aneida Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Έχω ανακληθείσα άδεια σε πολυκατοικία με οριζόντιες ιδιοκτησίες χωρίς άλλες παραβάσεις. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν άρση με το Ν.4014. Θα γίνει μία δήλωση; Αν γίνει μία δήλωση με ποιο κριτήριο θα επιλέξω "άλλη κατοικία" ή "κύρια και μοναδική" αφού για κάποιους είναι έτσι και για κάποιους αλλιώς; Εχω ψάξει στο φόρουμ για την ερώτηση που κάνω και βρήκα δύο διαφορετικές απανήσεις που παραθέτω εδώ. post #33 στο topic: http://www.michanikos.gr/topic/26370-%CE%86%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%8118-%CF%84/ Αν υπάρχουν οριζόντιες ιδιοκτησίες με διαφορετικούς ιδιοκτήτες τότε κάθε ιδιοκτησία και άλλη δήλωση. και post #4527 στο παρόν topic: [....]Για την περίπτωση που έχει εφαρμοστεί οικοδομική άδεια και δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις, αλλά εκ των υστέρων η οικοδομική άδεια ανακλήθηκε ή ακυρώθηκε (για οποιονδήποτε λόγο, εκτός της περίπτωσης υποβολής αναληθών στοιχείων ή ανακριβούς αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης) και υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών μπορεί να τηρηθεί ενιαία διαδικασία με μια αίτηση του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου καταβάλλοντος το παράβολο που αντιστοιχεί στη συνολική επιφάνεια του κτιρίου (όλες τις στάθμες) συμπεριλαμβανομένων των κοινοχρήστων χώρων. Τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagiotis Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2013 Κάνε ξεχωριστά φύλλα καταγραφής για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία και βάλε στο καθένα ό,τι απαιτείται για την ιδιοκτησία (κύρια και μοναδική ή άλλη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 όταν έχουμε ένα υπόστεγο ( μια κατασκευή) το οποίο μέρος του βρίσκεται σε δημοτικό δρόμο δεν μπορεί να ενταχθεί στο νόμο 4014. Σε συζήτηση με συνάδερφο μου είπε ότι το μέρος που καταπατά το δρόμο ο ιδιοκτήτης θα το γκρεμίσει και μετά θα το εντάξουν στο νόμο. Μπορεί να γίνει αυτό; Στις αεροφωτογραφίες που θα προσκομίσει θα φαίνεται ολόκληρο το κτίριο. Εγώ του απάντησα δεν γίνεται; Εσείς τι πιστεύετε; Κάνω λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 (edited) Μπορεί να ενταχθεί. Στα σχέδια θα φαίνεται το τμήμα που πρέπει να κατεδαφιστεί (δεν ρυθμίζεται). Θ' αναφέρεται και στην τεχνική έκθεση του μηχανικού. Προφανώς δεν εκδίδεται Βεβαίωση 4014 μέχρι να κατεδαφιστεί. Edited Μάιος 20 , 2013 by ΙΑΣΟΝΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Δηλαδή γίνεται επιλεκτική τακτοποίηση. Είχα την εντύπωση ότι δεν γινόταν!!! Ευχαριστώ Ιάσονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Δεν είναι "επιλεκτική τακτοποίηση". Δηλαδή, δεν κάνεις τα στραβά μάτια σε μια αυθαιρεσία και ρυθμίζεις κάποια άλλη. Το δείχνεις ολόκληρο παντού (σχέδια, φωτογραφίες, τεχνική έκθεση κ.λπ.) και ρυθμίζεις μόνο το κομμάτι που μπορείς (που σου επιτρέπεται δηλαδή, βάσει του νόμου), ενώ το υπόλοιπο αναφέρεις ότι, δεν ρυθμίζεται με τη συγκεκριμένη δήλωση και πρέπει να κατεδαφιστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Ευχαριστώ, δεν ήταν σωστή η διατύπωση μου. Καλημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Eιχα πληρωσει το παραβολο των 500 ενω ημουν σε αρχικη υποβολη. Τωρα προχωρησα σε προσωρινη υποβολη, το συνολικο προστιμο ειναι μικροτερο των 500, αρα το παραβολο που εχει ηδη πληρωθει με καλυπτει. Στο συστημα ομως, μου δειχνει οτι εχω μια ανεξοφλητη "Εφαπαξ δοση χωρις εκπτωση" των 0 Ευρων η οποια εχει ληξη πληρωμης σε ενα μηνα. Τι γινεται τωρα? πρεπει να παω στην τραπεζα για να καταβαλλω 0 ευρω για να μην θεωρειται οτι υπαρχει οφειλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Μπορείς να οριστικοποιήσεις τη δήλωση όποτε θέλεις. Αδιαφόρησε γι' αυτό που λέει, είναι bug του συστήματος του ΤΕΕ..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nzerman Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 (edited) Οικοδομή ανεγέρθηκε με άδεια του έτους 1975, δηλαδή με Γ.Ο.Κ. 73. Τακτοποιώ κατασκευές στο προκήπιο, υπήρχε υποχρέωση φύτευσης με τον Γ.Ο.Κ. του 73; Edited Μάιος 22 , 2013 by nzerman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα