akius Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2011 αδεια με γοκ 73 εκτος σχεδιου αλλα εντος ζωνης.......εχει υπογειο εκτος περιγραμματος πουχει μετρησει σε καλυψη αλλα οχι σε δομηση και εχει μεινει υπογειο...... μπορουσε να βγει τοτε υπογειο εκτος περιγραμματος σε εκτος σχεδιου? γιατι αν ειναι λαθος αδειας ο ιδιοκτητης θελει να πληρωσει να ηρεμησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 (edited) Με τι σύστημα δόμησης του ΓΟΚ73 είναι χτισμένο; Ο,τι θες για ΓΟΚ73 το εχει ευκολα εδω περα: http://www.tee.gr/teeassoc/urban/teelar/law/gok73/periexomena.htm Edited Δεκέμβριος 24 , 2011 by Thodoris4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerkon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Γνωριζει κανεις αν ... ?? Επανω απο 5ο τελευταιο οροφο με στεγη , εγινε υπερυψωση της στεγης και δημιουργια δωματιων με προσβαση μεσα απ το διαμ/μα. (Υπαρχει η αποληξη κλιμακοστασιου μετο μηχ/στασιο ασανσερ χωριστα). Εχουμε ΥΔ και Υπερβαση υψους(κατα 3 μετρα οσο ειναι το υψος του χωρου?) αλλα ...θεωρειται σοφιτα? Βοηθητικος χωρος με συντ 0,5 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpgp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2011 Καλησπέρα σε όλους, μετά από κάψιμο διαβάσματος στο forum, θα ήθελα μια βοήθεια μπας και βγάλω άκρη με το μόνο αυθαίρετο που έχω! 1.Γήπεδο που με φεκ ορίζεται οτι είναι εντός σχεδίου αλλά εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής, το θεωρώ εκτός ή εντός?(υπεκα λέει εντός, τεε και πολεοδομίες εκτός). Εγώ πιστέυω εντός, και σε σχέση με την Η'5 στην οποία μάλλον εντός δηλώνεται το ακίνητο. 2.Είναι κατοικία 100m2 χωρίς Ο.Α, τα 50m2 νομιμοποιημένα με Α & Β φάση Τρίτση, τα άλλα 50m2 αυθαίρετα και κατασκευασμένα πριν το 2003. Θεωρώ οτι τα 50m2 πρώτα δεν υπάγονται στον 4014 και τακτοποιώ τα υπόλοιπα, σωστά? 3. Σε όλο,στα 100m2, έγινε κεραμοσκεπή, την οποία καταλαβαίνω οτι θα υπολογίσω με αναλυτικό.Ναι? 4.Πλέον των 100m2 υπάρχει Η/Χ 18m2 και λεβητοστάσιο εκτός της κατοικίας. Εγώ λέω Η/χ με αναλυτικό(ΣΤ' 7) και λεβητοστάσιο ως Β/Χ. Τί λέτε?και ο Θεός, βοηθός... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. και ο Θεός, βοηθός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Todt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2011 (edited) Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους θα ήθελα να ρωτήσω: Βοηθητικός χώρος (υπόγεια αποθήκη) 50τμ που άλλαξε χρήση σε κατάστημα πως τον δηλώνω? 1. αλλαγή χρήσης και τα 50τμ μπαίνουν στο ΥΔΒΧ ή 2. αλλαγή χρήσης και 50 τμ μπαίνουν ως ΥΔΚΧ? δηλαδή 1. η δήλωση αφορά σε ΒΧ που αλλάζει χρήση και γίνεται ΚΧ ή 2. αφορά σε ΚΧ που έχει αλλάξει χρήση από ΒΧ? ευχαριστώ προκαταβολικά Edited Δεκέμβριος 26 , 2011 by Fritz Todt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2011 Αν το υπόλοιπο κτίριο είναι κατοικίες τότε μπαίνει ο συντελεστής της αλλαγής χρήσης.Για τον μειωτικό συντελεστή του υπογείου , δεν μας είπες αν είναι ξεμπαζωμένος πλήρης ή από πόσες πλευρές..Μην ξεχνάς βέβαια και την παράβαση του ξεμπαζώματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Todt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Φίλε Μανώλη ευχαριστώ για την απάντησή σου και χρόνια σου πολλά Το υπόλοιπο κτίριο είναι κατοικίες, Το υπόγειο όπως και στην άδεια είναι μπαζωμένο από 3 πλευρές στην μπροστινή πλευρά όμως (αυτή που βλέπει στον δρόμο) είναι στο επίπεδο του δρόμου χωρίς όμως να έχει γίνει κάποιο ξεμπάζωμα, γι' αυτό και δεν βάζω παράβαση αντ' αυτού έχω παράβαση ύψους, διότι στην άδεια ο βοηθητικός αυτός χώρος είχε ύψος 1,50(!) ενώ σήμερα είναι 2,70μ το ερώτημά μου είναι αν τα μέτρα του υπό δήλωση χώρου θα πρέπει να τα δηλώσω σαν ΒΧ ή ΚΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Φίλε Μανώλη ευχαριστώ για την απάντησή σου και χρόνια σου πολλά Το υπόλοιπο κτίριο είναι κατοικίες, Το υπόγειο όπως και στην άδεια είναι μπαζωμένο από 3 πλευρές στην μπροστινή πλευρά όμως (αυτή που βλέπει στον δρόμο) είναι στο επίπεδο του δρόμου χωρίς όμως να έχει γίνει κάποιο ξεμπάζωμα, γι' αυτό και δεν βάζω παράβαση αντ' αυτού έχω παράβαση ύψους, διότι στην άδεια ο βοηθητικός αυτός χώρος είχε ύψος 1,50(!) ενώ σήμερα είναι 2,70μ το ερώτημά μου είναι αν τα μέτρα του υπό δήλωση χώρου θα πρέπει να τα δηλώσω σαν ΒΧ ή ΚΧ Σαν βοηθητικό χώρο, αφού είναι υπόγειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondylw Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 κλειστό γκαράζ που μετατρέπεται σε κατάστημα και που ανήκει σε κάποιον που δεν έχει στην πολυκατοικία άλλη ιδιοκτησία εκτός από το γκαράζ, ποια χρηση του αποδίδουμε στο φύλλο καταγραφής (ερώτημα 3) - είδος χρήσης?...ας σημειωθεί ότι η πολυκατοικία έχει οικοδομική άδεια....ξέρει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Todt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Σαν βοηθητικό χώρο, αφού είναι υπόγειο. Δηλάδή επιλέγω πρώτα αλλαγή χρήσης και μετά δηλώνω τα μέτρα σαν ΥΔΒΧ? 1. θα μπει υπέρβαση δόμησης? 2. στη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης, θα έχω πρόβλημα? δηλαδή μετά την τακτοποίσηση θα φαίνεται σαν βοηθητικός χώρος ή σαν κύριος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα