Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή αποτύπωσης


Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

έχοντας διαβάσει όλα τα post στο θέμα αλλά και τα παρελκόμενα του 4014 δε μου είναι σαφές εάν απαιτείται αμοιβή αποτύπωσης στην περίπτωση ύπαρξης ΟΑ για π.χ. αυθαίρετη προσθήκη.

 

Για να είμαι εκ του ασφαλούς προτίθεμαι να συμπεριλάβω στο (ανανεωμένο πλέον) σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ αμοιβή αποτύπωσης μόνο για την αυθαίρετη προσθήκη και όχι για όλη την ιδιοκτησία.

 

Πήγα στις κύριες εργασίες>τύπος: αποτύπωση> κύρια εργασία: αρχιτεκτονικά.

Ωστόσο από τα τ.μ. του έργου (έχω επιλέξει "χώρο" ρυθμίσεις Ν 4014, με επιφάνεια την αυθαίρετη προσθήκη και προυπολογισμό 0) δεν προκύπτει ο απαιτούμενος προυπολογισμός για την εξαγωγή της νόμιμης αμοιβής αποτύπωσης. Επίσης απαιτούνται και συντελεστές κ, μ καθώς και κατηγορία Ι ως IV.

 

Πως προσδιορίζονται όλα αυτά? Δεν κάνω χρήση εμπορικού προγράμματος και πίστευα ότι μπορούσα να εξάγω τη νόμιμη αμοιβή εξ ολοκλήρου μέσω του συστήματος του ΤΕΕ.

 

Επίσης τι γίνεται με τον πίνακα συμφωνητικών? Είχαν πει στο ΦΕΚ 2289Β/11 ότι θα τον υποβάλλαμε μέσω Τaxisnet μέχρι 20/2. Στο Taxisnet δεν είδα αντίστοιχη εφαρμογή. Αν και έχω ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία για υπαγωγή αυθαιρέτου στο 4014 από το Δεκ 2011, μπορώ να εμφανίσω συμφωνητικό το 2012 - με το σκεπτικό ότι το συμφωνητικό υπεγράφη αφού ξεκίνησε η ρύθμιση και ενώ είναι σε εξέλιξη...

 

Ευχαριστώ

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 years later...

γενικά χωρίς να δεν πρόκειται για ρύθμιση αυθαιρέτου πόσο είναι η αμοιβή για αποτύπωση κτηρίου? π.χ για μια  νέα διαρρύθμιση σε δωμάτια ξενοδοχείου? υπάρχει κάποιος κανόνας €/τ.μ. για γρήγορο υπολογισμό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.