Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Μηχανικός - Πρόβλημα (παρακαλώ βοήθεια!!!)


Recommended Posts

Λοιπόν, πελάτης χτίζει αυθαίρετο 22,32τ.μ. πριν 20 μέρες. Του έρχεται η αστυνομία μετά από καταγγελία χωρίς να πάει κάποιον αυτόφορο καθώς λείπαν όλοι πέραν ενός οικογενειακού γνωστού. Με παίρνει τηλ. να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και του απαντάω ότι σαν κάλυψη να το βάλουμε προσωρινά στο Ν.4014 (μαζί με κάτι ακόμα που είχε)

Είναι ένα ημιτελές (3-4 σειρές αλφαμπλοκ) κατασκεύασμα σε αυτή τη φάση. Το ερώτημα είναι.

 

1. Η καταγγελία στην αστυνομία κοινοποιείται αυτόματα και στην πολεοδομία?

2. Αν έρθει η πολεοδομία θα βάλει πρόστιμο ανέγερσης παρ'ότι είναι υπό υπαγωγή στο Ν.4014? (μπορεί δλδ με την έκθεση της αστυνομίας να αποδειχτεί ότι χτίστηκε μετά τις 28/07 ή μπορώ να πω ότι ήταν έτσι από παλιά?)

3. Προφανώς ως ημιτελές δεν μπορεί να υπαχθεί τελικά στο Ν.4014, άρα να το κλείσω νύχτα και να συνεχίσω με το Ν.4014? (πιθανόν με την έκθεση της αστυνομίας να αποδειχθεί ότι ήταν μετά τις 28/07 3-4 σειρές αλφαμπλοκ και τώρα είναι ολοκληρωμένο, άρα υπάρχει αυθαιρεσία)

4. Να το αφήσω έτσι ελπίζοντας ότι μπορεί να υπαχθεί στο Ν.4014 (ως αυθαίρετη κατασκευή που είναι, έστω και ημιτελής) και μετά να βγάλω άδεια για τα περαιτέρω?

5. Να του συστήσω να το κατεδαφίσει (γρήγορα πριν έρθει η πολεοδομία) και να πάει στο καλό?

6. Αν γίνει έτσι, τώρα που έχει πληρώσει το παράβολο, μπορεί να σβηστεί το συγκεκριμένο φύλλο καταγραφής, μην πληρώνει για κάτι που τελικά δεν ολοκλήρωσε?

 

 

έχω αγχωθεί πάρα πολύ με το συγκεκριμένο, ειδικά στην πιθανότητα να έρθουν και να του βάλουν πρόστιμο, οπότε θα εκτιμούσα άπειρα μία βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Με 3 σειρές αλφαμπλοκ δεν νομίζω οτι μπορείς να ισχυριστείς οτι ο φέρον οργανισμός εχει περατωθεί πριν τον ιουλιο και άρα να υπάγεσαι στον 4014...

 

Κανονικά η καταγγελία της αστυνομίας πάει σε πολεοδομία και ικα.

 

Νομίζω ότι κακώς του είπες να πληρώσει το παράβολο αφού δεν υπάγεται και δεν θα μπορεσει να το παρει πισω μαλλον....

 

Μην αναλαμβάνεις να εκτεθείς εσύ για μια παρανομία που έκανε καποιος άλλος εις γνώση του (να ισχυριστείς οτι ηταν πιο παλίο, να το τελειωσει νυχτα κλπ κλπ)! φερεις ευθύνη και δεν θα καταφέρεις και πολλά (εξάλλου αυτός που έκανε την καταγγελία μπορεί να καραδωκεί). Στο κατω κατω κουτοπονηριες του στυλ το χτίζω τωρα και το δηλώνω γίνονται με το αναλόγο ρίσκο απο τον πελάτη παντα εις γνώση του επαναλαμβάνω.

Edited by panagiotisvranas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

κι εγώ αυτό που σκέφτομαι να του πω είναι να το διαλύσει πριν έρθει η πολεοδομία και γίνει καμία μλκια.

Το ερώτημα είναι ο΄τι τώρα που έχει πληρωθεί το παράβολο, μπορεί να διαγραφεί το φύλλο καταγραφής για το συγκεκριμένο χώρο?

η αίτηση έχει και κολυμβητική δεξαμενή, οπότε ούτως ή άλλως θα προχωρήσει, αλλά πως μπορεί να διαγραφεί αυτός ο χώρος?

το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προστίμων λέει ότι ο τελικός υπολογισμός του προστίμου γίνεται στην φάση που υποβάλλονται τα σχέδια και το πρόστιμο δεν είναι οριστικό μέχρι τότε.

Παρόλα αυτά, το σύστημα δεν με αφήνει σε αυτή τη φάση να διαγράψω το φύλλο καταγραφής, ή αλλάζοντας τα τ.μ. σε 0, δεν ενημερώνεται το πρόστιμο σε αλλαγή.

 

Και το γ!@#!@!#ΤΕΕ δεν σηκώνει κανένα τηλέφωνο να ρωτήσω....

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως σε εναν πελατη που εχει 10τ.μ. βασης απο σκυροδεμα σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο οικοπεδο, του ειπα, αντι να αρχισει να χτιζει ρισκαροντας πολλα, να μεγαλωσει τη βαση του στα 100τ.μ. και να εδρασει πανω, εν μια νυκτι ενα λυομενο.....

 

Απο τη μια μερα στην αλλη, απο αδομητο, εμφανιζεται ενα κτισμα ετοιμο... Και αντε να αποδειξει κανεις οτι τοποθετηθηκε μετα τις 28.7.2011

 

Βεβαια ο τυπος ηθελε το αλλο.... να τακτοποιησουμε ενα αυθαιρετο 100τ.μ. το οποιο δεν εχει ποτε κατασκευαστει ουτως ωστε να το κανει μετα με την ησυχια του οπως θελει!!!

 

Φυσικα του ειπα πως δεν γινεται, αφου προσπαθουσα να συγκρατησω τα γελια μου...

Link to comment
Share on other sites

Αν το ψαξεις λιγο με τα λυομενα θα βρεις εταιρεις που εχουν κενα τιμολογια του Ιουλιου ακριβως για αυτη τη δουλεια...! ;)

 

Οποτε ειναι και ο πελατης "νομιμος"..........

 

Ελλαδαααααααααααααρα!!!

 

 

 

Μπορείς σε παρακαλώ να συμπληρώσεις την ειδικότητα στο προφίλ σου? Ευχαριστώ. Manolis gon.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας τα παραπάνω προβληματίστηκα.

Μήπως (λέω μήπως) αναπαράγουμε μόνοι μας τα χειρότερα στερεότυπα που εν χορώ (και με καμάρι) αποδίδουμε στις προηγούμενες γενιές μηχανικών;

Edited by arcgeo
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα, το ερώτημα μου είναι το εξής: αυθαίρετο εκτός σχεδίου μετά από καταγγελία πάει το ΙΚΑ γράφει το κτίσμα ο ιδιοκτήτης πληρώνει κάποια ημερομίσθια(8/9/11).Σήμερα πήγα στην πολεοδομία για να βρω έκθεση αυτοψίας, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί σ'αυτήν που χρεώθηκε η αυτοψία δεν βρήκε ακριβώς το αγροτεμάχιό κ δεν έγραψε.Τώρα εγώ μπορώ να δηλώσω το αυθαίρετο με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι η εργασίες ξεκίνησαν πριν 28/7/11?? είναι ημιτελές όμως δεν το τελείωσε κ κάτι ακόμη στο ΙΚΑ σαν είδος έργου έγραψαν αυθαίρετη κατασκευή ισογείου κτίσματος χωρίς φέροντα οργανισμό σ'αυτην την περίπτωση τη γίνεται??

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχει μόνο πλάκα κάτω και δεν έχει υποστυλώματα, δοκάρια έριξε την πλάκα και ξεκίνησε την τοιχοποιία!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.