Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση με τον 4014 κτίσματος σε περιοχή που πριν δεν ήταν αιγιαλός


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος ξέρει, τι συμβαίνει στην ακόλουθη περίπτωση: Περιοχή με εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης, που δυστυχώς δεν είχε από πριν ορισθεί η γραμμή αιγιαλού και παραλίας, άκρως δομημένη -έως και πυκνοδομημένη- ξαφνικά και πριν 6 μήνες βγήκε ΦΕΚ που ορίζει ως παλαιό αιγιαλό ένα μεγάλο σε φάρδος τμήμα κατά μήκος της θάλασσας, με αποτέλεσμα να εμπεριέχονται σε αυτό πλήθος κτισμάτων (τα περισσότερα ξενοδοχεία). Σε αυτή την περίπτωση τί γίνεται? Μπορούμε να προβούμε σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών των κτισμάτων που εμπεριέχονται σε αυτή την ζώνη του 'παλαιού αιγιαλού'? Όταν η Πολεοδομία έβγαζε μέχρι πριν λίγους μήνες κανονικά άδειες οικοδομής, γίνονταν μεταβιβάσεις και πληρώνονταν οι φόροι , έπαιρναν επιδοτήσεις, υπάρχει το Κτηματολόγιο με τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες, κλπ. Και αν ναι -αν δηλαδή μπορεί να ενταχθούν στον 4014- τότε τί γίνεται σε περίπτωση που τμήμα κάποιων από αυτά τα κτίρια που θα μπορούσε να βγει άδεια οικοδομής,δεν μπορεί πλέον, αφού η Πολεοδομία έπαψε πλέον να τις βγάζει στη συγκεκριμένη ζώνη?

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω από την κτηματική υπηρεσία ότι όταν υφίσταται παλαιός αιγιαλός (τουλάχιστον σε εκτός σχεδίου αλλά πιστεύω ότι το ίδιο θα ισχύει και σε σχέδιο πόλης ή εντός οικισμού) υπάρχει διαδικασία που μπορεί να αγορασθεί από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη Επομένως πιστεύω ότι μπορεί να γίνει νομιμοποίηση και να εκδοθεί στο μέλλον άδεια μετά την αγορά από το δημόσιο

Link to comment
Share on other sites

Για να έχει καθοριστεί παλαιός αιγιαλός, πριν από 6 μήνες, σημαίνει ότι είχε καθοριστεί στο παρελθόν ο αιγιαλός στη θέση του παλαιού, έγιναν επιχωματώσεις και τώρα, πριν 6 μήνες, καθορίστηκε αφενός η θέση του παλαιού αφετέρου η θέση του νέου και της ζώνης παραλίας.

 

Επομένως, πρέπει να ψάξεις για τον αρχικό καθορισμό και να συσχετίσεις την ανέγερση των οικοδομών που αναφέρεις, με αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα, σε σχετικό ερώτημα με το παραπάνω. Τμήμα του κτηρίου και του οικόπεδου αντίστοιχα είναι εκτός οικισμού, εντος ζώνης ΖΟΕ και διακόπτεται από την γραμμή χαρακτηρισμένου παλαιού αιγιαλού. Ενώ υπάρχει χαρακτηρισμένος νέος αιγιαλός σε απόσταση από τον παλαιό προς την θάλασσα τουλάχιστον 50μ. Τίτλους ιδιοκτησίας έχει με χρήση χρησικτησίας για όλο το οικόπεδο μαζί με τμήμα εντος του παλαιού αιγιαλού. Μπορεί να ενταχθεί στο 4014?

Ευχαριστώ

 

Είναι σε λάθος θέμα η ερώτηση.Παρακαλώ να επαναληφθεί σε αντίστοιχο θέμα του Ν4014.Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
μεγένθυση
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.