Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτυχίο Αυτοματισμού --> Ανύπαρκτο για ΤΣΜΕΔΕ????


marlin

Recommended Posts

Σε λίγο καιρό, θα πάρω το πτυχίο μου απο το τμ.Αυτοματισμού ΤΕΙ Θεσ/νικης.

Δουλεύω ήδη σε εμπορική εταιρεία του τομέα μου, όπου εκπωνώ πρακτ.άσκηση. Προς το παρόν, λόγω πρακτικής, έχω ΙΚΑ.

Μετά που θα έχω και το πτυχίο μου τι θα γίνει???Ρωτάω απο την αποψη στο τι μπορώ να κάνω εγω

Ξέρω ότι δεν έχω δικαιώματα σαν πτυχιούχος του αυτού τμήματος,

υπάρχει όμως καμιά πιθανότητα/ παραθυράκι κλπ κλπ να κάνω έναρξη σαν ελ.επαγγελματίας και εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ????

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΣΜΕΔΕ είναι το Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Ως Μηχανικοί αναγνωρίζονται και εγγράφονται σ' αυτό μόνο οι ΔιΙπλωματούχοι Μηχανικοί Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων ή όσοι έχουν τίτλο της αλλοδαπής ισότιμο και αντίστοιχο με αυτόν κάποιας σχολής της Ελλάδας.

 

Το μόνο "παραθυράκι" είναι να γίνεις Εργολήπτης Δημοσίων Έργων ή να συνεχίσεις τις σπουδές σε κάποιο ΑΕΙ ή ίσως (με κάθε επιφύλαξη) να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να αναγνωρίσεις τον τίτλο που θα πάρεις ως ισότιμο και αντίστοιχο τίτλου Ελληνικού ΑΕΙ.

 

Υ.Γ.: Εδώ πολλοί εγγεγραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ θα ήθελαν να φύγουν ή να μη εγγραφούν ποτέ, εσύ γιατί τόσο πολύ θέλεις να γίνεις δούλος του ΤΣΜΕΔΕ; Τώρα θεωρείται καλό ταμείο αν και δίνει μικρές αναλογικά συντάξεις επειδή πριν 40 χρόνια ήταν ελάχιστοι οι μηχανικοί (σημερινοί συνταξιούχοι) ενώ οι εν ενεργεία σήμερα μηχανικοί είναι πολλοί και άρα εισρέει άφθονο χρήμα στα ταμεία του. Μετά 30~40 χρόνια τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά με τόσους μηχανικούς που θα βγουν στη σύνταξη, με την υπογεννητικότητα που υπάρχει σήμερα και με την ενοποίηση των ταμείων. Δεν είναι δυνατόν στην ίδια χώρα να υπάρχει ένα ταμείο, όπως το ΙΚΑ στο οποίο έχουν φορτώσει όλα τα προβληματικά ταμεία για να πουλήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις σε καλύτερη τιμή και για να μεγαλώσουν τα κέρδη των τραπεζών, να μην έχει να πληρώσει συντάξεις και ένα άλλο όπως το ΤΣΜΕΔΕ να πληρώνει. Θα γίνει επανάσταση!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε σε μία χώρα στην οποία δεν μπορούμε να βασιστούμε για 30-40 χρόνια μετά, την μία είναι έτσι την άλλη είναι αλλιώς. Οπότε προσπαθείς να διαλέξεις το καλύτερο που υφίσταται αυτή τη στιγμή και να υποθέσεις ότι θα παραμείνει έτσι για αρκετό καιρό χωρίς όμως σιγουριά.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα δεν εχω προλαβει να σχηματισω αποψη, αλλα απο σχολια μεγαλυτερων συναδελφων εδω μεσα βλεπω οτι το τσμεδε δεν ειναι και το καλυτερο ταμειο (παροχες) παρα την πολυ καλη οικονομικη του κατασταση. Κανε αναζητηση με λεξη κλειδι "ΤΣΜΕΔΕ" και θα δεις...

Link to comment
Share on other sites

marlin

Δες τα δεδομένα και την ιστορία της χώρας μας και πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο να προβλέψεις το μέλλον.

Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις και αύριο μπορεί να συμβεί μια τρομερή οικολογική καταστροφή, ένας πόλεμος και όλα όσα χτίζαμε να καταστραφούν και η χώρα να πάει 30 χρόνια πίσω όπως έγινε με τη Σερβία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ckiriakο!

 

Σέβομαι και εκτιμώ τις απόψεις σας, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας μου και τον μηδαμινό/ανύπαρκτο χρόνο που εμπλέκομαι ενεργά στον επαγγελματικό τομέα του αντικείμενου μου, βλέπω ότι για να μπορέσεις να σταθείς επάξια, κυρίως πρώτα στον εαυτό σου και μετά να ζητήσεις ¨αναγνώριση¨ απο τρίτους στην επαγγελματική σου καριέρα αν όχι πρέπει αλλά σχεδόν σου επιβάλλεται απο τις συνθήκες να προχωρήσεις μόνος σου σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δυστυχώς θα αποκτήσω ένα πτυχίο με μοναδικό δικαίωμα να διαλέξω εγώ την κορνίζα που θα το βάλω και θα το "καμαρώνω". Δεν υπάρχει καθόλου μεγάλο εύρος επιλογών που χρήζουν πλήρης κάλυψης της ειδηκότητάς μου/αυτούσιο το πτυχίο μου.Μπορώ σαν μαστοράκος...μάλλον μαστόρισα (!!) αλλά δεν ξέρω αν θα με καλύψει αυτό εμένα σαν άνθρωπο.

Ναι, ξέρω ονειρα..., φιλοδοξίες....απο μία μικρούλα ,ακόμη φοιτήτρια,

αλλά έτσι δεν πρέπει??

Το αυτό θέμα, το άνοιξα, για να ακούσω τις συμβουλές συναδέλφων για το αν αξίζει να μπώ σε αυτό,θα έλεγα, χάος!

 

Χάρη, εγώ το μόνο που μπορώ να δω απο την ιστορία είναι μόνο λογια που γίνοται πράξεις μετά απο ένα διάστημα συκγρούσεων συμφερόντων των λίγων..Μακάρι να αλλάξει κάτι.Αλλα όταν θα αλλάξει πιστεύω ότι θα είναι μετά απο καιρο.

Link to comment
Share on other sites

αν όχι πρέπει αλλά σχεδόν σου επιβάλλεται απο τις συνθήκες να προχωρήσεις μόνος σου σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

 

Αυτο εχω καταλαβει και εγω. Ειναι δυσκολο αλλα δεν βλεπω κατι αλλο καλυτερο. Υπαλληλος μια ζωη σε μια εταιρια ξεζουμιστρα για 3 και 60 ή να περιμενεις μεχρι τα -αντα σου μπας και κατσει καμια προκηρυξη;

 

Εφοσον σου αρεσει αυτο που εμαθες ασχολησου με αυτο, εχε ματια και αυτια ανοιχτα, πολλη προσπαθεια και τα αλλα θα ερθουν σιγα σιγα.

 

by the way οι φιλοδοξιες και οι στοχοι ειναι το παν. Αλλιως πας στα τυφλα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.