Alexis L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 (edited) Διαφορετικό περίγραμμα, ίδιο εμβαδόν. (Δεν ανοίγω νέο θέμα θεωρώντας το παρόν αρκετά συναφές.) Πρόκειται για μονοκατοικία με άδεια του 1938 (!). Στην άδεια βλέπω μια κάτοψη 10 επί 9 μέτρα = 90 τ.μ. Στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε εξαρχής 15 επί 6 = 90 τ.μ. Το 1965 προσέθεσαν κατ'επέκταση 10 τ.μ. Τώρα εγώ τι κάνω; Πρέπει να βγάλω άδεια νόμιμου περιγράμματος; Ή θεωρώ ότι ως προ του '55 με άδεια ότι είναι εντάξει οπότε τακτοποιώ μόνο τα 10 τ.μ. του 1965 (όπου με την ευκαιρία θα δείξω την πραγματική κάτοψη στα σχέδια που θα καταθέσω) ; Edited Οκτώβριος 3 , 2012 by Alexis L
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Οπως λέει και το άρθρο 23: 2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται τα ακίνητα, στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις: α) που υφίστανται προ του 1955 ή..... Οπότε οτιδήποτε αυθαίρετο πριν το 55 είναι νόμιμο.
nzerman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Συμφωνώ. Ειδικότερα αν "φαίνεται" η παλαιότητα.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Γνώμη μου είναι ότι, πριν κάνει οτιδήποτε πρέπει να προσπαθήσει ν' αποκτήσει "πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος" από την οικεία πολεοδομία. Αν τα καταφέρει (το θεωρώ εύκολο) τότε "νομίμως υφίσταται" το "κομμάτι" πριν το 55 και στη συνέχεια ρυθμίζει με 4014 και τα υπόλοιπα.
nzerman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Κατά τη δική μου γνώμη Ιάσονα η βεβαίωση της Υ.ΔΟΜ. δεν είναι είναι τίποτα άλλο από μια διοικητική πράξη κατά την οποία βεβαιώνεται η παλαιότητα σύμφωνα με τα ίδια δικαιολογητικά που διαθέτεις. Είναι "good to have" αλλά όχι "must to have".
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 (edited) Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω λέγοντας ότι, είναι "το έγγραφο νομιμοποίησης", που αν δεν το 'χεις (με βάσει τα απαιτούμενα έγγραφα που πρέπει να σου προσκομίσει ο ιδιοκτήτης κατά το Ν.4014) δεν μπορείς να προχωρήσεις! Βεβαίωση Μηχανικού (Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011) Tην .... κατόπιν αυτοψίας που διενήργησα στο ακίνητο ............ ιδιοκτησίας του .......... επί της οδού … αρ. ………του ∆ήμου ………………………… και κατά την οποία μου επιδόθηκαν τα παρακάτω στοιχεία: 1. Στέλεχος της οικοδ. Αδείας 2. Τοπογραφικό που συνοδεύει την άδεια 3. Εγκεκριμένα σχέδια που αφορούν στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο 4. Τίτλους ιδιοκτησίας 5. Νομιμοποιητικά στοιχεία1 6. ∆ήλωση του ιδιοκτήτη ότι ..... ............................ 1. Μόνο για τις περιπτώσεις ακινήτων ή αυτοτελώς ιδιοκτησιών (οριζοντίων ή καθέτων ) της § 2 του άρθρου 23 του Ν. 4014/2011. Edited Οκτώβριος 4 , 2012 by ΙΑΣΟΝΑΣ
nzerman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 (edited) Που το λέει αυτό στον 4014 συνάδελφε; Γιατί εγώ θυμάμαι να εξαιρεί αυτά που έχουν ανεγερθεί προ του 55 και όχι αυτά που έχουν βεβαίωση νομίμου περιγράμματος. Επίσης δεν είπαμε πως δεν είναι έγγραφο νομιμοποίησης αλλά ότι είναι διοικητική πράξη η οποία σύμφωνα μ'αυτά που έχεις προσκομίσει μπορεί και να ανακληθεί Edited Οκτώβριος 4 , 2012 by nzerman
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 (edited) Δες τη συμπλήρωση που έκανα παραπάνω.... Το ...."υφίστανται προ του 55" ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ αλλά η πολεοδομία! Εκτός και υπάρχει αντίστοιχος "νόμος" ή "έγγραφο" που λέει ότι, ..."θα το πει ο μηχανικός". Υπάρχει;;;; Edited Οκτώβριος 4 , 2012 by ΙΑΣΟΝΑΣ
nzerman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 (edited) Δε το λέει κανένας από του ΔΥΟ συνάδελφε είναι από μόνο του. Έχεις στοιχεία ότι έχει ανεγερθεί πριν τον Νοέμβριο του 1955, είναι νόμιμα υφιστάμενο, δε χρειάζεται να το πει κανένας για να δώσεις τη βεβαίωση. Edited Οκτώβριος 4 , 2012 by nzerman 1
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 ΟΚ Ο καθένας μας έχει και τον "τρόπο" του να κάνει τη ...δουλειά του!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα