Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Ορθά τα λες και εγώ για αυτό προβληματίζομαι..να βάλω όμως ΥΔ-ΚΧ ή ΥΔ-ΒΧ (ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για αυτό)..τώρα όσον αφορά τον αναλυτικό το αποκλείω σαν επιλογή γιατί η παράβαση μου είναι ξεκάθαρη και θεωρώ άστοχο να υπολογίσω κυβικά κτλ.. για την συγκεκριμένη υπέρβαση.

 

Σωστά αλλά οι εξώστες δεν μετράνε, γενικά, στην κάλυψη.

Βέβαια ο φωταγωγός δεν είναι πλέον φωταγωγός και μπορεί να μετράει μέχρι και στην δόμηση αν οι εναπομείναντες διαστάσεις είναι μικρότερες από 1.20μ. Αλλά όλα αυτά για την κάτω από τον εξώστη επιφάνεια. Επάνω από τον εξώστη συνεχίζει να είναι φωταγωγός.

Μιλάμε για φωταγωγό που καταλήγει σε ταράτσα και η ταράτσα είναι ιδιοχρησία δώματος-διαμερίσματος που έχω να ρυθμίσω!Διαστάσεις φωταγωγού τωρινές 2,05*2,75 και έχω μια μείωση 3,77 τμ σε σχέση με την άδεια..

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να σου θέσω άλλο πρόβλημα.

Κτίριο σε σχήμα Π όπου τα δύο σκέλη του Π απέχουν ακριβώς Δ. Έγινε όμως εξώστης και έτσι δεν τηρήθηκε η απόσταση Δ. Έχουμε υπέρβαση κάλυψης;

Προσωπικά απαντώ πως για τον ν4014 δεν υπάρχει ΥΚ διότι δεν έχουμε δόμηση οπότε θα το έβαζα σαν λοιπή παράβαση.

 

Το ίδιο θα έπραττα και στο δικό σου θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το παράδειγμα σου και για να το κλείνουμε.Λέω να το περάσω σαν απλή ΥΚ στην καρτέλα που ΔΕΝ βγάζει πρόστιμο,να βάλω μια παράβαση με αναλυτικό και να το περιγράψω και στην τεχνική μου έκθεση!Καλύπτομαι πιστευω..συμφωνείτε συνάδελφοι??

 

Θα συμφωνήσω με το παράδειγμα σου και για να το κλείνουμε.Λέω να το περάσω σαν απλή ΥΚ στην καρτέλα που ΔΕΝ βγάζει πρόστιμο,να βάλω μια παράβαση με αναλυτικό και να το περιγράψω και στην τεχνική μου έκθεση!Καλύπτομαι πιστευω..συμφωνείτε συνάδελφοι??

Δεν ανέφερα κιόλας ότι υπάρχει και διαμερισμάτωση οπότε έχω ήδη ένα 500άρικο και υποθέτω καλύπτομαι και για τον αναλυτικό μου!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αποθήκη ισογείου (ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία) που μετατράπηκε σε κατοικία.σε 2οροφη πολυκατοικία (καταστήματα στο ισόγειο και κατοικίες στον όροφο).

 

Πιθανόν να έχει προσμετρηθεί στη δόμηση (άδεια του 1957).

 

Λέω "πιθανόν" επειδή δεν έχω δει ακόμα το τοπογραφικό- διάγραμμα κάλυψης.

 

Παράλληλα έχει :

 

1. επέκταση σε κάποιο "νεκρό χώρο" από το χώρο εισόδου της πολυκατοικίας (συναίνεση υπάρχει)

2. τμήμα από το έμπροσθεν κατάστημα (του ίδιου ιδιοκτήτη)

3. Ενδεχομένως να έχει μετακινηθεί ο τοίχος ανάμεσα στα έμπροσθεν καταστήματα (ίδιου ιδιοκτήτη) και στην πρώην αποθήκη νυν κατοικία (προς όφελός της). Δεν έχω ακόμα κάνει ακριβή αποτύπωση αλλά με το μάτι κάπως έτσι το έκοψα....

4. Μπροστά από την συγκεκριμένη ιδιοκτησία, ενώ στην άδεια και στη σύσταση τα καταστήματα είναι τρία, στην πράξη έχουν γίνει δυο με το μεσαίο εκ των τριών καταστημάτων στην πράξη να έχει μοιραστεί ανάμεσα στα δυο ακριανά (ΟΛΑ του ίδιου ιδιοκτήτη).

