Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστη τάση dc inverter


sebastian leto

Recommended Posts

Τα inverter αναφέρουν στα τεχνικα τους χαρακτηριστικα μεγιστη ταση DC εισόδου. Τα panel αναφερουν μέγιστη ταση και ταση ανοιχτου κυκλωματος, αν εχω να συνδεσω ας πουμε 10 panel σε σειρά για να δω αν αντεχει την ταση τους στην εισοδο του το inverter το κανω πολλαπλασιαζοντας την μεγιστη ταση επι τον αριθμο των pannel ή την ταση ανοιχτου κυκλωματος. Η ταση ανοιχτου κυκλωματος οριζεται η ταση που θα αναπτυξει το pannel στην χαμηλοτερη θερμοκρσια που αντεχει?

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι να μην προσθέτεις μόνος σου αλλά να κατεβάσεις το αντίστοιχο πρόγραμμα διαστασιολόγησης που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές inverter επίσης η μέγιστη dc είσοδος τις περισσότερες φορές είναι και εκτός mppt range.

Link to comment
Share on other sites

Τάση ανοικτού κυκλώματος είναι η τάση που επικρατεί στην έξοδο του ηλιακού κελιού όταν τα δύο άκρα του είναι ανοικτά. Η τάση ανοικτού κυκλώματος αυξάνεται με την μείωση της θερμοκρασίας. Τον υπολογισμό τον κάνεις με την τάση ανοικτού κυκλώματος αλλά όπως είπε και ο συνάδελφος καλύτερα με πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Ένας πολλαπλασιασμός είναι όλος και όλος:

 

Voc(T1) = [1 + συντελεστής θερμοκρασίας στην τάση ανοιχτού κυκλώματος * (T1-25)] * Voc(25C)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.