kan62 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Καλημέρα! Μόλις μου προέκυψε πελάτης που θέλει να μεταβιβάσει τα στρέμματά του στην εκκλησία (!) αλλά μέσα εκεί υπάρχει αυθαίρετη εκκλησία 400τ.μ. Τι κάνω; Πώς την τακτοποιώ; ΕΡΩΤΗΣΗ Αυθαίρετο εκκλησάκι εκτός σχεδίου 12,00 μ2 πρέπει να υπαχθεί στον ν. 4014/11. ΑΠΑΝΤΗΣΗ (των φωστήρων του ΥΠΕΚΑ) Ναι, πρέπει να δηλωθεί. Το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν του και ως προς τη χρήση υπάγεται στην κατηγορία 13δ «υπηρεσίες».
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Λεμπέση: 51. ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ (Β΄21) Αυθαίρετο εκκλησάκι εκτός σχεδίου 12,00μ2 πρέπει να δηλωθεί. Το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν του και ως προς τη χρήση υπάγεται στην κατηγορία 3.δ. «υπηρεσίες». Η απάντηση είναι σωστή αν αφορά σε εκκλησάκι που ανήκει στην Εκκλησία. Μικρά εκκλησάκια που δεν έχουν αυτοτελή λειτουργία και είναι παράρτημα κατοικίας ή άλλου κτιρίου, αποτελούν λατρευτικό χώρο της κατοικίας (χώρος προσευχής)
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Η ε/α αυτή πιστεύω αναφέρεται στα εκκλησάκια που τοποθετούνται στις βίλες και όχι για τις καθεαυτού εκκλησίες.
kostasaig Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Καλημέρααα. Θα ήθελα μια βοήθεια. Σε ένα ακίνητο του 60 περίπου έγινε κάποια στιγμή( περί το 80) εκσαφή του δρόμου με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη του.Τότε κατασκευάστηκαν κάποια σκαλιά από το πεζοδρόμιο προς το επίπεδο ειδοδου της αυλής του σπιτιού. Θέλω να ρωτήσω αν τα σκαλιά αυτά αποτελούν πολεδομική παράβαση.... Ευχαριστώ. Κάποια βοήθεια???
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 τα σκαλιά επάνω στο πεζοδρόμιο όπως λες είναι κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο (εκτός ρυμοτομικής γραμμής) και δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση.Εκτός και αν τα σκαλιά σου είναι εντός του οικοπέδου οπότε αλλάζει το θέμα.
sagiasd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Το κτίριο του 60 είναι με άδεια; Αν είναι θα τολμήσω να διαφωνήσω (στο κατά πόσο είναι αυθαίρετα). Για την ανισοσταθμία του δρόμου δεν ευθύνεται ο ιδιοκτήτης, αλλά ο κατασκευαστής του δρόμου (το δημόσιο) που δεν προέβλεψε το φαινόμενο αυτό. Φυσικά αν θέλεις να καλυφθείς για αυτό να κάνεις ερώτημα στην εκεί πολεοδομία, για να σου δώσουν εγγράφως κάποιο είδος "άφεσης" της αυθαιρεσίας. Σα να λέμε έμπλεξες...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2012 Μπορεί και να θεωρηθούν σαν διαμόρφωση.Είναι στον "αέρα" ή ακουμπάνε στη γη?
Christos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2012 Αν η σκάλα γεφυρώνει μέχρι 1,5μ. μήπως έτσι κι αλλιώς δε χρειάζεται να ασχοληθεί ο συνάδελφος;
kostasaig Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2012 Χαίρεται... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Θα πάω προς την Πολεοδομία. Το κτήριο έχει άδεια κανονικά και τα σκολοπάτια ακουμπάνε πεζοδρόμια... Ευχαριστώ... Θα ενημερώσω αν τύχει και έχω καμία απάντηση από κει...
aneida Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2012 Διάβασα το νόμο και δε βρήκα τίποτα για εκκλησίες. Επίσης, αυτή η εκκλησία είναι του 2001, πήγε για Άδεια στη ναοδομία αλλά επιστράφηκε ο φάκελος γιατί το οικόπεδο (2 στρέμματα) δεν ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο και δεν έχει εξαιρεθεί και από κατεδάφιση. Αυθαίρετη πέρα για πέρα. Το μονο που βρήκα κι εγώ ήταν αυτή η ερωταπάντηση με το εκκλησάκι των 12τ.μ. αλλά θα συμφωνήσω με τον architect_duth Η ε/α αυτή πιστεύω αναφέρεται στα εκκλησάκια που τοποθετούνται στις βίλες και όχι για τις καθεαυτού εκκλησίες. Ξέρει κανείς αν η εκκλησία μου τακτοποιείται;
Recommended Posts