Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χτες σε ενημέρωση απο το ΤΕΕ μας είπαν ότι αν είναι 2,80 μ ύψος δεν είναι σοφίτα αλλά όροφος και απλά υπάρχουν κεραμίδια από πάνω! Καμία σχέση δηλ με το νόμο και τις ερωταπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ! Εμείς τώρα τι κάνουμε; Υπογράφουμε; Στους πελάτες που είπαμε για ενα πρόστιμο (με 0,5) τώρα βγαίνει το διπλασιο!!!! Βιάζονται να βγάλουν λεφτά και κάνουν ότι νά 'ναι!

 

Δηλαδή τι θα πούμε στους πελάτες τώρα??? διπλάσιο γιατί τώρα διευκρινίστηκε τι "θεωρούν" σοφίτα??????

Δημοσιεύτηκε

Εγώ υπολογίζω ως εξής:

 

Ό,τι είναι πάνω από 2,40 είναι "κανονικός όροφος", δηλαδή, ΥΔΚΧ.

Ό,τι είναι κάτω από 2,40 είναι "σοφίτα - βοηθητικός χώρος", δηλαδή, ΥΔΒΧ.

 

Έχω ήδη κάνει 3-4 τέτοιες δηλώσεις (και στις δύο περιπτώσεις) και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.

Βεβαίως έχασα άλλους δύο πελάτες γιατί πήγαν σε άλλον μηχανικό ..."που κατάφερε και τους έβγαλε μικρότερο πρόστιμο"!!!!!!!!!!!

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

αν και δεν είναι λίγο παράλογο τμήμα του χώρου να θεωρείται κύριος χώρος και το υπόλοιπο βοηθητικός???

Edited by natasamarkop
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μίας και στο ΥΠΕΚΑ έλεγε '' εφόσονείναι προσβάσιμος χώρος ανεξαρτητα από τη χρήση''', εγώ παίρνω το 0,5 διότι καλύτερα να είναι κάτι γραμμένο και εκτυπωμένο από το ΥΠΕΚΑ παρά κάτι που ΕΙΠΕ κάποιος σε ενημέρωση στο ΤΕΕ και δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο.

Βεβαια ούτε του ΥΠΕΚΑ είναι κάτι αλλά τουλάχιστον το βλέπεις γραμμένο κάπου. Ετσι δικαιολογώ και την επιλογή που έκανα αν με ρωτήσουν.

 

Στο κάτω κάτω είτε βοηθητικός για να λες ότι είσαι κάτω του 2,20 είτε πάνω από το 2,20 για κύριο χώρο, βάζεις ΥΔ. Οπότε..

Edited by Thodoris4
Δημοσιεύτηκε (edited)

Δηλαδή Θοδωρή, στις σοφίτες βάζεις τα τετραγωνικά της συνολικής στεγης στο συντελεστή ΥΔ 0,5 αλλά και στην υπερβαση υψους αν καταλαβα καλά? Ή βαζεις το συνολο στη δόμηση (0,5) αλλά στην υπερβαση ύψους ξεχωρίζεις το τμήμα που έχει υπερβαση απο αυτο που δεν έχει? (πάντα μιλάμε για σοφιτα που έχει τουλάχιστον άδεια στέγης που ομως στην πράξη ειναι υπερυψωμένη)

Edited by Makiaveli
Δημοσιεύτηκε

Αν η στεγη ειναι σωστα κατασκευασμενη (σε περιπτωση μου το δαπεδο της σοφιτας πηγε πιο κατω και χαμηλωσε ο χωρος απο κατω) τότε βάζω όλα τα τμ της σοφίτας με 0,5. Το ίδιο και αν είναι υπερυψωμένη στέγη, ωστόσο αν εχει υπερβαση ύψους βαζω τα τμ της σοφιτας που υπερβαινει το επιτρεπτο σε ξεχωριστό φύλλο από τα υπόλοιπα ωστόσο παλι το βαζω με 0,5.

Θεωρώ ότι το 0,5 μπαίνει σε ''μειονεκτικούς'' χώρους και η κεκλιμενη οροφη της στεγης ειναι τετοια αφου ανεξαρτητα αν ειναι κυριος η βοηθητικος χωρος βαση ελευθερου υψους πάει ως ΥΔ.

Το 0,5 δεν εχει να κανει με το 0,5 που μπαίνει στα μετρα ων βοηθητιλων της αδειας γιατί οπως λεει το ΥΠΕΚΑ αφορα μονο το πρόστιμο (δηλαδη μονο χρηματικα) και καθολου τα μετρα.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μπερδεύτηκα. Όταν λέμε ότι βάζουμε συντελεστή 0,5 σε σοφιτα, δεν εννουμε ότι γράφουμε το εμβαδόν της στο ¨Υ.Δ. Βοηθητικών χωρων¨, που έχει συντελεστή 0,5; Υπάρχει και κάπου αλλού ο συντελεστής αυτός;

Edited by Makiaveli
Δημοσιεύτηκε

Ναι δε ''βάζω'' το 0,5, απλά τους περιγράφω ως βοηθητικούς χώρους όλους, και ξεχωρίζω τα μεν βοηθητικοί χώροι χωρίς ΥΥ και τα δε με ΥΥ. Φυσικά όλα αφορούν ΥΔ.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.