Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δάπεδα βιομηχανικά / εποξειδικά


harristheo

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

σε ορισμένα περιοδικά που δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε και που έπεσαν στα χεριά είδα κάποιες ( κυρίως εξοχικές κατοικίες σε νησιά) με δάπεδα "σαν γάλα" σε διαφόρους χρωματισμούς. κυρίως γκρι.

είναι εποξειδικά δάπεδα 2 συστατικών ή κάτι άλλο που δεν είναι εποξειδικα?

 

δυστυχώς φωτογραφία δεν έχω αποθηκεύσει κάπου

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

artpave σε αυχαριστώ

 

και πως επιτυγχάνεται η επίπεδη επιφάνεια?

με αυτοεπιπεδούμενα υλικά?

 

κατά πόσο τα εποξειδικά είναι ανθεκτικά στην χρήση?

χαράσσονται?

 

πού μπορώ να βρω - δω τελειωμένα αποτελέσματα και σε διαφόρους χρωματισμούς?

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

σε κάποια καταστήματα που έχω δει τέτοια πατώματα έχουν φθαρεί σχετικά σύντομα

πχ στο mall

βέβαια μιλάμε για πολύ βαριά χρήση σε σχέση με μια κατοικία

και επίσης δεν είμαι βέβαιη για το ποιό υλικό χρησιμοποίησηαν

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Παιδιά το δάπεδο το έχω σπίτι μου. Να σας πω. Έφτιαξα ένα βιομηχανικό δάπεδο κανονικά, με επίπαση χαλαζιακής άμμου και τσιμέντου. Αυτά έγιναν πατητά. Μετά περνιέται αστάρι δύο συστατικών και μετά εποξειδικό χρώμα της επιλογής σου, που και αυτό είναι δύο συστατικών. Θέλει πολύ ιδανική θερμοκρασία για να δουλευτεί σωστά με ρολό από καουτσούκ. Το σοβατεπί πρέπει να μπει μετά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ γυαλιστερό αλλά αν πέσει κάτι αιχμηρό-τσιπάρει,

σε κάποια σημεία, ανάλογα την ηλιοφάνεια μπορεί να σου ψιλό-ξεθωριάσει. Βέβαια σφουγγαρίζεται πολύ εύκολα, αλλά πρέπει επίσης η νοικοκυρά να είναι λίγο αυτού του ύφους. Υπάρχει επίσης μια τεχνική δυσκολία στις μεσόπορτες, που θέλουν πολύ καλό τρίψιμο για να είναι επίπεδες και στην εναλλαγή με άλλο δάπεδο. Στις φωτογραφήσεις φαίνεται πολύ πιο γυαλιστερό από ότι είναι στην πραγματικότητα, γιατί το φτιάχνουν με photoshop.

Συμπέρασμα: έτσι κ' έτσι ικανοποίηση. Αν το έκανα ξανά, απλώς δε θα έβαφα το δάπεδο, θα το άφηνα έτσι βιομηχανικό. Το θετικό είναι πως αν τσιπάρει, το σημείο τρίβεται και ξαναβάφεται χωρίς να φαίνεται μπάλωμα. Αν θέλετε φωτογραφία μπείτε εδώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω δει σε σπίτι σε χωριό , δάπεδο 50 περίπου ετών , χωρίς φθορές , το τονίζω , φτιαγμένο με πατητή τσιμεντοκονία. Το συγκεκριμένο είχε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα το οπίο οφειλόταν στο πασπάλισμα με κόκκινο τσιμέντο κατά την διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας.

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω βαλει πατητη τσιμεντοκονια στο πατωμα και στους τοιχους του μπανιου μου.. Το υλικο ερχεται ετοιμο σε σακουλακια σε ο,τι χρωμα θες.. Απο την κουβεντα που ειχα το υλικο περιεχει τσιμετνο, χαλαζιακη αμμο και ποζολανη.. Περνιεται με τη σπατουλα σε παχος 3-4 mm. Ειναι πολυ γερο και αδιαβροχο.. Απ ότι μου ειχε πει ο παραγωγος μπορει να χρησιμοποιηθει και αντι για πλακακια σε καθε χωρο, αλλα και σε παγκους κουζινας.. Το οπτικο αποτελεσμα μπορει να ειναι απλο χωρις νερα, αλλα και σαν stucco veneziano..

Αν θες στοιχεια στειλε μου pm να σου δωσω τηλ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.