Μετάβαση στο περιεχόμενο

Zώνη προστασίας γύρω από κτήριο


Recommended Posts

Σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, υπάρχει βυζαντινή εκκλησία, γύρω από την οποία υπάρχει ζώνη προστασίας 10μ.

Αυτή η ζώνη εκτείνεται με ακτίνα 10μ από το κέντρο του κτηρίου ή περιμετρικά από τους εξωτερικούς τοίχους;

Πρεπει να σχεδιαστεί στο τοπογραφικό διάγραμμα ή απλώς να αναφερθεί;

Το ότι υπάρχει ζώνη προστασίας αναφέρεται στους όρους δόμησης χωρίς όμως να αναφέρει και το Νόμο ή Διάταγμα που το καθορίζει αυτό, δεν θα πρέπει να αναφέρω στο τοπογραφικό διάγραμμα, βάσης ποιάς απόφασης υπάρχει αυτή η ζώνη προστασίας; πώς θα την βρω;

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέτε "Το ότι υπάρχει ζώνη προστασίας αναφέρεται στους όρους δόμησης...", εννοείτε οτι έτσι το έχετε δει σε κάποιο υπάρχον διάγραμμα ρυμοτομίας; Ή ότι το είδατε να γράφεται σε κάποιο υπάρχον τοπογραφικό; Ή κάτι άλλο;

Πάντως είναι πιθανό το ΦΕΚ που ορίζει τους όρους δόμησης να ορίζει και τη ζώνη προστασίας. Καποιες φορές επίσης τέτοιες ζώνεις ορίζονται μεσω του ΓΠΣ του Δήμου. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχει ειδική απόφαση (δηλ. σε ξεχωριστό ΦΕΚ) για την εκκλησία αυτή. Η πολεοδομία είναι αρμόδια να σας δώσει τις πληροφορίες αυτές.

Το οτι πρέπει να αναφερθεί στο τοπογραφικό και η απόφαση που ορίζει τη ζώνη είναι σίγουρο. Επίσης είναι απαραίτητο να διαβάσετε την απόφαση ολόκληρη για να δείτε τι ακριβώς αφορά η ζώνη προστασίας. (π.χ. Πλήρης απαγόρεψη δόμησης; Μέγιστο ύψος νέων κτηρίων; Περιορισμοί στις επιτρεπόμενες χρήσεις; κλπ)

Edited by gez
Link to comment
Share on other sites

αναγράφεται στην απόφαση Νομάρχη που καθορίζει τους όρους δόμησης του οικισμού και φαίνεται στον χάρτη 1:5000 που συνοδεύει την απόφαση και δείχνει τα όρια του οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.