nikolaras Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Το κλιμακοστάσιο που υπαρχει σε πιλωτη που εκλεισε και εγινε κατοικια πως υπολογίζεται? Το κλιμακοστάσιο ειναι νομίμως υφιστάμενο αλλά δεν έχει υπολογισθεί στον σ.δ.ενώ τώρα υπολογίζεται αφού δεν υπάρχει πιλωτη.Γνωρίζει κάποιος πώς αντιμετωπίζεται αυτο?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 (edited) Να το πω αλλιώς. Ένα κατάστημα σε μία πυλωτή που υπάρχει στην άδεια και η μοναδική του αυθαιρεσία είναι πως έγινε κατοικία γιατί να πάει με ΥΔ (στην περίπτωση από 50%-100%) και να πληρώσει τα ίδια με ένα άλλο που δεν υπάρχει καθόλου στην άδεια? Για την ακρίβεια θα πληρώσει και περισσότερα καθώς θα χρεωθεί και την αλλαγή χρήσης... Διότι η έννοια Υπέρβαση Δόμησης στον Ν4014 δεν έχει αυτήν που γνωρίζουμε. Είναι απλά ένας ορισμός για να βγει ένα νούμερο... Edited Μάρτιος 22 , 2012 by Faethon11
nikolaras Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Η απάντηση σου Faethon θεωρείς ότι ισχύει και για το δικό μου ερώτημα.Αν ναι,τότε το κλιμακοστάσιο δεν το υπολογίζω στους χώρους προς τακτοποίηση.
nikolaras Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Νομίζω έκανα ένα λάθος. Εγώ έχω το ακτιβώς αντίθετο.Δεν έχω αλλαγή χρήσης,αλλα έχω χώρο που αυξάνει πλέον τον σ.δ.(το κλιμακοστάσιο)
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Αν το κλιμακοστάσιο παραμένει κλιμακοστασιο δεν το λαμβάνεις υπόψη
ANNA-MARIA Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Γεια σας. Έχω και εγώ μια περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής και θα ήθελα την γνώμη σας στο πως να την αντιμετωπίσω. Πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή στην οποία έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα το ισόγειο ανήκει στον έναν αδελφό, ο πρώτος και ο αέρας του μελλοντικού δευτέρου στον άλλον και ο αέρας του μελλοντικού τρίτου στα τρία αδέλφια μαζί και στην μητέρα τους. Οι παραβάσεις της οικοδομής είναι ένα αυθαίρετο υπόγειο και το μήκος δύο απέναντι τοίχων της οικοδομής μεγαλύτερο κατα 0,50 μ. που συνεπάγεται υπέρβαση δόμησης 3 τ.μ. στο ισόγειο και 3 τ.μ. στον πρώτο. Μπορώ να κάνω μία δήλωση για το υπόγειο και την υπέρβαση δόμησης της οικοδομής ή πρέπει να κάνω αναγκαστικά τρεις δηλώσεις , μία δήλωση για το ισόγειο, μία για τον πρώτο και μία για το κοινόχρηστο υπόγειο; Στην οικοδομή μένει μόνο ο ιδιοκτήτης του πρώτου ορόφου ο οποίος θέλει να δηλώσει μόνος του το υπόγειο και να βγάλει άδεια για να κτίσει. Αν το σωστό είναι να γίνουν τρεις δηλώσεις και δεν θέλουν οι υπόλοιποι να γίνει νομιμοποίηση και ο ιδιοκτήτης του πρώτου ορόφου προχωρήσει στην νομιμοποιήση των 3 τ.μ. και βγάλει άδεια θα έχει πρόβλημα με το παράνομο υπόγειο; Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Αν πας με τον 4014 χρειάζεσαι 3 δηλώσεις (όπως τις περιγράφεις). Το αυθαίρετο υπόγειο παραμένει βοηθητικός χώρος; Αν όχι (δηλαδή, αν έχει γίνει κατοικία) αφαιρούνται τα τ.μ. του από το ΣΔ. Το ίδιο γίνεται και για τα τ.μ. του ισογείου και του α' ορόφου. Τέλος, πρέπει όλα πρώτα να ρυθμιστούν και μετά να βγει άδεια προσθήκης β' ορόφου.
letom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 ΙΑΣΟΝΑ δηλαδή ένα αυθαίρετο υπόγειο με χρήση βοηθητικού χώρου σίγουρα δεν μετράει στον ΣΔ? Ακόμα και αν είναι εκτός περιγράμματος και μετράει στην κάλυψη?
mkara Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 παιδια μια απορια... λογω βιασυνης την ποσταρω εδω...μπορω να εξουσιοδοτησω καποιον 3ο (συγγενικο προσωπο) για τον λογαριασμο μου στην Εθνικη τραπεζα;;
Recommended Posts