Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Μα με αυτη την έννοια σχεδόν κάθε υπερβαση,όταν υπαρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας,γίνεται σε κοινόχρηστο χώρο.Οπότε θα έπρεπε να γίνεται μία δήλωση.

Αν είναι σε κοινόχρηστο χώρο ναι. Για την ακρίβεια στο παράδειγμα σου συνάδελφε υπάρχει μια πιθανότητα ο ιδιοκτήτης της οριζόντιας του ισογείου να είχε την αποκλειστική χρήση (αν και σχεδόν απίθανο), τουτέστιν μπορεί να κάνει δήλωση μόνος. Ο δεύτερος του ορόφου όμως είναι σίγουρα σε κοινόχρηστο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόνος μπορείς σίγουρα. Για όλες... χρίζει διευκρίνισης λέω μάλλον ναι με μια ξεχωριστή.

 

Ναι, για μόνος είμαστε ΟΚ. Το "για όλες με μία αίτηση" που θέλει διευκρίνιση... από πού στο διάολο θα την πάρουμε?

Link to comment
Share on other sites

ειναι 2οροφο ναι...εχω συσταση ΟΙ αλλα εγινε επεκταση στην σκαλα την παλια η οποια και δεν εγινε εκει που επρεπε να γινει και εγινε πιο περα....αρα εχω ή οχι υπερβαση σε κοινοχρηστο;

Link to comment
Share on other sites

Στο Ν 3741/1929 μεταξύ άλλων παρατίθεται μια ενδεικτική απαρίθμηση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων πραγμάτων των υπαχθεισών στις διατάξεις του οικοδομών. Κατά τη διατύπωση του άρθρου 2 αδιαίρετη είναι η ιδιοκτησία «και παντός άλλου πράγματος χρησιμεύοντος πρός κοινήν των ιδιοκτητών χρήσιν» όπως ο φέρον οργανισμός και οι όψεις της οικοδομής, ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου και πολλά άλλα. Κατά δε την Α.Π. 2142/1984 η αναγκαία συγκυριότητα επί του εδάφους εκτείνεται και στην αέρινη στήλη δηλαδή στον υπεράνω της κοινόκτητης εδαφικής επιφάνειας χώρο. Οι συνιδιοκτήτες έχουν όλα τα κατά τις γενικές διατάξεις δικαιώματα εκ της κυριότητας τους υπό τον περιορισμό ότι η άσκησή τους δεν μπορεί να χωρεί σε βάρος των συνιδιοκτητών. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως αφορά κοινόχρηστο χώρο.. αν θέλεις πάρε τηλ http://www.zerman.gr/contacts-us (19:00 +... στη Δράμα).

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει κάποιο όριο ανοχής στις εξωτερικές διαστάσεις?

εαν τα σχέδια το δείχνουν 12,00μ και ειναι 12,02μ τους κοπανάμε για υπέρβαση δόμησης/κάλυψης?

 

 

κάτι άλλο, εαν αντί για υπέρβαση δόμησης, εχουμε λίγοτερη δόμηση τι γίνεται?

ας πούμε ότι αντί για 3,30 το εξωτερικό κλειστό κλιμακοστάσιο είναι 3,40 εις βάρος των κυριων χώρων.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Όχι βρε συ!!! Τα όρια είναι αυτά που γράφει η Βεβαίωση νομιμότητας.

 

1) Μέχρι ποσοστό 2% με μέγιστο τα 20 εκ. των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου

2) Μέχρι ποσοστό 2% της μικτής επιφάνειας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου με μέγιστο τα 8 τ.μ.

 

Τώρα εάν ισχύει και κάτι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

1)στα σχέδια που θα κάνουμε εμείς, θα δείξουμε τις διαστάσεις των σχεδίων της άδειας (πχ 12,00) ή θα δείξουμε τα πραγματικα (πχ 12,02) χωρίς όμως να χρεωσουμε πρόστιμο?

 

2)Μεχρι 2% δεν υπολογίζουμε πρόστιμο, όταν ξεπερνάμε ομως αυτό το όριο χρεώνουμε πρόστιμο για το σύνολο της υπέρβασης και όχι μόνο για την υπέρβαση πάνω από το 2%...

 

3)Το ποσοστό 2% της μικτής επιφάνειας του ακινήτου είναι η ανοχη στον υπολογισμό του εμβαδού ή μπορούμε να "χρησιμοποιήσουμε" το 2% οταν υπάρχει μεταβολή σε κάποιο δωμάτιο,

δηλαδή εαν το ακίνητο είναι 150 τμ (συμφωνα με την άδεια) και έχει μεγαλώσει ένα δωμάτιο εις βαρος της βεράντας σαν ερκερ και εχει υπερβαση δόμησης 2τμ, οπότε είναι λιγότερη από 2%, χρεώνουμε πρόστιμο για αυτό το ερκερ των 2τμ ?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

1) Κατα το δοκούν.. θεωρώ ότι δεν έχει νόημα το ,02 μιας και ούτως η άλλως η βεβαίωση δίνεται για υπολογισμένες διαστάσεις χωρίς επικαλύψεις (ποιος αποφασίζει ότι ο σοβάς δεν είναι 0,5εκ και είναι 4εκ??.... Απ: Εμείς!! :smile: )

 

2) προφανώς ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό που δίνει η άδεια, άρα και το 2% που έχει υπερβεί! (τώρα αν θες να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι...)

 

3) Αναφέρεται σε αυτοτελή ιδιοκτησία. άρα στο σύνολο της ιδιοκτησίας!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.