Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

επεκταση βεραντας στην σταθμη του ισογειου οπου κατα της εξωτερικη ακμης της τοποθετηθηκαν υποστυλωματα (που ξεκιναν απο το εδαφος και καταληγουν στην επιφανεια του προβολου, δηλ, περιπου 1 μετρο υψος), πηγαινει με αναλυτικο ή με τμ β/χ και υπερβαση καλυψης?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κανονικά θα έπρεπε να είναι μπαζωμένο για να θεωρηθεί διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και να πάει ως λοιπή παράβαση με αναλυτικό.

Δεδομένου όμως ότι το ύψος (1.00 μ.) είναι πολύ μικρό ώστε να θεωρηθεί ότι δημιουργεί "χώρο" .... θα το πήγαινα με αναλυτικό...

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι αφου ο νομος αναφέρει οτι κατηγορία 13 μπαινουν οσα δεν αντιστοιχιζονται σε επιφανεια μάλλον εισαι πιο καλυμένος αν περασεις ΥΚ αλλά και ΥΔ εφοσον ειναι επι υποστηλωμάτων..

Link to comment
Share on other sites

μετραει καλυψη ομως, αυτο με προβληματιζει κατα ποσο μπορει να παει με αναλυτικο.

 

Να το πας με αναλυτικό, και να γράψεις στην τεχνική έκθεση ή στα σχόλια της δήλωσης ότι, "αν και η συγκεκριμένη αυθαιρεσία αποτελεί ταυτοχρόνως και υπέρβαση κάλυψης, δυστυχώς έτσι όπως είναι φτιαγμένο το σύστημα του ΤΕΕ, δεν μπορεί αυτό να υπολογιστεί σε παραβάσεις κατηγορίας 13".

 

Είναι το ίδιο πράγμα με την παλαιότητα στις παραβάσεις κατηγορίας 13.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης. Κάνετε αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, συμβόλαια, κτλ. και στην τιμή ζώνης που επιλέχτηκε;

Επίσης, στην ΤΕ παρουσιάζετε τον αναλυτικό προυπολογισμό των λοιπών παραβάσεων και στοιχεία για τη δομική τρωτότητα με βάση μακροσκοπικό έλεγχο;

 

Ρωτάω γιατί αύριο θα εκδικαστεί καταγγελία γείτονα για αυθαίρετο στέγαστρο πελάτη μου. Ο δικηγόρος του πελάτη μου θέλει τη βεβαίωση ένταξης στον 4014, ώστε να φανεί ότι εντάχθηκε στο νόμο το στέγαστρο - παράβαση με αναλυτικό. Θα πρέπει στην ΤΕ να παρουσιάζονται τα στοιχεία όλων των αυθαίρετων κατασκευών που δηλώθηκαν ή μόνο του στεγάστρου; Γιατί για κάποια θεματάκια δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Θα μπορέσω μετά να συμπληρώσω στην ΤΕ αν χρειαστεί κάτι ακόμα; π.χ. για τον αναλυτικό ή να αλλάξω την ημερομηνία αυτοψίας, αφού θα ξαναπάω πριν την οριστική υποβολή.

Edited by γ.ταφ
Link to comment
Share on other sites

Ναι στην αναφορά του ιδιοκτησιακού.

Όχι στην αναφορά συμβολαίων κ.λπ.

Όχι στην τιμή ζώνης (αναφέρεται στην υπεύθυνη δήλωση).

Ναι, επισυνάπτεται αναλυτικός προϋπολογισμός της κάθε παράβασης κατηγορίας 13 (σφραγισμένος και υπογεγραμμένος από το μηχανικό, όπως βγαίνει από το αντίστοιχο πρόγραμμά του).

Απλή αναφορά στην τεχνική έκθεση του γεγονότος ότι, το πρόστιμο της συγκεκριμένης παράβασης θα υπολογιστεί με αναλυτικό κ.λπ., ο οποίος είναι π.χ. 555,00 ευρώ.

Στοιχεία για τρωτότητα όχι.

Στο ΔΕΔΟΤΑ (όταν αποφασιστεί) και στην ειδική τεχνική έκθεση γι' αυτό.

Το κείμενο της τεχνικής έκθεσης που "φαίνεται" στη δήλωση, πρέπει να είναι τελικό και ίδιο με την έντυπη τεχνική έκθεση του μηχανικού, που θα υποβληθεί σε έντυπο, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο.

Τέλος, προφανώς η δήλωση (το αντίστοιχο pdf) αφορά σε όλες τις αυθαιρεσίες που δηλώθηκαν στη συγκεκριμένη δήλωση για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα ευχαριστώ.

Λοιπόν:

Η τιμή ζώνης δεν έχει περιληφθεί στην υπεύθυνη δήλωση των ιδιοκτητών. Λάθος;

 

Επίσης, γιατί αυτή η βεβαίωση-δήλωση που θα δώσω στο δικηγόρο πρέπει να είναι οριστική και ίδια με το έντυπο που θα ανεβάσω στο σύστημα; Πριν την οριστική υποβολή θα κάνω μια τελευταία αυτοψία για να σιγουρέψω τις διαστάσεις και τον αναλυτικό προυπολογισμό, άρα και αυτόν του στεγάστρου. Άρα και η ημερομηνία αυτοψίας στην ΤΕ θα αλλάξει και πιθανόν κ κάποια άλλα στοιχεία. Τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.