ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Συμφωνώ κι εγώ. Συμπληρώνω ότι, βεβαίως κι έχεις και ΥΚ στον εξώστη, αλλά το σύστημα του ΤΕΕ δεν μπορεί να πάρει αυτές τις υπερβάσεις στις παραβάσεις που πάνε με αναλυτικό. Απλώς το αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση ή στα σχόλια της δήλωσης.
ssouanis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Μετράνε οι εξώστες στην κάλυψη; Αν είναι πέρα από τα μέγιστα επιτρεπόμενα κατά ΝΟΚ μετράνε σε δόμηση κτλ. Αλλά έχει έρθει η Δ6 και μας λέει ότι οι υπερβάσεις εξωστών (άνευ ορίου αφού δεν αναφέρει κάτι) πάνε με αναλυτικό.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Σωστά έχεις δίκιο, νόμιζα ότι, έκλεισε εξώστη.... Προφανώς και δεν μετράνε στην κάλυψη!
nzerman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Το καλύτερο σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι να γίνει μια δήλωση από κοινού των δύο ιδιοκτητών και να υπαχθεί η διαφορετική διαμερισμάτωση στο άρθρο 26. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να διορθωθούν τα ακίνητα και συμβολαιογραφικά στο μέλλον, όταν και αν ζητηθεί.
Clemenza Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 (edited) 1) Δεν εχω πεισθει οτι ολες οι οριζοντιες ιδιοκτησιες ενος οροφου μπορουνε να χρησιμοποιησουν 1 και μοναδικο φακελο διαμερισματωσης. Με προβληματιζει ο "μοναδικος αριθμος ακινητου". Οποτε προκρινω τη λυση των 2 φακελων (η αμοιβη δεν εχει σχεση με το αν θα ειναι 1 η 2 φακελοι) Απο την αλλη βεβαια, πως ειναι δυνατον καποιος να πληρωνει προστιμο γιατι μειωθηκε το εμβαδον της οριζ. ιδιοκτησιας του? Η "λογικη" λεει οτι με 1 φακελο θα επρεπε να ρυθμιζεται ολοκληρος ο οροφος. Δεν εχει βγει καποια διευκρινηση σε αυτο το θεμα? 2) Για τα πολεοδομικα μεγεθη εχετε δικιο. Στην καλυψη και στις πλαγιες αποστασεις δεν μετραει, υπερβαση δομησης δεν μετραει γιατι ειναι πριν του 85, οποτε μονο αναλυτικο 13... @nzerman Η περιπτωση μου δεν μπορει να παει με αρθ.26 γιατι η διαφορετικη διαμερισματωση εχει προκληθει απο μετατοπιση του κλιμακοστασιου, διατηρωντας ομως τις διαστασεις του, προς τον ακαλυπτο(!) Edited Νοέμβριος 29 , 2012 by Clemenza
sagiasd Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Ο μοναδικός αριθμός ακινήτου είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχει εφευρεθεί ποτέ. Δεν φταίει ο αριθμός, φταίνε αυτοί που τον ονόμασαν έτσι. Ποιος μοναδικός αριθμός...; Αν σήμερα εκδόσω μία βεβαίωση για μία μεταβίβαση και σε δύο χρόνια (τι δύο χρόνια; Δύο μήνες...) εγώ ή άλλος συνάδερφος εκδόσει νέα βεβαίωση το ακίνητο θα λάβει νέο μοναδικό αριθμό!!! Οπότε clemenza μην σε προβληματίζει αυτό... Είμαι της γνώμης σε περιπτώσεις διαμερισμάτωσης να προχωρούμε με άνεση σε κοινή δήλωση για τα εμπλεκόμενα διαμερίσματα.
ssouanis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Θα έλεγα οχι κοινή, αλλά του ενός διαμερίσματος με αναφορά στα σχόλια του άλλου. Και αυτό γιατί η δήλωση γίνεται ανά αυτοτελή ιδιοκτησία.
Clemenza Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 (edited) @sagiasd Αυτο που λες δεν αναιρει ομως οτι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ενας μοναδικος αριθμος αντιστοιχει σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ακινητο. Ενω αν κανω κοινη δηλωση, τοτε 1 αριθμος θα αντιστοιχει σε περισσοτερες απο μια ιδιοκτησιες. Κατα τη γνωμη σου, ειναι σαφες, αν αυτο μπορει να γινει, στον νομο/εγκυκλιους/ερωτοαπαντησεις? Edited Νοέμβριος 29 , 2012 by Clemenza
Apostolos131 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2012 Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι: Τις περιπτώσεις υπογείων με άδεια όπου το δάπεδο του υπογείου είναι χαμηλωμένο σε σύγκριση με την άδεια και άρα υπάρχει υπέρβαση ύψους πως τις αντιμετωπίζετε? 1) τετραγωνικα υπογείου επί 0,2 ή 0,4? 2) αναλυτικό για το 'χαμήλωμα' του δαπέδου?
Recommended Posts