ilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2012 Στις λοιπές πως θα το περιγράψει όμως?
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2012 ΓΗια σκέψου κάτι αντίστοιχο σε σκυλόσπιτο.Χαμηλό και με κάποια επιφάνεια ή τους φούρνους, ή τα bbq, όλα αυτά έχουν επιφάνειες, χρήση βοηθητική αλλά πάνε με αναλυτικό.Θα το περιγράψει ακριβώς όπως είναι.
igp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 κι εγώ αυτό σκεφτόμουν. αν έλειπε η πόρτα θα το θεωρούσα σίγουρα μία λοιπή παράβαση για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (κοπή τοιχείου, ξεμπάζωμα και σκυρόδεμα για το δάπεδο) Τώρα βέβαια έχει πόρτα, και μπορεί να θεωρηθεί αποθήκη κι ας μην έχει καν το απαιτουμενο ύψος. Ευχαριστώ...
nik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Προσθήκη αυθαίρετου ορόφου καθ' ύψος σε υπάρχον ισόγειο κτίσμα, σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο εκτός σχεδίου, το οποίο έχει τακτοποιηθεί με Τρίτση ν.1337/83 και για το οποίο υπάρχει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. α) Σύμφωνα με Θ2 επειδή υπάρχει η εξαίρεση από κατεδάφιση θεωρώ ότι έχω οικ. άδεια. β) Σύμφωνα με τις εξηγήσεις της εγκυκλίου 13 όταν δεν έχω οικοδομική άδεια δεν κάνω έλεγχο σε κάλυψη,δόμηση κ.τ.λ. Εγώ τώρα πως ελέγχω τον όροφο ? Θεωρώ ότι έχω άδεια ή όχι ? Με τι συγκρίνω για να βρω τις υπερβάσεις ?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 (edited) Aν παραμένει το γήπεδο εκτός σχεδίου (άρα δεν έχει γίνει η γ΄φάση του Ν. 1337) θεωρείς ότι δεν έχεις οικοδομική άδεια. Αρα δεν συγκρίνεις παρά ελεγχεις μόνο για υπέρβαση ύψους. Τσεκάρεις και το υπάρχον για τυχόν διαφορές σε επιφάνεια σε σχέση με τα σχέδια της εξαίρεσης του Ν. 1337. Για να απαλλαγεί το ισόγειο από την υπαγωγή θα πρέπει να έχεις ελεγξει ότι έχει ολοκληρώσει α+β φάση του Ν. 1337. Edited Μάρτιος 12 , 2012 by Pavlos33
nik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 (edited) Aν παραμένει το γήπεδο εκτός σχεδίου (άρα δεν έχει γίνει η γ΄φάση του Ν. 1337) θεωρείς ότι δεν έχεις οικοδομική άδεια...... Αυτό από που προκύπτει? Τα εκτός σχεδίου σε μη άρτια και οικοδομήσιμα δεν τακτοποιούνταν με Τρίτση? Το οικόπεδο μου παραμένει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο (είναι μόλις 450 τ.μ.) σύμφωνα με τον νόμο για εκτός σχεδίου. Επίσης έχω απόφαση νομάρχη για εξαίρεση από κατεδάφιση λόγω ν.1337/83. Edited Μάρτιος 12 , 2012 by nik
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Θεωρείς ότι ΕΧΕΙ άδεια, αλλά (σύμφωνα με τη Λεμπέση) ΔΕΝ λαμβάνεις υπόψη σου τους συντελεστές, διότι δεν είναι άρτιο-οικοδομήσιμο.
nik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Μακάρι να είναι έτσι.... Έχεις δει κάπου την περίπτωση μου που να μπορείς να μου υποδείξεις, στην Λεμπέση ή κάπου αλλού ή το συμπεραίνεις συνδυαστικά από τις διάφορες ερωτοαπαντήσεις ?
γ.ταφ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 @ nik Έχω μια ανάλογη περίπτωση που έχει βγει οικ. άδεια σε μη άρτιο κ μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο. Οπότε προβληματιζόμουν για το πώς και με τι θα συγκρίνω ώστε να υπολογίσω υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης, κτλ. Σε τηλ επικοινωνία με το κεντρικό ΤΕΕ μια υπάλληλος μου είπε να κάνω αναγωγή στο αγροτεμάχιό μου τους όρους δόμησης (αρτιότητα, κτλ.) της περιοχής που εξετάζω. Που σημαίνει ότι σε εκτός σχεδίου δόμηση χτίζεις 200 τ.μ. σε 4 στρ. οπότε στα 450 τ.μ. βρίσκεις πόσα, θεωρητικά, τ.μ. δικαιούσαι να χτίσεις. Και συγκρίνεις πλέον με τους αναγώμενους όρους δόμησης κ βρίσκεις τους συντελεστές που θες για τον υπολογισμό του προστίμου. Αυτά μου είπαν. Τώρα κατά πόσο στέκουν είναι άλλη ιστορία.
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2012 Θα το ψάξω και θα σας πω...
Recommended Posts