ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 υπέρβαση 13 (δηλ με αναλυτικό ΣΤΕΓΗ ) και υπέρβαση ύψους (λόγω στέγης) δεν βάζω ποτέ (ειδικά, από την στιγμή μάλιστα, που δεν δημιουργείται εκμεταλλεύσιμος χώρος)
alexdam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 (edited) ε αυτό γράφω και εγώ βρε alexdam Εγώ τα έχω ερμηνέψει ως εξής: Σε κτίριο κατοικιών ανφυσικά έχουν μετατραπεί σε κατοικία και όχι π.χ. σε κατάστημα : 1. Ισόγεια απόθήκη είναι ΥΔΚΧ χωρίς αλλαγή χρήσης. 2. Υπόγεια αποθήκη είναι ΥΔΒΧ χωρίς αλλαγή χρήσης. Βάσει των Β27 και Η4... Edited Φεβρουάριος 17 , 2012 by alexdam
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Σωστά τα έχεις ερμηνέψει alexdam.
mkara Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 ασανσερ που δεν υπηρχε στα σχεδια κι εγινε πως μπαινει;;
alexdam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 KANA, ουσιαστικά η διαφορά μας είναι στην αντιμετώπιση της ισόγειας αποθήκης... Πιστεύω πως πρόκειται για ΥΔΚΧ χωρίς αλλαγή χρήσης σε αντίθεση με σένα που λες ότι είναι ΥΔΒΧ με αλλαγή χρήσης...
letom Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 (edited) Σωστός alexdam. Ξεκίνησα να επισημάνω το λάθος με την αλλαγή χρήσης και υπέπεσα σε άλλο λάθος μπερδεύοντας ΚΧ με ΒΧ. Οπότε ΚΑΝΑ σωστό αυτό για ΥΔΒΧ αλλά δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Edited Φεβρουάριος 17 , 2012 by letom
gedrag Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δηλαδή συνάδελφοι από τα παραπάνω λεχθέντα, συμφωνούμε ότι σε αποθήκες γενικα (βοηθητικοί χώροι) όπου και αν αυτές (υπόγειο, ισόγειο, δώμα) κατασκευάζονται καθ'υπέρβαση αδείας δεν βάζουμε αλλαγή χρήσης? Αλλαγή χρήσης είναι όταν από (κύριο ή βοηθητικό) χώρο κατοικίας, μετατρέπεται πχ σε χώρο καταστήματος, βιοτεχνίας ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Συναδελφοι καλησπέρα. Οταν ενα υποστύλωμα έχει μετακινηθει κατα 20εκ.στην κατασκευή σε σχέση με την οικοδομική άδεια σε ενα τριώροφο κτίριο πως το αντιμετωπίζω; Είναι μια παράβαση; Επίσης έχουν προστεθει και άλλα τρία υποστυλώματα λόγω οτι έγινε υπέρβαση δομησης και κάλυψης. Απαιτείται νεα στατική μελέτη για να είμαι Ο.Κ. άδεια του 1976 Στα πλαίσια του Ν. 4014 ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να τακτοποιήσει οποιαδήποτε αυθαιρεσία πολεοδομική, κτιριοδομική παράβαση κλπ στο κτίριό του. Επομένως, κατά τη γνώμη μου, μπορείς να εντάξεις στην κατηγορία "λοιπές παραβάσεις" (αν ο ιδιοκτήτης το επιθυμεί) τα τρια επιπλέον υποστυλώματα κάνοντας αναλυτικό προυπολογισμό.Σχετική ερωτοαπάντηση είναι η ΣΤ 8. Στατική μελέτη στα πλαίσια του Ν. 4014 για κατοικία δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής.
letom Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δηλαδή συνάδελφοι από τα παραπάνω λεχθέντα, συμφωνούμε ότι σε αποθήκες γενικα (βοηθητικοί χώροι) όπου και αν αυτές (υπόγειο, ισόγειο, δώμα) κατασκευάζονται καθ'υπέρβαση αδείας δεν βάζουμε αλλαγή χρήσης? Αλλαγή χρήσης είναι όταν από (κύριο ή βοηθητικό) χώρο κατοικίας, μετατρέπεται πχ σε χώρο καταστήματος, βιοτεχνίας ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο? Yeah!
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2012 Η ερώτηση είναι aneida «Καλησπέρα. Έχω κάνει σχετκό topic πριν μέρες αλλά κανείς δεν απάντησε. Οπότε ξαναρωτάω εδώ. Έχω 2 περιπτώσεις. -Στη μία έχω υπόγειο που ξεμπαζώθηκε από τη μία πλευρά και έγινε κατοικία. -Στη δευτερη έχω ισόγεια αποθήκη που έγινε κατοικία πάλι. Ευχαριστώ.» Και απάντησα aneida το πρώτο είναι σωστό. στο δεύτερο βάζεις Β/Χ και αλλαγή χρήσης, αν η αποθήκη είναι βάσει ο.α. σύμφωνα με αυτό (δέστε οδηγίες Φ.Κ) 4. αφορά ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης σε σχέση με την οικ άδεια αν δεν υπάρχει ο.α φυσικά και θα δηλωθεί ως Κ/Χ χωρίς αλλαγή που κάνω λάθος;
Recommended Posts