georgegaleos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 (edited) Ευαγγελία, καλημέρα, να προσθέσω-ξεκαθαρίσω στην προσπάθεια σου να καταλάβεις τον "νομο 4014": Εξώστες που έκλεισαν και έγιναν κύριοι χώροι μετράνε με υπέρβαση δόμησης-κάλυψης και όχι με αναλυτικό. Δες και το Post #80 θα σου λύσει (ή όχι ) πολλές απορίες. Edited Ιούνιος 28 , 2012 by avgoust Link to comment Share on other sites More sharing options...
aril Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Σε πολυκατοικία με Ο.Α. του '72 Έχει ¨κλείσει¨ η προβολή τμήματος του εξώστη στο ισόγειο και στο υπόγειο. Αν ήταν σε όροφο απαιτείται μόνον υπογραφή του ιδιοκτήτη. Στις περίπτωσεις αυτές (ειναι δύο ιδιοκτησίες) απαιτούνται από όλους τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας λόγω κοινοχρήστου ή μόνον απο τον έκαστο ιδιοκτήτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
letom Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Και σε όροφο να ήταν πάλι θα απαιτούσε συναίνεση όλων γιατί θα επηρέαζε την κάλυψη του κοινόχρηστου χώρου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2011 Επηρεαζει την καλυψη του κοινοχρηστου μεν, αλλα ειναι σε οροφο, δεν καταλαμβανει κοινοχρηστο χωρο.. Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις... Συναινεση απαιτει, θεωρητικα παντα, διοτι ο εξωστης δεν θεωρειται ιδιοκτησια σου αλλα τμημα κοινοχρηστου της οικοδομης... Ποτε σε καμια μεταβιβαση δεν μεταβιβαζεται ΚΑΙ εξωστης μαζι με την οριχοντια ιδιοκτησια... Πρακτικα, ρυθμιστε αφοβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmmRmm Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 Δεν εχω καταλαβει κατι.Αν καποιος μπορει να με διαφωτισει..Εχω εξώστη που υπερβαίνει την αδεια κατα 30 εκατοστα.Αν παω μόνο με αναλυτικο μου βγαινει ενα 500αρικο.Δεν καταλαβαινω ομως τι γίνεται με την ερωτηση 9 στο Γ' μερος οπου λεει οτι "εφαρμοζονται οι αυξητικοι συντελεστες 5,8,9 εφοσον συντρεχουν οι προυποθεσεις". Απο ποτε και γιατι να μετρηθει η υπερβαση εξωστη ως υπερβαση δομησης? Επειδη βιαζεται ο πελατης για να φτιαξει συμβολαια, πρεπει να το τρεξω και εχω αποφασισει να βαλω μονο τα 500 του αναλυτικου και τελος.Αν καποιος μπορει να με βοηθησει και να με ενημερωσει πως κινηθηκε σε αντιστοιχη περιπτωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris_gr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 mmmRmm μπορείς να μου πεις πώς θα το δηλώσεις στο ΤΕΕ αυτό? Δε δύναται το πρόγραμμα να λάβει μόνο μία "λοιπή παράβαση". Και το ερώτημα είναι "Τι κάνουμε" που για έναν εξώστη 1,5m2 ο πελάτης βιάζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 Το πας με αναλυτικό, πιθανότατα 1 παράβαση, ένα 500. Το δηλώνεις στο σύστημα χωρίς τίποτε στο φύλλο καταγραφής. Θα στο πάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DChris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2011 σε κτιριο με οικοδομικη αδεια, εχουν γινει στο δώμα (καθ υπερβαση των επιτρεπομενων οριων εξωστών,η/χ) κύριος χωρος,η/χ, και στεγασμένος (ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ) εξώστης-εν συνεχεια της κεραμοσκεπης του Η/Χ.) Η γνώμη μου είναι 1 ο κυριος χωρος θα παει ως υπερβαση δόμησης, (το ευκολο της υποθεσης). 2 ο Η/Χ θα πάει κι αυτός ως υπέρβαση δόμησης αφου ξεπερνα τα επιτρεπόμενα και οχι με αναλυτικο (κι αυτο ξεκαθαρισε με την ΣΤ. 2 ) 3 ο στεγασμένος εξώστης (είναι και αυθαίρετος και στεγασμενος) θα παει με υπέρβαση δόμησης (αφου ξεπερνά τα επιτρεπόμενα) Ή με αναλυτικο ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2011 Ο στεγασμένος εξώστης πάει με αναλυτικό προϋπολογισμό. Προσοχή, υπέρβαση δόμησης στο δώμα σημαίνει ταυτοχρόνως ότι, Αθροίζονται ΚΑΙ τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου, 'ΕΧΕΙΣ και υπέρβαση ύψους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2011 ΙΑΣΟΝΑ, γιατί τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου; Αφού είναι νόμιμη κατασκευή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα