AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Στο συμφωνητικο απλα αναγραφεται "παραδοση as built σχεδιων" Επιβλεποντας ειμαι εγω, το θεμα ειναι οτι μου ζητηθηκαν σχεδια τα οποια φυσικα και δεν εχω κανει (ξερω τι αλλαγες εχουν γινει στα κατασκευαστικα, και τις εχω φυσικα σημειωμενες) απλα θελω να ξερω αν υπαρχει καποιος κανονας που διεπει τη συγκεκριμενη διαδικασια πολυ εμπειρος φιλος μου μελετητης μου ανεφερε παντως οτι ειθισται να γινεται 1 φορα παραδοση τετοιων σχεδιων, και συνηθως ειναι και για να "κλεισει" ο λογαριασμος στο τελος
man21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Στο συμφωνητικο απλα αναγραφεται "παραδοση as built σχεδιων" ... πολυ εμπειρος φιλος μου μελετητης μου ανεφερε παντως οτι ειθισται να γινεται 1 φορα παραδοση τετοιων σχεδιων, και συνηθως ειναι και για να "κλεισει" ο λογαριασμος στο τελος Σωστά σου είπε, αλλά όχι για να κλείσει ο λογαριασμός αλλά το έργο. Τα as built γίνονται μία φορά και στο τέλος. Στο ενδιάμεσο εκπονούνται good for construction από τον κύριο του έργου (επιβλέπων) και τα λεπτομερειακά σχέδια κατασκευής από τον εργολάβο.
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Σωστά σου είπε, αλλά όχι για να κλείσει ο λογαριασμός αλλά το έργο. Τα as built γίνονται μία φορά και στο τέλος. Στο ενδιάμεσο εκπονούνται good for construction από τον κύριο του έργου (επιβλέπων) και τα λεπτομερειακά σχέδια κατασκευής από τον εργολάβο. Αυτό εννοούσε Αν λοιπον σε συμφωνητικο απλα αναγραφεται as built σχεδιο, εγω εφοσον δεν εχει ολοκληρωθει το εργο, ειμαι υποχρεος παραδοσης ή οχι ?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 as build είναι όπως κατασκευάσθηκαν. Άρα μόλις τελειώσει κάθε φάση εργασιών μπορούν να γίνουν τα σχετικά σχέδια (στατικά/αρχιτεκτονικά/ηλεκτρικά/μηχανολογικά). Δεν είναι απόλυτο πως κατασκευάζονται στο τέλος. Αν στο συμφωνητικό αναγράφεται ο χρόνος παράδοσης των σχεδίων τότε τα παραδίδεις σύμφωνα με το συμφωνητικό. Αν είναι γενικό και αόριστο........ εκτιμάς την σχέση με τον εργοδότη.
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2012 (edited) as build είναι όπως κατασκευάσθηκαν. Άρα μόλις τελειώσει κάθε φάση εργασιών μπορούν να γίνουν τα σχετικά σχέδια (στατικά/αρχιτεκτονικά/ηλεκτρικά/μηχανολογικά). Δεν είναι απόλυτο πως κατασκευάζονται στο τέλος. Αν στο συμφωνητικό αναγράφεται ο χρόνος παράδοσης των σχεδίων τότε τα παραδίδεις σύμφωνα με το συμφωνητικό. Αν είναι γενικό και αόριστο........ εκτιμάς την σχέση με τον εργοδότη. χμ και πως οριζονται οι φασεις ενος εργου αραγε ? εχω την αισθηση οτι και αυτο ειναι καπως γενικοτητα η ερώτησή μου έχει να κάνει γενικά με το εάν υπάρχει κάποιος ορισμός για τα as built, τον οποιον να μπορώ να ισχυριστώ (μην αναφέρω περισσότερα δημοσίως) Edited Μάρτιος 19 , 2012 by AristidisZ
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Πάμε σε μία χώρα που υποχρεωτικά βγαίνουν as built και κοιτάξτε εδώ Επιβλέπων = engineer of record και είναι αυτός που έχει την αστική ευθύνη και την ασφαλιστική.
a.petroulaki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Καλησπέρα σας, μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει που αναφέρει στη νομοθεσία ρητά ότι ο επιβλέπων μηχανικός έχει υποχρέωση να παραδώσει σχέδια "as built" στον ιδιοκτήτη;
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 (edited) @a.petroulaki Καλησπέρα. Για δημόσιο ή ιδιωτικό έργο μιλάμε; (Δεν διευκρινίζεται παραπάνω) Edited Ιούλιος 26 by JohnnyHoliday 1
Didonis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Μόλις τώρα, a.petroulaki said: ...που αναφέρει στη νομοθεσία ρητά ότι ο επιβλέπων μηχανικός έχει υποχρέωση να παραδώσει σχέδια "as built" ... Η Ελληνική Νομοθεσία δεν το αναφέρει ρητά.... Με βάση ιδιωτικό συμφωνητικό Μηχανικού με Ιδιοκτήτη μπορεί να ζητηθεί και φυσικά ανάλογα να κοστολογηθεί. (άσε που το "ρητά" στην Ελληνική Νομοθεσία, ειδικά την Πολεοδομική Κατασκευαστική είναι οξύμωρο) 1
a.petroulaki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και είναι ιδιωτικό έργο, κτίριο κατοικιών.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα