Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

Σε Τ.Υ. Δήμου, υπάρχουν χάρτες αποτύπωσης συνοικισμού με χρονολογία 1950.

 

Πάνω σε αυτούς τους χάρτες βασίστηκαν οι επόμενοι της αναμόρφωσης, 25 χρόνια μετά.

 

Με βάση τους αρχικούς χάρτες, ότι κτίσμα υπήρχε στην αποτύπωση θεωρείται προ του 55, σωστά;

 

Ο δήμος χρησιμοποιεί τους χάρτες αυτούς , για να πιστοποιήσει πως το Χ κτίσμα ειναι προ του 55. Ομως, διαβάζω πως η βεβαίωση δημάρχουν ΔΕΝ γίνεται δεκτή. Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν; Παίρνω μια επικυρωμένη φωτοτυπία του εν λόγω χάρη απο τον Δήμο, για να είμαι καλυμμένος;

Επίσης θεωρούμε ενα Χ παράδειγμα, πως το περίγραμμα δν είναι ίδιο με την σήμερον ημέρα (λογικό,μιας και οι αποτυπώσεις τότε δε γίνονταν με ίδια λεπτομέρεια). Τι γίνετα σε αυτή την περίπτωση;

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις βεβαίωση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (ή την ΥΔΟΜ) κι όχι από τον Δήμαρχο.

Η ΤΥ θα βασιστεί στον ίδιο χάρτη και μετά από αυτοψία θα σου δώσει την βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Η Τ.Υ. δεν προβλέπεται να δίνει βεβαίωση. Απλώς εγκρίνει το αίτημα για προ του 55 και εισηγείται στο Δήμαρχο να υπογράψει τη βεβαίωση.

 

Δηλαδή στη περίπτωση μας, έχουμε τρανταχτή απόδειξη, αλλά το τελικό έντυπο είναι "βεβαίωση Δημάρχου", που είανι ένα παλιόχαρτο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η Βεβαίωση είναι δεκτή, γιατί στηρίζεται σε ¨τεκμηριομένη - επιστημονική άποψη¨, αυτήν της ΤΥ.

Ο Δήμαρχος απλά ¨επιβεβαιώνει¨ την έγκριση της ΤΥ. Άλλωστε, η ΤΥ δεν ¨αλληλογραφεί¨ με τον πολίτη. Αλλά με υπηρεσίες.... και με την προϊστάμενη αρχή της.....

 

Οι Βεβαιώσεις Δημάρχου που δεν γίνονται δεκτές είναι αυτές που πήγαινε ο κάθε ένας με μια φωτογραφία και έπαιρνε το ¨ρουσφετάκι¨ του.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα..

σε ακινητο 100 τ.μ. χωρις οικοδομικη αδεια και προ του 1955(συμφωνα με τον ιδιοκτητη) ψαχνοντας αεροφωτογραφιες παλιες δεν βρηκα κατι προ του 1960.βρηκα ομως μια βεβαιωση απο την ΔΕΗ οτι ηλεκτροδοτηθηκε το 1941 αλλα χωρις να γνωριζω τετραγωνικα.ψαχνοντας σε δημο το εχουν δηλωμενο σε ΤΑΠ το 1991 οταν το πηρε ο πελατης μου.τι κανω?δινω βεβαιωση?παντως οι τοιχοι ειναι απο πετρα.

Link to comment
Share on other sites

Σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο η βεβαίωση της ΔΕΗ θα είχε και φάκελο να την ¨ακολουθεί¨.

Το ότι, οι τοίχοι είναι από πέτρα είναι στοιχείο αλλά όχι και τόσο τρανταχτό. Το συνδετικό κονίαμα, πχ, από τι υλικό είναι?

 

Αν πήγαινες στον Δήμο, θα έπαιρνες βεβαίωση προ του 55?

Link to comment
Share on other sites

δε νομιζω.γιατι σε αυτους εμφανιστηκε το 1991..οσο για το κονιαμα παλι δε μπορω.ειναι και φρεσκοβαμμενο και δε θα ηθελα να το πειραξω.το θεμα που εχω ειναι στα τετραγωνικα αν χτιστηκε ολο το 1941 η οχι.

 

βεβαια απο την αλλη εις την ατοπο απαγωγη πως θα αποδειξουν και οι ελεκτες μελλοντικα οτι καποιο μερος του εγινε μετα το 1955?

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

εδώ σε θέλω κάβουρα.....

Αν δεν μπορείς να πείσεις τον ευατό σου.... δεν θα μπορέσεις να πείσεις κανέναν ότι είναι προ του 55.

 

Κι αν, το να κάνεις δοκιμαστικές καθαιρέσεις σοβά για να διαπιστώσεις τον φέροντα οργανισμό, είναι απαραίτητο... μην σε νοίαζει η μπογιά!!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχουμε "πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος" από την οικεία πολεοδομία ΔΕΝ εκδίδουμε βεβαιώσεις 4014 για κτίσματα προ του 55!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.