stek Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 (edited) Από ότι κατάλαβα η σκάλα εμφανιζόταν στη μελέτη ως μεταλλική και στη πράξη έγινε από μπετόν. Άρα, αν θέλει να είναι τυπικός μπορεί να δώσει μια λοιπή παράβαση για το λόγο αυτό και να τακτοποιήσει κανονικά το χώρο κάτω από αυτή ως υπέρβαση δόμησης. Υπέρβαση κάλυψης για το χώρο κάτω από τη σκάλα δεν θα έχει, γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις των χαμηλών κτιρίων οι ανοιχτές κλίμακες προσμετρούσαν στο ΣΚ και δεν προσμετρούσαν στο Σ.Δ. Τελικά λέω να το βάλω απλά σαν ΥΔΒΧ. Υπέρβαση κάλυψης δεν έχει γιατί βάσει του διαγράμματος κάλυψης της άδειας έχει αρκετό υπόλοιπο. Συγκεκριμένα έχει κάλυψη ~60τμ και όριο βάσει συντελεστή κάλυψης 230τμ. Επίσης κάτι άλλο που μόλις πρόσεξα στο διάγραμμα κάλυψης στην άδεια. Στα επιτρεπόμενα στοιχεία δόμησης έχει 311τμ, ενώ έχει κτίσει 58τμ το ισόγειο (γεωργική αποθήκη) και 53τμ ο 1ος όροφος (κατοικία) (σύνολο πραγματοποιήσιμα 111τμ < 311τμ), οπότε έχει στο οικόπεδο αρκετό υπόλοιπο δόμησης. Μήπως σαν αυθαιρεσία μπαίνει μόνο η αλλαγη χρήσης και όχι η Υπέρβαση Δόμησης; (Ούτε στα τετραγωνικά του υπογείου που αλλάζουν χρήση, ούτε σε αυτά κάτω από τις σκάλες; ) Edited Μάρτιος 29 , 2013 by stek
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 οι υπερβάσεις συγκρίνονται με τα εγκεκριμένα στην άδεια, μεγέθη. Πιθανότατα λοιπόν η ανοιχτή κλίμακα είχε προσμετρήσει στην κάλυψη και δεν είχε προσμετρήσει στη δόμηση λόγω διατάξεων χαμηλών κτιρίων. Δε σε ενδιαφέρει αν έχει επιπλέον κάλυψη ή επιπλέον δόμηση για την τακτοποίηση. Αν η πλάκα της σκάλας καλύπτει το ίδιο πλάτος (δηλαδή δεν προεξέχει) με τον υποκείμενο χώρο του λεβητοστασίου, και έχει ήδη προσμετρήσει στην κάλυψη, κατά τη γνώμη μου έχει μόνο Υ.Δ.Β.Χ.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 (edited) Θυμίζω.... Οι 2 επιφάνειες επικοινωνούν με εξωτερική σκάλα, που στην άδεια φαίνεται μεταλλική και δεν μέτρησε στην κάλυψη. Γράφει συγκεκριμένα στο διάγραμμα κάλυψης: Παράθεση Η ανοιχτή κλίμακα δεν προσμετρά στην κάλυψη κ τον ΣΔ - άρθρο 14 ΓΟΚ/85 Το οποίο όμως ο ελεγκτής το έχει πατήσει Χ από πάνω... Edited Μάρτιος 30 , 2013 by ΙΑΣΟΝΑΣ
stek Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Άρα ΙΑΣΟΝΑ εσύ προτείνεις τα τετραγωνικά της σκάλας να μπουν ως ΥΔΒΧ + Υπέρβαση κάλυψης;
nzerman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά. Ασχετα με τους όρους δόμησης (μετράει δε μετράει στη δόμηση) εφόσον φαίνεται στην οικοδομική άδεια νομίζω πως η σκάλα είναι εντάξει. Το λεβητοστασιο θα υπολογιστεί με Υ.Δ. και ως βοηθητικός χώρος φυσικά εφόσον αυτή είναι η χρήση του. Για το υλικό μπορείς να δώσεις +1 παράβαση αλλά το θεωρώ κάπως υπερβολικό, κατά γράμμα όμως είναι παράβαση.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 .......πιό ορθό είναι να τακτοποιήσει τη σκάλα ως ΥΔΚΧ και ΥΚ και την αποθήκη κάτω από αυτή ως ΥΔΒΧ;;;;; Η' έστω τη σκάλα ως παράβαση κατηγορίας 13 με τη διαφορά των αναλυτικών προϋπολογισμών αυτού που στην πραγματικότητα έγινε μείον αυτό που έπρεπε να γίνει και αναφορά στην τεχνική έκθεση ή στα σχόλια της δήλωσης ότι, η συγκεκριμένη παράβαση έχει και ΥΚ η οποία δεν μπορεί όμως να υπολογιστεί λόγω προβλήματος του συστήματος των δηλώσεων σε παραβάσεις κατηγορίας 13. και την αποθήκη κάτω από αυτή ως ΥΔΒΧ και ΥΚ (τώρα).
sirter Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 καλημέρα κ καλό μήνα, έχω μια απορία...θέλω να ρυθμίσω μια ημιτελή αποθήκη 120 τ.μ.(έτσι αναφέρεται στο συμβόλαιο) αλλά να γίνει τακτοποίηση ως κατοικία. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν μπορώ να δηλώσω αλλαγή χρήσης σε ημιτελές κτίσμα?
nzerman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Λίγο δύσκολο... πρέπει να έχεις στοιχεία πως η νέα χρήση εγκαταστάθηκε πριν τις 28 Ιουλίου του 2011.
nzerman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Περίπτωση αλλαγής χρήσεις έχουμε μόνο σε κτίσματα με άδεια.
Recommended Posts