Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

η Λεμπεση το ξεχωριζει : αν δεν υπαρχει συσταση το ακινητο λογιζεται ως ενα, μια δηλωση οκ.

Ομως λεει κ το παραπανω που ανεφερα, το οποιο ειναι τελειως διαφορετικο.

Και εγω γενικα ειμαι της αποψης μια δηλωση για καθε ιδιοκτησια, αλλα εδω εχω περιπτωση μονο 1μ2 παραπανω εξωστη σε καθε διαμερισμα κ για αυτο ελεγα να παω με αναλυτικο, 500 ευρω και για τα τρια.

Edited by Largy
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα...

Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο εκτός σχεδίου υπάρχει 2οροφο αυθαίρετο χωρίς άδεια του 1996 με κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο το οποίο και τακτοποιώ ολόκληρο.

Το κ/χ κλιμακοστάσιο το βάζω στα μέτρα αφού βάσει ΝΟΚ δεν μετράει στην δόμηση ή π.χ. την απόληξη δώματος ?

Η λογική μου είναι να βάλω όλα τα μέτρα του κτιρίου χωρίς συντελεστές υπερβάσεων και με τικαρισμένα "Δεν έχει άδεια" και "Εκτός σχεδίου". Ουσιαστικά δεν υπάρχει δόμηση αφού είναι μη οικοδομήσιμο και για αυτό μπερδεύομαι αν θα πρέπει να βάλω το κλιμακοστάσιο ή όχι!

Edited by nik
Δημοσιεύτηκε

Διάγραμμα κάλυψης δεν θα φτιάξεις αφού έχεις μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, ώστε να φαίνεται τι μετράει και τι όχι στη δόμηση. Νομίζω ότι πρέπει να τα βάλεις όλα.

Δημοσιεύτηκε (edited)

ΙΑΣΟΝΑΣ γιατί κ.χ. ? Επειδή δεν υπάρχει διάγραμμα ? Δεν ισχύει ο κτιριοδομικός δηλαδή που ξεχωρίζει τι είναι κ.χ. και β.χ. ?

Επίσης εάν έχω ένα υπόγειο δεν θα το βάλω β.χ. για τον υπολογισμό προστίμου ?

Edited by nik
Δημοσιεύτηκε

Η σκάλα δεν αποτελεί την μοναδική πρόσβαση στον α' όροφο; Οπότε "μετράει" στη δόμηση ως ΚΧ.

Δημοσιεύτηκε (edited)

οκ...

Κάτι τελευταίο που μάλλον ξέρω την απάντηση αλλά θέλω να το τσεκάρω.

Μπορώ να πω ότι το ισόγειο αυτήν την στιγμή έχει βοηθητική χρήση (αποθήκη) και εγώ το τακτοποιώ για το πρόστιμο του 4014 σαν βοηθητικό αλλά θα έχει κύρια χρήση ? Υπενθυμίζω ότι δεν υπάρχει άδεια και είναι σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Λογικά δεν γίνεται...

Edited by nik
Δημοσιεύτηκε

Η χρήση είναι καθολική σε όλο το οικοδόμημα που έχει λειτουργική αυτοτέλεια, διαφορετικά και τα λουτρά ή οι αποθήκες της κουζίνας της κατοικίας θα έπρεπε να καταλογίζονται σαν Β.Χ. που είναι κατά τον Κτιριοδομικό Κανονισμό.

Δεν μπορείς να προβείς σε αλλαγή χρήσης για το λόγο που ανέφερες.

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

• Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.