιο να το αγνοήσω περιμένοντας να γίνει κάποτε η πράξη εφαρμογής (πρώτα ο Θεός) και το υπόγειο κανονικά σαν υπέρβαση δόμησης (γιατί δεν αναγράφεται καθόλου στο στέλεχος της αδείας του 72) . Σημειωτέον δεν έχω σχέδια της τότε άδειας.

 

Αυτά και εν αναμονή των αυξήσεων των εισφορών. Ωραίες γιορτές θα κάνουμε φέτος. Λέω να ξετρυπώσουμε τα τριγωνα και τις μελόντικες και να βγούμε για κανένα κάλαντο. Ο μηχανικός της γειτονιάς σας σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σήμερα θεωρείται εντός σχεδίου, απλά χωρίς κυρωμένη πράξη. Έχω δύο τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ θα μελετούσα την έκδοση οικοδομησιμότητας, ωστε πληρώνοντας το παράβολο να νομιμοποιήσω το εντός περιγράμματος και να τακτοποιήσω το κομμάτι της πρασιάς.

Όμως σύμφωνα με την Η5 (για την οποία ρωτάω συνέχεια σε άλλα post, χωρίς να λάβω απάντηση) μας προτρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο αντί παράβολο για τη νομιμοποίηση. Γιατί όμως, δεν έχω καταλάβει, αφού υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης οικοδομησιμότητας;

Link to comment
Share on other sites

Το δύσκολο είναι ότι χωρίς πράξη εφαρμογής πως θα ξέρεις τι νομιμοποιείται και τι όχι;

Εδώ σε τελειωμένα οικόπεδα και δεν την παλεύουμε.

 

Η 5Η' σου λέει να το τακτοποιήσεις τώρα και όταν κυρωθεί η πράξη, έλα νομιμοποίησε και από το πρόστιμο της νομιμοποίησης θα σου αφαιρέσω αυτά που θα έχει πληρώσει.

Link to comment
Share on other sites

πως θα ξέρεις τι νομιμοποιείται και τι όχι;

Η έκδοση οικοδομησιμότητας σου ορίζει ακριβώς τι νομιμοποιείται και τι όχι.

Link to comment
Share on other sites

Θ μέρος Κυριακάτικα!!!!!

Διαβάστε την απάντηση 4 και πάρτε τα βουνά.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.