5. Στο ισόγειο που βρίσκονται όλα τα προηγούμενα, υπάρχουν και άλλα δυο καταστήματα (ιδιοκτησίας αδελφού του ιδιοκτήτη) από την άλλη πλευρά της εισόδου που βρίσκεται περίπου στο μέσον της όψης.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Εφόσον η αποθήκη (που μετατράπηκε σε κατοικία) και τα τρία εν επαφή καταστήματα (που έχουν γίνει πλέον δυο) ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, μπορώ σε ΜΙΑ δήλωση να βάλω την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης της οριζόντιας ιδιοκτησίας (αποθήκη), το "κλέψιμο" από τον κοινόχρηστο χώρο (εννοείται με συναίνεση) ΚΑΙ τη διαφορετική διαμερισμάτωση των 4 (κατά τη σύσταση), 3 (κατά την πραγματικότητα) ιδιοκτησιών του ΙΔΙΟΥ ιδιοκτήτη?????

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Υποβάλλουμε μια δήλωση ανά αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Δηλαδή αν κάποιος έχει δύο διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία κι έχουν αυθαιρεσίες, τότε πρέπει να υποβάλλουμε δύο δηλώσεις, μια για κάθε διαμέρισμα....

 

Επίσης, οι δηλώσεις δεν αφορούν στους "ιδιοκτήτες" αλλά στις "ιδιοκτησίες"......

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

(Διαφορετικη Διαμερισματωση):

 

Σε εναν οροφο υπαρχουν 2 διαμερισματα. (πχ. 40μ2 το ενα και 60μ2 το αλλο)

Μετατοπιζεται το ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ, διατηρωντας τις διαστασεις του.

Αποτελεσμα:

Το διαμερισμα 40μ2 εγινε 43μ2 και το διαμερισμα 60μ2 εγινε 57μ2 (το συνολο δηλαδη των τ.μ. παραμενει το ιδιο...)

 

1) Εχουμε διαφορετικη διαμερισματωση ή μπλεκουμε παλι στην αβυσσο του αν εχουν γινει μεταβολες στα μηχανολογικα ή οχι?...

2) Καταθετουμε 2 φακελους (1 για το καθε διαμερισμα) ή επειδη ο ιδιοκτητης ειναι ο ιδιος μπορω να καταθεσω 1 φακελο για ολο τον οροφο?

 

edit: ΙΑΣΟΝΑ με προλαβες στην 2η ερωτηση. Προφανως δεν υποβαλουμε 1 δηλωση γιατι το καθε διαμερισμα πρεπει να εχει τον δικο του ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΚΙΝΗΤΟΥ που θα το συνοδευει σε ολες τις μελλοντικες του μεταβιβασεις, σωστα?

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις την απλούστερη περίπτωση διαμερισμάτωσης. Ένας φάκελος, μια κάτοψη του ορόφου.

Link to comment
Share on other sites

Μα πως ενας φακελος???

Ειναι ο ιδιος ιδιοκτητης, αλλα ειναι 2 οριζοντιες ιδιοκτησιες (υπαρχει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων), αρα 2 φακελους...

 

Επισης, γιατι θεωρεις απλη την περιπτωση της διαμερισματωσης, οταν εκκρεμει αυτο με τα μηχανολογικα?

Οπως ειναι διατυπωμενος ο νομος, αφηνει να εννοηθει οτι αν δεν εχεις μεταβολη σε η/μ, τοτε δεν εχεις αυθαιρεσια.

Αν και βεβαια, αν ειναι καποιος αυστηρος (παθητικη πυροπρ, πινακας σε θερμανση κλπ.), δεν γινεται εκ των πραγματων να μην εχεις μεταβολη στα η/μ εστω και αν γκρεμισεις εναν εσωτερικο τοιχο, σωστα?...

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Με τη διαφορετική διαμερισμάτωση "ρυθμίζεις" την αλλαγή στο συγκεκριμένο όροφο (όσες οριζόντιες ιδιοκτησίες και να βρίσκονται σε αυτόν, όσων διαφορετικών ή ίδιων ιδιοκτητών). Δηλαδή, με ένα ...σμπάρο, πολλά τρυγόνια!!!

Επίσης αλλαγή στα Η/Μ έχουμε σχεδόν πάντοτε (όπως πολύ σωστά αναφέρεις)!!!!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Ξέχασα να σου γράψω και γι' αυτό που αναφέρεις σχετικά με τη μετατόπιση του κλιμακοστασίου. Θεωρώ ότι, δεν είναι απλό σαν θέμα!!! Πιθανόν να χρειάζεται άδεια νομιμοποίησης!!! Αλλάζουν τα στατικά του ακινήτου!!! Πρόσεχέ το και μην το προσπερνάς εύκολα!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.