Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Γεια σας παιδια..Έχω κτίσματα σε γήπεδο 20 στρ. σε εκτός οικισμού περιοχή χωρίς Ο.Α. και έχω παραβίαση πλάγιων αποστάσεων (μέσα στα 15μ).Επειδή θα πάω σε άδεια νομιμοποίησης πέρα από το παράβολο είναι απαραίτητη και η τακτοποίηση των τμημάτων εντός των 15μ.Υπάρχει καμιά εγκύκλιος ή νομοθεσία που είναι δυνατό να ελαχιστοποιήσει την παράβαση....π.χ. μικρότερες αποστάσεις από όρια για να μειωθεί το πρόστιμο...?Αν σε κάποιον έχει προκύψει κάτι παρόμοιο....Ψάχνω και δεν βρίσκω κάποια ανάλογη περίπτωση.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρόκειται για π.χ. εκπαιδευτήρια,αποθήκες κ.α....έχω μικτές χρήση στο γήπεδο.Μπορώ να πάρω διαφορετικές αποστάσεις ανάλογα την χρήση ενώ υπάγομαι στο αρθρο 1 της 270/Δ??

Link to comment
Share on other sites

μικτές χρήσεις πηγαίνουν με τις δυσμενέστερες διατάξεις του Π.Δ 270Δ

δηλ κάλυψη 10% σ.δ 0,20 αποστάσεις 15.0 μ

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

έχω πελάτισες δύο χήρες την πρώην και την νυν σύζηγο του θανόντος που αυτό από μόνο του είναι μία τργωδία γιατί δε συμφωνούν σε τίποτα!! Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :

Το ακίνητο προς τακτοποίηση ανήκει και στις δύο. Για τη μία είναι κύρια και μοναδική κατοικία , για την άλλη όχι. Πως κάνω τη δήλωση;

Επίσης το ακίνητο είναι σε πολυκατοικία με πιλοτή και στην υπόγεια αποθήκη υπάρχει λουτρό εκτός αδείας, αλλά παραμένει αποθήκη. Μπορεί να τακτοποιηθεί με αναλυτικό (δηλ με 500 ευρω?). Η μία λέει ότι ένας μηχανικός της λέει ότι γίνεται αλλά δεν τα βρήκαν με την αμοιβή και γι΄αυτό δεν το ανέλαβε. Συγνώμη αν επαναλαμβάνομαι αλλα ψάχνω για αντίστοιχες περιπτώσεις αλλά δεν είδα κατι...,

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Oύτε εγώ, παραμένει ΒΧ.

 

Τη δήλωση μπορεί να κάνει η χήρα που το χρησιμοποιεί ως κύρια και μοναδική της κατοικία, με συναίνεση της άλλης και να επωφεληφούν του συντ.

Link to comment
Share on other sites

....και ....συμπληρωματικά..στα όσα ανωτερω πολυ ορθά, αναφερθηκαν..

.

αν εχει συσταθει οριζοντια ιδιοκτησία

- και σιγουρα εχει συσταθει αφου προκειται για "διαμερισμα" -

μπορει η μία..να τακτοποιήσει....χωρις συναινεση της άλλης,

απλα αναγραφει το ονομ/μο, το ΑΦΜ και το ποσοστό της άλλης...

καλησπερα σε ολους

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να ρωτήσω γιατί έχω χαθεί μέσα στη νομοθεσία.Έχω ήδη δηλώσει τα ερωτήματα σε προηγούμενο θέμα.Τα κτίσματα δεν έχουν άδεια (έχουν κατασκευαστεί μετα το 1973) και πρέπει να τακτοποιήσω αυτά που βρίσκονται μέσα στις αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου και να πάω σε άδεια νομιμοποίησης.Για τον έλεγχο των αποστάσεων μπορώ να χρησιμοποιήσω το ΠΔ 1973 για την εκτός σχεδίου δόμηση κατά την ημερομηνία που έγινε η αυθαιρεσία??Θα αποδείξω την ημερομηνία με αεροφωτογραφίες.Μετά που θα βγάλω την άδεια νομιμοποίησης ...και θα ελεγχθουν με το ΠΔ 270/δ θα έχω πρόβλημα??

Link to comment
Share on other sites

Μαρία η δόμηση εκτός σχεδίου για τα κτίσματα πριν του 1978 είναι με το ΠΔ του 1928 ΦΕΚ 231 Α.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.