Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

Αν δεν έχουμε "πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος" από την οικεία πολεοδομία ΔΕΝ εκδίδουμε βεβαιώσεις 4014 για κτίσματα προ του 55!!!

ωχ συγγνωμη δε το ηξερα αυτο..δηλαδη?παμε στην πολεοδομια και μας δινουν καποιο χαρτι?
Link to comment
Share on other sites

ωχ συγγνωμη δε το ηξερα αυτο..δηλαδη?παμε στην πολεοδομια και μας δινουν καποιο χαρτι?

 

Μα τι λέμε τόση ώρα..... αστειεύομαι.

Θα πας στην ΥΔΟΜ, να δεις τι ζητάει για την βεβαίωση προ του 55, θα υπολογίσεις την αμοιβής σου και θα πας στον πελάτη και θα του πεις...

Αν θέλει την βεβαίωση θα πρέπει να πληρώσει και τα υπόλοιπα.....

Link to comment
Share on other sites

μαλιστα..τωρα επικοινωνησα με πολεοδομια και εχετε δικιο..ημουν βαθια νυχτωμενος..το θεμα ειναι μονο με ΔΕΗ ως αποδεικτικο χωρις τετραγωνικα ακινητου θα μου την δωσουν?εκει ειναι το ερωτημα...

Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο εντός οικισμού στο οποίο υπήρχε κτίσμα προ του '55 το '91 βγήκε άδεια νομιμοποίησης του σαν προ του '55 και ισόγειας κατοικία δίπλα από το αρχικό κτίσμα .

Στην πολεοδομία δεν υπάρχει καν ο φάκελος και ο ιδιοκτήτης έχει μόνο το στέλεχος της άδειας όπου στο απόσπασμα φαίνονται και τα 2 κτίσματα.

Μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση κάποιων παραβάσεων χωρίς να λάβω υπόψη καθόλου το προ του '55(εξαίρεση)?

Οι προβληματισμοί μου είναι 2:

1) Ότι στο απόσπασμα της άδειας δεν φαίνεται η εξωτερική σκάλα που υπάρχει στο προ '55

2) Ότι στην άδεια αναφέρεται σαν ισόγειο κτίσμα προ του '55 αλλά στην πραγματικότητα είναι ημι-υπόγειο (>1,50μ.) και όροφος από πάνω. Εξού και η σκάλα που ανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. Σε οικόπεδο εντός οικισμού<2000 κατοίκους υπάρχει κτίσμα (διώροφο) πρό του '55 για το οποίο το μόνο στοιχείο που έχω είναι ένα συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς του 2000 στο οποίο αναφέρει πως είναι κτισμένο γύρω στο 1950 (δεν υπάρχουν ούτε σχέδια ούτε τίποτα άλλο). Στο συγκεκριμένο οικόπεδο έχουν γίνει οι εξής αυθαιρεσίες (γύρω στο 1980):

1)προσθήκη κατ'επέκταση στο προ '55 ενός δωματίου 20 τ.μ.

2) ανεξάρτητη αποθήκη εμβαδού 30 τ.μ.

Ο πελάτης θέλει να τακτοποιήσει τις αυθαιρεσίες για να μπορέσει να μεταβιβάσει το οικόπεδο μαζί με τα υπάρχοντα κτίσματα. Ποιά είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί?

Διαβάζοντας όλες τις απόψεις συμπεραίνω πώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η διαδικασία νομιμοποίησης περιγράμματος για το προ 55 και εν συνεχεία να εισάγω τα αυθαίρετα στο σύστημα στο οποίο θα επιλέξω όμως "χωρίς οικοδομική άδεια".

Επιπλέον όμως έχω το εξής πρόβλημα, δεν υπάρχει κανένα δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει πώς τα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν πρό του 1983. Η αεροφωτογραφία, αν υπάρχει, αρκεί?

Και κάτι τελευταίο το οποίο είναι off topic, η βεβαίωση μηχανικού δεν απαιτείται στις περιπτώσεις αποδοχής κληρονομιάς. Στην περίπτωση δωρεάς εν ζωή χρειάζεται???

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές μύνημα.

Link to comment
Share on other sites

Λάκη καλησπέρα την διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος θα την ακολουθήσεις για να μην υπάγεις το κτίριο του προ 55 στον ν. 4014 αφου εντάσσεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 23 παρ. 2.

Τα υπόλοιπα αυθαίρετα θα τα υπάγεις κατά τα γνωστά, ως έχουν συζητηθεί και εδώ.Αφου είναι αυθαίρετα, για τον υπολογισμό προστίμου θα θεωρήσεις την επιλογή "χωρίς οικοδομική άδεια"

Για την απόδειξη της παλαιότητας αν υπάρχει αεροφωτογραφία εκτιμώ πως αρκέι.

Οσο αφορα για την βεβαίωση μηχανικού σε κληρονομιά δεν απαιτείται και παραθέτω απόσπασμα εγγράφου της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.

post-3447-0-39731400-1343388088_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Laki,

Πάνω από όλα πρέπει να κοιτάξεις αν μπορείς να κάνεις τακτοποίηση. Σε παρ. οικισμούς <2000 κατοίκων υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.

Η διαδικασία είναι πιστοποίηση νόμιμου περιγράμματος κι όχι νομιμοποίηση περιγράμματος. Την βεβαίωση θα την πάρεις μετά από αυτοψία μηχανικού. Οπότε, θα πρέπει στο διάγραμμα και στις κατόψεις που θα κάνεις να φαίνονται όλα τα κτίσματα. Με σημείωση για πιο από όλα θέλεις να κάνεις πιστοποίηση (για να μην νομίζουν ότι θες να τους κοροϊδέψεις).

Στο σύστημα το εισάγεις όπως λες ¨χωρίς οικοδομική άδεια¨. Η βεβαίωση νομίμου περιγράμματος είναι στοιχείο νομιμότητας κι όχι οικοδομική άδεια.

Καλή η αεροφωτογραφία για το προ του 1983.

Μην ξεχάσεις να κάνεις αίτηση και στην επιτροπή της παρ. 9 του άρθρου 24.

 

Η βεβαίωση μηχανικού χρειάζεται σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή. Στην ¨δωρεά αν ζωή¨ .... χρειάζεται. Εκτός αν περιμένεις να γίνει ... αποδοχή κληρονομιάς.... να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

 

 

 

Κι όπως λέει ο Παύλος, το προ του 55, δεν το περνάς στο σύστημα σαν αυθαίρετο.

Edited by yannisk72
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.