Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τι ν πω.... αναμένουμε.

Σωστά για το 6 στα χωρίς άδεια. Έχεις απόλυτο δίκιο.

 

Για το πλέον έχεις δίκιο. Όλοι λίγο πολύ το εννοούμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

 

Η λογική πηγαίνει στο ότι αφού χρεώνεται υπέρβαση το τσίμπημα ενός ορόφου, ολόκληρο δωμάτιο δε θα χρεωθεί;

Άμα κλείσεις ένα μπαλκόνι, δε θεωρείς ότι έχεις υπέρβαση κάλυψης; Με την ίδια "λογική" ένας όροφος ακόμα δε σου αυξάνει το ύψος;

Τεσπα, καθόμαστε και σπάμε τα κεφάλια μας, διαβάζουμε λέξη λέξη, νόμους, εγκυκλιους, απαντήσεις κτλ,

ενώ θα μπορούσε να έχει απαντηθεί πολύ πολύ ξεκάθαρα, εύκολα και απλά.

 

Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε φως....

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όχι δεν έχεις απαραίτητα υπερβαση κάλυψης με το μπαλκόνι, μόνο εφόσον την είχες εξαντλήσει. Αυτό φαίνεται με την ερωτηση που λέει υπέρβαση πρασιάς => και υπέρβαση κάλυψης; απαντ ΟΧΙ (δε θυμάμαι ποια από όλες είναι). Από αυτό το παράδειγμα και από τα όσα γράφονται στην εγκ 13 (νόμιζα ότι) είναι σαφής η λογική που διέπει τους συντελ. των υπερβάσεων (με εξαίρεση της δόμησης, που έπρεπε κανονικά να έχει διαφορετικό όρο). Εφόσον υπερβούμε το μέγιστο οριζόμενο μέγεθος, τότε υπερχρεώνουμε την κατασκευή με αυξητικό συντελεστή. Αυτό έχει και λογική (περίεργο γι αυτό το νόμο αλλά έχει): κάθε περιοχή έχει κάποια στάνταρ για το πολεοδομικό της περιβάλλον. Αν φτιάξουμε ένα αυθαίρετο θα φάμε πρόστιμο γιατί έγινε χωρίς άδεια, φόρους, ικα, συκα κλπ. Αν όμως το αυθαίρετο υπερβαίνει το αποδεκτό στάνταρ της περιοχής το πρόστιμο θα ναι επαυξημένο...

Edited by sagiasd
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Τώρα να σου πω ότι έχεις άδικο... δεν έχεις. και καθόλου μάλιστα...

Το παράδειγμα εντός 4, της εγκυκλίου 13, αναφέρει αυτό που λες.

20τμ εντός πρασιάς (άδεια υπάρχει) άρα σίγουρα είναι εκτός κάλυψης της άδειας.

Συντελεστή για υπέρβαση κάλυψης δε βάζει.

Ίδια λογική και στο 3 εκτός.

Δημοσιεύτηκε

Έτσι μου έρχεται να τα σκίσω και τα παραδείγματα και τις ερωτο-απαντήσεις και όλα τα παράλογα που μας βάζουν να ερμηνεύσουμε και να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Τι να κάνω που δεν κινείται τίποτα άλλο!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ας προσπαθησουμε να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη

Αποληξη κλιμακοστασιου με h=2.40 εχουμε σε 2 κυριως περιπτωσεις α) εξαντληση δομησης και εξαντληση μεγ.επιτρεπομενου υψους

β)εξαντληση δομησης και οχι μεγ,επιτρεπομενου υψους.

Εστω οτι κανω αυθαιρετη κατοικια διπλα στο δωμα τοτε στην α περιπτωση θα εχω υπερβαση δομησης και υψους( το παραδειγμα του υπεκα αναφερει οτι η αυθαιρεσια εγινε διπλα στο δωμα καθ'υπερβαση του μεγ.υψους της περιοχης-αρα συμπεραινουμε οτι και το δωμα που φαινεται στην αδεια θα ειναι πανω απο το μεγ.υψος.

Στην β περιπτωση εχω υπερβαση δομησης και οχι υψους (το δωμα κατω απο το μεγ.υψος και μεσα στο ιδεατο στερεο.)Ειναι 2,40 στην αδεια και οχι πχ 3 για να μην μετρα στην δομηση που εχει εξαντληθει.

Κατ'εμε θα εβαζα και την αποληξη στην υπερβαση δομηση αν αυτη εξυπηρετουσε αμεσα την προσβαση στο αυθαιρετο κτισμα.

Παντως η εγκ 13 καθως και ηΓ2 αναφερονται στα επιτρεπομενα μεγεθη που ισχυουν στην περιοχη του ακινητου

Eγω παντως θα τσεκαρω το υψος με τα μεγ.επιτρεπομενα και αν θελουν αυτοι ας το διορθωσουν μετα στον ελεγχο (λεω εγω!!!) ........ουφ βαρεθηκα πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by dora22
Δημοσιεύτηκε

εγω βαζω και την αποληξη σαν υπερβαση δομησης σε καθε περιπτωση γιατι υπαρχει δομηση στον οροφο τωρα...και επισης με αναλυτικο τους εξωστες που ενω ηταν μη προσπελασιμοι στο δωμα χρησιμοποιουνται κανονικα...

Δημοσιεύτηκε

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα των απολήξεων, μετά και την διευκρίνηση στις ερωτοαπαντήσεις, θεωρώ πως πρέπει και η απόληξη να προσμετρά στην δόμηση αλλά και στην υπέρβαση του ύψους (στην περίπτωση που ξεπερνά το μέγιστο), αφου πλέον εξυπηρετεί χώρο κυρίας χρήσης. δεδομένου ότι αν κάποιος έβγαζε νέα άδεια αυτή την στιγμή, θα αναγκαζόταν να μετρήσει και την δόμηση του κλιμακοστασίου, και να εξετάσει το συνολικό ύψος.

 

Βέβαια όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο ssouanis υπαρχει το αντεπιχείρημα ότι σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. πολυκατοικία) η απόληξη πέρα από την πρόσβαση στην επέκταση εξυπηρετεί με ανεξάρτητη πόρτα και την ταράτσα.

 

Άρα κατά την γνώμη μου πρέπει να προσμετράται η απόληξη ΕΚΤΟΣ από την περίπτωση ανεξάρτητου κλιμακοστασίου πολυκατοικίας με πρόσβαση στην ταράτσα. Εκεί και να θέλει κάποιος να τακτοποιήσει την απόληξη δεν μπορεί, αφου ως κοινόχρηστος χώρος εξυπηρετεί όλα τα διαμερίσματα.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Τελευταίεες ημέρες αισθάνομαι δικηγόρος, συμβολαιογράφος, λογιστής, δημόσιος λειτουργός, οτιδήποτε άλλο εκτός από μηχανικός. Τελοσπάντων.

 

Από όσα διάβασα σήμερα και πριν 10 μέρες πάνω στο θέμα, άκρη δε βγήκε...κάποιοι θα βάλουν την υπέρβαση ύψους έτσι κι αλλιώς, κάποιοι θα τη βάλουν αν και εφόσον υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεόμενο ή το ιδεατό στερεό.

Σε αυτό που διαφωνώ είναι στο να μπει μέγιστο ύψος για την απόληξη αυτή καθ'αυτή, άσχετα με την επέκταση.

Επίσης, η απόληξη μπορεί να έχει τακτοποιηθεί με τον 3843 καθώς ήταν εντός του νόμιμου ύψους, και να πηγαίνουμε για την επέκταση μόνο για τον 4014. Δε φαντάζομαι να περιμένουν να ξαναχρεωθεί η απόληξη...

Δημοσιεύτηκε

Εγώ από τη στιγμή που η απόληξη σε βγάζει στο δώμα, από τη στιγμή που συνεχίζει να είναι απόληξη και μόνο, από τη στιγμή που το δωματιάκι εξυπηρετείται από το δώμα, δε θα βάλω άλλα 15μ2-20μ2 έτσι για πλάκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.