Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 σε κτιριο για το οποιο θα εκδοθει αδεια νομιμοποησης ,περαν των αλλων παραβασεων υπαρχουν και 8 παραβασεις με αναλυτικο προυπαλογισμο.για αυτες το συστημα εμφανιζει ποσο προστιμου 4000 ευρω, ενω για τις υπολοιπες το προστιμο ειναι 0.ειναι φυσιολογικο αυτο?δηλ. θα φαινεται οτι οφειλει 4000 προστιμο ενω θα εκδοθει αδεια νομιμοποιησης η κανω κατι λαθος? Στην Ε΄(5) ερωταπάντηση προβλέπεται η πληρωμή προστίμου για τμήμα που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.
soundholics Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 (edited) Από το σχεδιάγραμμα είσαι καλυμμενος από πλευράς δρόμου που σου ανέφερα πιο πάνω. Τώρα για τα υπολοιπα καλύτερα δικηγόρο. Γενικά είναι ψιλομπλεγμένες κάτι τέτοιες περιπτώσεις και καλό είναι να προσέχουμε. Αν τωρα το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου, μπορεί να δηλωθεί και απο ορισμένους συνιδιοκτήτες, αρκεί να συμπληρώσουν τα στοιχεία και τα ποσοστά των υπολοίπων, και να δεχτούν ότι το πρόστιμο δεν θα επιμεριστεί. Edited Δεκέμβριος 19 , 2011 by soundholics
martha1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Στην Ε΄(5) ερωταπάντηση προβλέπεται η πληρωμή προστίμου για τμήμα που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Eυχαριστω.
mixanakos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Καλημέρα συνάδελφοι, μετά από σκέψη και κουβέντα με συναδέλφους νομίζω οτι τελικά στα προ του 1955 που δεν έχω άδεια αλλά συμβόλαια που το αποδεικνύουν μπορώ να βάλω ΝΑΙ για άδεια ώστε να υπολογίσω τις αυθαιρεσίες που έγιναν μεταγενέστερα. Αν συμφωνείτε θα παρακαλούσα τον geo21 που άρχισε το topic να συμπληρώσει στο πρώτο post το συμπέρασμα. Τι γίνεται όμως αν τμήμα της κατασκευής είχε άλλη χρήση παλαιότερα, 'οπως πολύ συχνά στα χωρία το ισόγειο ήταν στάβλος και πάνω το σπίτι? Έδω μπορεί να έχω συμβόλαια που το αναφέρουν για χρήση ζώων άλλα πλέον είναι κατοικία πάνω-κάτω. Δεδομένου οτι θεωρούνται με άδεια πρέπει να δηλώσω την αλλάγή χρήσης του ισογείου? Επίσης με τον 4014 αν έχω καταλάβει σωστά δεν ασχολούμαστε για τακτοποίηση τυχών αλλαγής των ανοιγμάτων στα κουφώματα ή οτι έχει κλιματιστικά χωρίς άδεια ( για τις εξωτερικές μονάδες στην όψη μιλάω) ή και αυτά πρέπει να μπούν σαν παραβάσεις με αναλυτικο? Περιμένω τις απόψεις σας.
Ιφιγένεια_17 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 (edited) Επίσης με τον 4014 αν έχω καταλάβει σωστά δεν ασχολούμαστε για τακτοποίηση τυχών αλλαγής των ανοιγμάτων στα κουφώματα ή οτι έχει κλιματιστικά χωρίς άδεια ( για τις εξωτερικές μονάδες στην όψη μιλάω) ή και αυτά πρέπει να μπούν σαν παραβάσεις με αναλυτικο? Τις αλλαγές ανοιγμάτων τις βάζω με αναλυτικό - μια παράβαση όλα τα κουφώματα μαζί. Edited Δεκέμβριος 20 , 2011 by Ιφιγένεια_17
1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Στο φύλλο καταγραφής για την παλαιότητα δεν έχει να επιλέξουμε μετά το 2003 που έχει προφανώς συντελεστή 1,00. Το προσθέτουμε εμείς για να συμπίπτει το ποσό με το ποσό που προκύπτει από το σύστημα του τεε?
mixanakos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Τις αλλαγές ανοιγμάτων τις βάζω με αναλυτικό - μια παράβαση όλα τα κουφώματα μαζί. Λογικό από την μιά αλλά από την άλλη στην βεβαίωση για την μεταβίβαση δηλώνουμε οτι: "δεν έχουν εκτελεστεί εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές που επηρεάζουν την επιφάνεια, το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη, του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας ". Βέβαια αυτό νομίζω θα το δηλώνουμε στην περίπτωση 1 όταν δηλαδή δεν έχω αυθαιρεσίες γιατί στην περίπτωση 2 (με αυθαιρεσίες) δηλώνουμε ότι: "Στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο, όλες οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις , εμπίπτουν σε μια εξαιρέσεις της §2 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011. " Μάλλον άνοιξα και άλλο ζήτημα
Ιφιγένεια_17 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 (edited) χεχε ναι!!! κάθε ποστ ανοίγει και ένα νέο ζήτημα.... Ειδικά για τα ανοίγματα στην περίπτωση ξεμπαζωμένου υπογείου που είχαν κατασκευαστεί εντελώς διαφορετικά θεώρησα ότι έπρεπε να καταχωρηθούν κάπως ως αυθαιρεσία ώστε μετά να τα συμπεριλάβω και στα σχέδια... Edited Δεκέμβριος 20 , 2011 by Ιφιγένεια_17
rock'n'rolla Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Τα κτίσματα προ του 55 δε θεωρούνται ότι έχουν άδεια,απλά δε χρειάζονται τακτοποίηση.
mixanakos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Τα κτίσματα προ του 55 δε θεωρούνται ότι έχουν άδεια,απλά δε χρειάζονται τακτοποίηση. Μιλάμε για περιπτώσεις που έγιναν μετέπειτα αυθαιρεσίες. Σε αυτές στο σύστημα δεν πρέπει να βάλω ΜΕ άδεια για να υπολογίσυουν με 1 συντελεστη και όχι 2 ?
Recommended Posts