pao.ang Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Thodoris4 εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ο 4014 όμως όχι και θα σου πω ένα παράδειγμα. Κάποιος που δεν έχει βγάλει καθόλου άδεια είναι σε ευνοϊκότερη θέση από έναν που έχει βγάλει και έχει υπερβάσεις σε εξώστες, επειδή έχει πλακοστρώσει την αυλή του , επειδή έφτιαξε ένα BBQ. Ο 4014 είναι ΜΟΝΟ εισπρακτικός τίποτα άλλο και το γεγονός οτι εμείς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε όλες τις προχειρότητες είναι επειδή όλοι μας σκεφτόμαστε με το τρόπο που σκέφτεσαι και περιγράφεις και εσύ , με λογική. Δυστυχώς αυτός ο νόμος δεν έχει λογική γιαυτό στο φόρουμ έχουν γραφτεί γύρω στα 1.000 σχόλια για το ίδιο θέμα με διαφορετική άποψη που όλα έχουν μια βάση.
pao.ang Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Ανεξάρτητα απο αυτό στην ερώτησή μου αν το υπόγειο της Ο.Α. που έγινε κατοικία χωρίς να έχει τις προυποθέσεις υπογείου πάει με συντελεστή 0,50 και αλλαγή χρήσης? Συμπληρώνω οτι από τα σεμινάρια το υπόγειο που έχει τις προυποθέσεις του υπογείου όπως περιγραφόταν στην Ο.Α. και έγινε κατοικία έχει μόνο συντελεστή 0,50 και όχι αλλαγή χρήσης. Εσύ τι πιστεύεις?
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Υπόγειο με προυποθεσεις υπογείου παίρνει μειωτικό συντελεστή και υπερβαση δομησης αν εγινε κατοικια και όχι αλλαγή χρήσης
pao.ang Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Υπόγειο χωρίς τις προυποθέσεις υπογείου? Παίρνει συντελεστή 0,50? Είναι αλλαγή χρήσης?
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Υπόγειο χωρίς προποθέσεις υπογείου, δηλαδή πλέον ισόγειο δε παίρνει το 0,5 διότι πλέον δεν ειναι ενας μειονεκτικός χώρος εντός εδάφους (εστω και κατα -1,5) και είναι χώρος που θεωρείται ισόγειο και μετρά στη δόμηση και δεν εχει αλλαγή χρήσης.
Dryft Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Τα τετραγωνικά αυθαιρεσίας τα σπας σε φύλλα καταγρααφής όπου αλλού έχεις κάποιους συντελεστές και αλλού δεν έχεις. Ενα τμήμα της επέκτασης περνάει το Δ, εσύ θα βαλεις το συντελεστή για όλο το τμήμα των τετραγωνικών, ενώ σου λέει η εγκύκλιος 13 ότι ''Με τον αντίστοιχο συντελεστή πολλαπλασιάζεται η επιφάνεια του αυθαιρέτου που βρίσκεται μέσα στο Δ Έχεις δίκιο για το Δ αλλά νομίζω δε μιλάγαμε γι αυτό...Για δόμηση,ύψος και κάλυψη μιλάμε
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2011 Νομίζω κάτι αντίστοιχο είναι και στην κάλυψη και στο ύψος. όταν μία κατασκεύη είναι μέρος της στον ακάλυπτο τότε υπερβαίνεις την κάλυψη του κτιρίου και στο τμήμα της που είναι εκεί το προσαυξάνεις με συντελεστη κάλυψης. Στο υπόλοιπο δε το βάζεις. Αντιστοίχως στην εγκύκλιο στο παράρτημα λέει το ίδιο για τμήμα κτιρίου που υπερβαίνει το ύψος, ότι επικεττνρώνεις το πρόστιμο σε αυτήν την επιφάνεια και μόνο
Ιφιγένεια_17 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2011 Υπόγειο χωρίς προποθέσεις υπογείου, δηλαδή πλέον ισόγειο δε παίρνει το 0,5 διότι πλέον δεν ειναι ενας μειονεκτικός χώρος εντός εδάφους (εστω και κατα -1,5) και είναι χώρος που θεωρείται ισόγειο και μετρά στη δόμηση και δεν εχει αλλαγή χρήσης. Thodoris4 δηλαδή εννοεις ότι: - υπολογίζεται χωρίς μειωτικό 0.5 - Υπολογίζεται στο % Υ.Δ. και - βάζω ΟΧΙ στην αλλαγή χρήσης?
ROULA KOTSILATI Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2011 Υπόγειο χωρίς τις προυποθέσεις υπογείου? Παίρνει συντελεστή 0,50? Είναι αλλαγή χρήσης? Εγώ έχω παρόμοια περίπτωση, ημιυπόγειο (εντός κάλυψης, με ΟΑ δηλ.) το οποίο ξεμπαζώθηκε μπροστά όλο και έγινε κατοικία. -Το ρύθμισα πριν καιρό με τον Ν.3843/10 για αλλαγή χρήσης από υπόγειο σε κατοικία (έχει δηλ.βάση νόμου ''τακτοποιηθεί'') -Με το νόμο των αυθαιρέτων θα ρυθμίσω και την υπέρβαση ύψους. -ΟΜΩΣ θεωρώ παράλογο να δηλώσω και Υπέρβαση Δόμησης τη στιγμή που το έχω ''τακτοποιήσει'' ως κατοικία με την αλλαγή χρήσης & εφόσον ήταν μέσα στην άδεια (υπόγειο), δεν χτίστηκαν έξτρα τετραγωνικά. Αλλιώς θα έπρεπε να το ''τακτοποιήσω'' εξ 'αρχής μόνο ως υπέρβαση δόμησης και ύψους (διαφορετικά πόσα πρόστιμα να πληρώσει ο ιδιοκτήτης??) είμαι λάθος?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα