Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό σε κληροτεμάχιο για τακτοποίηση αυθαιρέτου.


Recommended Posts

Ολο το άνωθεν, μου θυμίζει συμβόλαια κληροτεμαχίων στη Χαλκιδική. Αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων με 1 ή 2 ιδιωτικούς δρόμους και 40 "οικόπεδα"-συστάσεις καθέτων... Φυσικά μια παρανομία και μισή. Και ολα χτισμένα με Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας και ευχαριστώ που με διαφωτίσατε. Επίσης καταλαβαίνω ότι ό,τι λέτε μου το λέτε καλοπροαίρετα για να μην μπλέξω.

 

 

Όμως θα κάνω μία παρατήρηση. Εμείς είμαστε μηχανικοί, ούτε συμβολαιογράφοι, ούτε δικηγόροι. Πρέπει να ελέγχομαι για το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς μου.

 

Αφού έχω σύσταση και συμβόλαιο γιατί πρέπει να νοιαστώ για την νομιμότητα του και πόσο μάλλον στη ρύθμιση με ν.4014/11 που είναι μία μπούρδα και μισή την οποία έχουμε αναγάγει σε επιστήμη ?

 

Δείτε ερωτοαπάντηση Ε'7.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβώς συνάδελφε. Κι επανέρχομαι και ερωτώ το εξής:

 

Με την λογική όλων, στο κληροτεμάχιο που ανέφερα ως παράδειγμα, ο "σωστός" μηχανικός θα αποτυπώσει 15 στρέμματα πχ 30 "καθετες" για να τακτοποιήσει μία...Βαζω τη καθετη σε εισαγωγικα γιατι θεωρητικα δεν υφίσταται, και θεωρούνται όλοι συνιδιοκτήτες εξ'αδιαιρέτου.

Ασε που αυτό δε γίνεται επουδενί...και να γίνει, τι θα πείς του πελάτη; θέλω 3000ε για το τοπογραφικό; Διότι 30 τμήματα με φράχτες, οικοδομές, γκαράζ κ.α. πρεπει να τα αποτυπώνεις...κάμποσο.

 

Προσωπικά, δε γνωρίζω αν ειμαι σωστός ή λάθος, καποια που εχω συντάξει για συναδέλφους ΠΜ που τακτοποίησαν αυθαίρετα στη Χαλκιδκη, αποτύπωσα την κάθετη μονον και τις ομορες της. Ετσι μου ζητήθηκαν απο αυτόν, επειδή κατά τα λεγόμενα του, έτσι γίνεται. Επαναλαμβάνω, δε λεω οτι ειναι λαθος, ούτε και σωστό.

Link to comment
Share on other sites

nik

ο γεωγραφικος εντοπισμος αφορά ολοκληρο το "γήπεδο" δεν αφορά "τμημα" του.

Εσυ εχεις "τμημα" εντος ενος "γηπεδου" κειμενου στην περιοχη.......εμβαδου.....και με στοιχεια......και το οποίο εχει ποσοστο εξ αδιαιρετου σε ολοκληρο γηπεδο...με δικαιωμα δομησης σε συγκεκριμενο τμημα του "ολου" γηπεδου..

 

Υφισταται καθετη, που εχει δημιουργηθει με βαση τοπογραφικο που ηδη το εχεις...

αρα τα στοιχεια των επι μερους καθετων ειναι γνωστα..ωστε να μην υπαρχει τόοοση ταλαιπωρία...

Παντως, ακομα και δειξεις μονον τις "εκατερωθεν" καθετες, και παλι θα πρεπει να αποτυπωσεις ολο το γηπεδο...

Υπαρχει, βεβαια, εδω το γνωστο θεμα δλδ. αν η ανοικοδομηση εγινε με μια ΟΑ...οι υπερβασεις στην δομηση καθε "τμηματος" δεν σε αφορουν...θα τις τακτοποιήσει καθε ενας μονος του...

Αλλα, αν καθε ενας εξεδοσε δικη του ΟΑ....ειναι ενα θεμα αν την εξέδοσε για τα αναλογουντα στο δικό του ποσοστό... ή αν τα υπερέβη με την ΟΑ....και εχει ηδη αναφερθει εδω στο φόρουμ παλαιότερα...δλδ οτι μερικες ΥΔΟΜ τις ζητούν...όλες τις ΟΑ....

 

Για τον ελεγχο της κυριοτητας και βεβαια δεν φερει ευθυνη ο μηχανικος...οταν του δηλωνει ο πελατης οτι το εχει απο "χρησικτησία"

 

Εδω σου προσκομιζει συμβόλαιο συστασης καθετης...

Για μεν την νομιμοτητα της ανω καθετης...αναφερθηκε απο ολους, οτι διατηρούμε επιφυλαξεις...

Εσυ, παντως εδω, εχεις συμβολαιο συστασης καθετης "μεταγεγραμμενο"

 

"θεωρώ" οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να ελεγξεις την νομιμοτητα της συστασης καθετης, θεωρητικα εχει ηδη ελεγχθει απο τον συμβολαιογραφο που συνεταξε το συμβόλαιο και απο τον υποθηκοφυλακα που το μετεγραψε.

 

 

 

.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.