Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2013 Από προσωπική εμπειρία, η βεβαίωση και η πιστοποίηση είναι ανεξάρτητες διαδικασίες. Μπορεί κάποιος να πάρει μόνο την βεβαίωση από την πολεοδομία (το έχω κάνει σε ακίνητο που ήταν να δανειοδοτηθεί και δανειοδοτήθηκε) ή να προχωρήσει και σε πιστοποίηση, όπου είναι προαπαιτούμενη η βεβαίωση.
αστέριος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 (edited) Εχει δίκιο ο FAETHON11. Σε κάποιες Υ.ΔΟΜ. γίνεται η διαδικασία σε 2 φάσεις. 1η φάση: Συμβόλαιο-φώτο-α/φ για την Βεβαίωση. 2η φάση τοπογραφικό-δ. κάλυψςη-σχέδια για την Πιστοποίηση. Ανάλογα την Υ.ΔΟΜ. ζητάνε μαρτυρίες/βεβαιώσεις ΔΕΗ κ.λ.π. Edited Ιανουάριος 21 , 2013 by αστέριος
yannisk72 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Αστρέριε, θεωρώ πως η διαδικασία που περιγράφεις είναι λίγο... μετέωρη. Το συμβόλαιο, αν είναι παλαιό, δεν θα έχει τις επιφάνειες αλλά μια περιγραφή των χώρων και της χρήσης τους. Οι α/φ, ενδέχεται να αποδεικνύουν την ύπαρξη κτίσματος αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος την μορφή του. Δίνεις αυτά και παίρνεις την βεβαίωση, έτσι? Κι έρχεται η πιστοποίηση.... Καταθέτεις πλήρη σειρά σχεδίων και μετά από την αυτοψία του υπαλλήλου διαπιστώνεται πως δεν είναι όλο το κτίσμα προϋφιστάμενο. Τι γίνεται τότε? Θα πάρουν πίσω την βεβαίωση? Το σωστό είναι να καταθέτεις όλο αυτά τα στοιχεία μαζί (ίσως και περισσότερα). Να γίνεται η αυτοψία, να πιστοποιείται το νόμιμο περίγραμμα (με απόφαση του προϊστάμενου της ΥΔΟΜ) και μετά να βγαίνει η βεβαίωση (συνήθως την βεβαίωση την υπογράφει ο προϊστάμενος της ΥΔΟΜ αν και πιστεύω πως - κατά τον Καλλικράτη - θα έπρεπε να την υπογράφει κάποιος αντιδήμαρχος).
nzerman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Μια πρόσθετη κατασκευή μετά του έτους 55 πως θα εμφαίνεται στο τοπογραφικό; Κατά τη γνώμη μου καμία διοικητική πράξη δε μπορεί να εκδοθεί αν δεν είναι όλα σύννομα. Επομένως θα προηγηθεί η τακτοποίηση, έτσι έχω κάνει σε παρόμοια περίπτωση. Σχετικά με την διαφωνία νωρίτερα η βεβαίωση νομιμότητας αφορά το ακίνητο (ιδιοκτησία) ενώ η πιστοποίηση μπορεί να αφορά και οικοδομήματα μόνο.
αστέριος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Το θέμα είναι ότι σε κάποιες υπηρεσίες εφαρμόζονται οι 2 φάσεις, ενώ σε άλλες όχι. Το κρίσιμο, κατά την γνώμη μου, δεν είναι ο διαχωρισμός των φάσεων αλλά με ποια δικαιολγητικά αποδεικνύουμε παλαιότητα ( ειδικά σε ''κολλημένα'' στελέχη )
nzerman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 (edited) Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν η πιστοποίηση από την υπηρεσία δεν σε κατοχυρώνει. Μπορεί και να ανακληθεί. Απλώς μ'αυτό τον τρόπο έχεις ένα πολύ ισχυρό όπλο σε ενδεχόμενο μελλοντικό δικαστήριο. Στη πραγματικότητα αν όντως υπάρχουν στοιχεία πως η βεβαίωση σου είναι αναληθής απλώς τραβάς και κάποιον άλλο μαζί σου ο οποίος θα ισχυρίζεται πως τον εξαπάτησες (δεύτερο αδίκημα). Το ποιο ισχυρό δικαιολογητικό είναι η αεροφωτογραφία... όλα τα άλλα είναι λίγο μπορούν να αμφισβητηθούν. Edited Ιανουάριος 22 , 2013 by nzerman
αστέριος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν η πιστοποίηση από την υπηρεσία δεν σε κατοχυρώνει. Μπορεί και να ανακληθεί. Απλώς μ'αυτό τον τρόπο έχεις ένα πολύ ισχυρό όπλο σε ενδεχόμενο μελλοντικό δικαστήριο. Στη πραγματικότητα αν όντως υπάρχουν στοιχεία πως η βεβαίωση σου είναι αναληθής απλώς τραβάς και κάποιον άλλο μαζί σου ο οποίος θα ισχυρίζεται πως τον εξαπάτησες (δεύτερο αδίκημα). Το ποιο ισχυρό δικαιολογητικό είναι η αεροφωτογραφία... όλα τα άλλα είναι λίγο μπορούν να αμφισβητηθούν. Και η οικοδομική άδεια μπορεί να ανακληθεί (ως διοικητική πράξη). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε κατοχυρώνει. Δεν μιλάμε για δικαστήρια. Μιλάω για ''πιστοποίηση περιγράμματος'' η οποία βασίζεται σε νόμιμες βεβαιώσεις. ( Το ΄΄κολλημένα'' στελέχη αφορά στελέχη του Δημοσίου που μπορεί να μην τους καλύπτει α/φ ή βεβαίωση ΔΕΗ αλλά να ζητάνε μαρτυρίες ''γερόντων'' κ.λ.π.)
nzerman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Ναι δίκιο έχεις μπορεί να ανακληθεί και η οικοδομική άδεια και αν έχει εκδοθεί με ψευδή στοιχεία δε σε κατοχυρώνει. Μια τέτοια οικοδομική άδεια σε κατοχυρώνει εφόσον δεν την έχεις εκδώσει εσύ (σχετικά με την βεβαίωση νομιμότητας). Το ίδιο ισχύει και για το νόμιμο περίγραμμα.
leo_zen Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Καλημέρα συνάδελφοι. Πελάτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε οικία ένα μέρος από ισόγεια αποθήκη 75 τμ η οποία είναι βεβαιωμένα κτισμένη προ του 55 και βρίσκεται εντός οικισμού (άρα και εντός σχεδίου??). Τα ερωτήματα είναι: -Θεωρείται ότι έχει ΟΑ ή όχι? -Τοπογραφικό έχει ένα απόσπασμα απ'ότι κατάλαβα που ήταν στα δικαιολογητικά για να πάρει τη βεβαίωση προ 55. Κάνουμε καινούριο σε ΕΓΣΑ? -Διάγραμμα κάλυψης συντάσσουμε καινούριο? Με τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή?
yannisk72 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 1. Αν η ερώτησή σου για το ¨εντός σχεδίου¨, αφορά στο εντός οικισμού (ή το εκτός οικισμού), είσαι εντός οικισμού (οριοθετημένου ή μη). Μήπως κάτι άλλο ήθελες να πεις? 2. Αν έχεις βεβαίωση προ του 55, από την ΥΔΟΜ (κι όχι από τον Δήμαρχο), είσαι εντάξει. 3. Γιατί δεν πας από την αρμόδια ΥΔΟΜ να ρωτήσεις τι θέλουν για την αλλαγή χρήσης? Εγώ θα έκανα όλα τα σχέδια από την αρχή πάντως.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα